I'm Yours - Debitkortet för den unga målgruppen

Marginalen Bank ger sedan tidigare ut två kreditkort, erbjuder lån och har även sparande. Deras senaste tillskott i deras produktportfölj är alltså deras nya debitkort I'm Yours som främst riktar sig till en yngre målgrupp. Nya funktioner kommer löpande att lanseras för att hjälpa till med sparande och hålla koll på ekonomin i vardagen.

Vårt fokus är att ta fram morgondagens produkter redan i dag och med det som utgångspunkt har vi tagit fram I’m Yours. Det är ett kostnadsfritt debitkort som är enkelt, snyggt och påminner användaren om att den är fantastisk. - Emma Glennow, Head of Innovation på Marginalen Bank.

Marginalen Bank tar inte ut en årsavgift för kortet och inte heller avgifter för uttag eller kontoutdrag. Den enda avgift som kan tillkomma är för bankomatuttag som görs utanför EU i annan valuta. Tillgång till Marginalen Banks internetbank ges i samband med att kortet beviljas och detta blir då ett av få kostnadsfria bankkonton och betalkort i ett. Alla funktioner man förväntar sig i en internetbank finns tillgängliga så som BG/PG betalningar, spärrning av konto, överföringar och mycket mer.

I'm Yours-appen

För att hantera överföringar, kolla utgifter och mycket mer behöver man ladda ned appen som kortet kopplas till. Appen är helt kostnadsfri att ladda ned och finns på både iOS och Android.

Vill man inte, eller inte har möjlighet att använda sig av appen så går det självfallet komma åt kortets funktioner även i internetbanken.

Kortet kan kopplas till moderna betalningslösningar

I'm Yours kan kopplas till både Samsung Pay, Google Pay eller Fidesmo Pay. På så sätt kan man välja att betala med det fysiska kortet, mobilen eller en smartwatch. Kortet är självklart också redo för kontaktlösa betalningar och accepteras världen över då det är ett Mastercard-kort.

Då detta kort framför allt riktar sig mot yngre har även Marginalen Bank gjort det möjligt att koppla I'm Yours-kortet till Swish. Detta görs då genom att gå in gå in på internetbanken och välja "Swishanslutningar", pengar kan sedan skickas och tas emot direkt på kortet genom Swish.

Insättningsgaranti

Som ägare av ett I'm Yours har man alltid insättningsgaranti. Man har alltid rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kr. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för utbetalning inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin skall gälla.

Recension inom kort

Då I'm Yours kortet är så pass nytt så har vi ännu inte hunnit få upp en recension av kortet. Just nu pågår testning av kortet och så snart denna är klar så kommer det finnas en heltäckande recension att läsa här på Kreditkort.com där vi ger vårt omdöme och betygsätter kortet.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.