Helt digital bank sedan 2019

Lunar är en 100% digital bank och erbjuder idag bank-app med två olika versioner av tillhörande debitkort. Deras app lanserades i Sverige 2019 och har i dagsläget runt cirka 150 000 använt sig av deras tjänster.

Det finns idag två olika debetkort som Lunar erbjuder. Dels standard version som går under namnet Lunar-kortet samt en mer exklusiv version i metall med namnet Lunar Pro. Båda korten kräver att man har ett konto hos Lunar och använder sig av deras app för att hantera överföringar och övriga funktioner i korten.

I fjol i år fick bolaget ett danskt banktillstånd som gäller inom hela EU. I dagarna meddelade banken att de tar in 415 miljoner kronor i nytt kapital för att kunna ha laserfokus på Sverige och fortsätta utveckla sina produkter. Bland annat kommer nytt kontor öppnas i Sverige och cirka 35 personer skall nyanställas.

Vårt sikte är nu riktat mot Sverige som en nyckelmarknad för Lunar. Vi ser fram emot att släppa en förbättrad version av vår bank-app och lansera produkter som är skräddarsydda för den svenska marknaden. Vi bygger i en app som bryter den monopolliknande bankstrukturen som finns här i Norden”, fortsätter Ken Villum Klausen - Ken Villum Klausen, grundare och VD på Lunar.

Det framgår inte om eller hur mycket av kapitalet som skall användas för att specifikt vidareutveckla deras betalkort. Vi på Kreditkort.com hoppas givetvis att korten får flera nya spännande funktioner framöver. Om detta händer så kommer vi givetvis att skriva om de nya funktionerna i Lunars recension.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.