Egenskaper

Passar dig som...

MoreGolf Mastercard är det optimala kreditkortet för golfspelare. Bonus på alla inköp, Hole-In-One försäkring och upp till 50% rabatt på Green fee är bara några av alla fördelar. Med ett MoreGolf Mastercard kan man enkelt justera sitt handikapp, boka starttider och justera sitt handikapp. Helt enkelt kortet för alla golf spelare!

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Greenfee rabatt
 • Hole-in-one försäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 20 år
 • Minsta årsinkomst på 125 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 295 kr
Åldersgräns 20
Ränta 19,64 %
Effektiv ränta 20,22 %
Räntefria dagar 55 dagar
Maxkredit 160 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 35 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 45 kr)

Räkna på MoreGolf Mastercard

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 19,64 %
 • Total kostnad 4 092 kr
 • Total återbetalning 24 092 kr
 • Månadsbetalning 1 004 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av MoreGolf MasterCard

MoreGolf MasterCard är ett “måste ha” kreditkort för alla golfare. Man får rabatt på green fee, möjligheten att delbetala årsavgiften till golfklubben, rabatt på bränsle och mycket mer. Häng med och lär dig allt om Golf kreditkortet!

Cashback

MoreGolf MasterCard är som sagt det ultimata kreditkortet för alla golfare. Förutom att MoreGolf bidrar med över 13 miljoner kronor årligen till svensk golfsport har du som kortinnehavare också pengar att hämta. MoreGolf är ett cashback kreditkort, man får alltså tillbaka pengar som man handlar för. För varje krona som spenderas får man 1 poäng. 10 000 poäng är värt 100 kr. Det är alltså 1% cashback på kortet. Checken skickas hem i brevlådan och går att använda i alla MoreGolf's samarbetspartners. Det är bland annat Dormy, Golfstore, Golf Service, Hertz och Best Western.

Med ett MoreGolf MasterCard kan man slänga de vanliga medlemskortet från Svenska Golfförbundet. MoreGolf MasterCard fungerar precis på samma sätt. Det går alltså att justera handicap, boka starttider, anmäla sig till tävlingar o.s.v. Det är två kort i ett, ett medlemskort och ett kreditkort.

Kredit

Med MoreGolf MasterCard har man upp till 55 räntefria dagar. Väljer man att delbetala fakturan måste man betala minst 3% av skulden, men lägst 150 kr. Man har dock två betalningsfria månader per år. Det betyder att man inte behöver betala en krona dessa månader. Det måste alltid gå tre månader mellan två betalningsfria månader. Det utnyttjas genom att kontakta kundtjänst.

Saldoöverföring

Om man behöver pengar på bankkontot eller i handen kan man använda saldoöverföring. Genom att logga in på “mina sidor” hos MoreGolf eller ringa kundtjänst kan man gör en överföring till sitt egna bankkonto. Det kostar ingenting men kreditränta räknas från överföringsdagen.

Räntefri delbetalning

Det är enkelt att göra en räntefri delbetalning av ett visst inköp. MoreGolf tar ingen ränta utan istället en fast delbetalningsavgift på 39 kronor per månad. Det går att dela upp betalningen på 6 eller 12 månader.

Vi tar årsavgiften till golfklubben på 10 000 kr som exempel. Man väljer att betala av den på 12 månader. Man betalar alltså 872 kronor per månad i 12 månader (effektiv ränta, 8,87%, sammanlagt belopp att betala 10 468 kr, månadsbelopp 872 kr). Det blir en extra kostnad på 468 kr under 12 månader.

För 6 månader ser det istället ut så här: effektiv ränta, 8,28%, sammanlagt belopp att betala 10 234 kr, månadsbelopp 1706 kr

För att göra en räntefri delbetalning behöver man fylla i en ansökningsblankett hos MoreGolf.

Försäkringar MoreGolf Mastercard

Det ingår en hel del försäkringar med MoreGolf. Den kanske inte bästa men roligaste försäkringen är Hole-in-one försäkringen. Det ingår också reseförsäkringar och Stop Service.

Hole-in-one-försäkring

När man gör en Hole-in-one ute på golfbanan är man skyldig bollsällskapet en flaska Champagne. Med Hole-in-one försäkringen står MoreGolf för kostnaden.

 • Slaget skall vara på en 9 eller 18 hålsbana
 • Markör måste anges
 • Banan skall vara ansluten till “Svenska Golfförbundet” eller motsvarande förbund i annat land

Spara kvitto och scorekort, anmäl kalaset till MoreGolf. Försäkringen gäller utan självrisk och upp till max 1000 kronor.

Reseförsäkringar

Det ingår många bra reseförsäkringar med de flesta kreditkort och MoreGolf MasterCard är inget undantag. Givetvis gäller dem helt utan självrisk.

 • Avbeställningsskydd för hela familjen, gäller även alla eventuella förbokade aktiviteter på plats
 • Ersättning om bagaget blir försenat på utresan
 • Ersättning om man anländer senare än sex timmar än planerad ankomst
 • Livförsäkring på resan, gäller dödsfall och invaliditet
 • Självriskskydd för golfklubborna. Gäller både om de blir skadade och stulna
 • Självriskskydd på hemförsäkring och bilförsäkring medans man är bortrest
 • Självriskeliminering på upp till 15 000 kr på hyrbilen, gäller både i Sverige och utomlands

StopService

StopService är en tjänst där man ringer ett nummer för att spärra alla sina olika abonnemang, kort och andra värdehandlingar. Blir man av med plånboken utomlands kan man låna 15 000 kr helt räntefritt för att ta sig hem. Tjänsten ingår inte i årsavgiften utan kostar 369 kr per år. Som ny kund får man tre extra månader.

Sammanfattning

MoreGolf MasterCard, specifikt designat för golfentusiaster, erbjuder en cashback på 1% på alla inköp, samt rabatter på bland annat green fee och möjlighet att dela upp betalningen av golfklubbsmedlemskap. Det fungerar även som medlemskort i Svenska Golfförbundet, vilket underlättar för golfspelare att hantera sitt handicap och anmäla sig till tävlingar. Kortet erbjuder upp till 55 dagar räntefritt och möjlighet till två betalningsfria månader varje år. Kortinnehavare kan också genomföra saldoöverföringar till sitt bankkonto med tillkommande kreditränta.

För räntefria delbetalningar tillkommer en månadsavgift. Flera försäkringar ingår, såsom Hole-in-one-försäkring som täcker kostnaden för champagne vid en hole-in-one, samt en omfattande reseförsäkring. Tjänsten StopService är också tillgänglig, vilken hjälper till att spärra kort och värdehandlingar vid förlust och erbjuder nödlån för att ta sig hem om man befinner sig utomlands.

Fungerar MoreGolf MasterCard som medlemskort?
Vart ser man hur mycket bonus man tjänat in?
Kan man byta PIN-kod?

Vad tycker våra användare om kortet?

4,3 i snittbetyg
 • Lars Erichson

  2023-10-25

  Är bäst tycker jag

 • Stig

  2019-06-17

  Ansökte direkt, golfat nu i över 20 år och för mig är det ett riktigt stort plus att man får sitt medlemskort i kreditkortet. Med alla luncher man äter på golfklubben så kommer säkerligen bonusen växa i en stadig takt med.

 • Rolf golfare

  2019-06-12

  Rolig nyhet. Lite begränsade bonusar men är säkert superbra för golfare. Ser framemot att få mitt kort!

Vad tycker du om MoreGolf Mastercard?