Vad är Masterpass?

Masterpass är som vi nämnde en digital plånbok. Dessa plånböcker ska i grund och botten ersätta din fysiska plånboken genom att erbjuda möjligheten att spara dina kort i plånboken på mobilen för att sedan kunna använda dessa vid kontaktlösa betalningar. Man sparar även sina leveransuppgifter för att snabbt kunna handla i E-butiker.

Vilka kort fungerar med Mastercard Masterpass?

Mastercard säger själva att nästan alla betal- och kreditkort fungerar med Masterpass, även de kort som inte ges ut av Mastercard själva. De kort som kan sparas i Masterpass varierar dock beroende på vilken bank man har.

Bland annat kan man lägga till bankkort och betal- och kreditkort från MastercardVisa och Amex.

Snabba och säkra betalningar

Tack vare att både dina kort och leveransuppgifter finns sparade i plånboken är shopping ännu snabbare och enklare. Handlar man i en butik som har kontaktlös betalning behöver man endast hålla upp telefonen vid kortterminalen och sedan identifiera sig för att genomföra köpet.

När man handlar man online finns det alltid en dedikerad “Masterpass-knapp” i de butiker so mottar denna betalningsform. Man identifierar sig då med BankID och köpet är sedan klart. Det många uttrycker oro över för digitala plånböcker är säkerheten.

För många känns det otryggt att spara sitt kreditkort och andra uppgifter i telefonen men det är idag helt säkert. Uppgifterna krypteras när dem läggs in i plånboken och är endast sparade hos banken man har. Ytterligare måste man alltid verifiera sig vid köp, antingen via BankID eller annan identifiering.

Få erbjudanden och rabatter med Masterpass

Mastercard kan i samarbete med utvalda e-butiker erbjuda rabatter när man handlar med Masterpass online. Just nu går det få rabatt på alla biljettköp över 200 kr som görs med den digitala plånboken. Erbjudandet gäller dock bara fram till 31/3-2019 så se till att utnyttja erbjudandet innan dess.

Nya erbjudanden tillkommer hela tiden så har du planer på att använda Masterpass se till att hålla koll på vilka rabatter som är aktuella.

Håkan är en erfaren skribent på Kreditkort.com sedan 2021. Håkan fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Senast uppdaterad Jul 25, 2023