E-handeln fortsätter öka

PostNord publicerade tidigare i år E-barometern för Q1 2021 i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research. E-barometern följer den svenska detaljhandelns utveckling inom e-handel genom flera konsument- och företagsundersökningar. Under 2020 ökade e-handelns tillväxt kontinuerligt varje kvartal - ett växande mönster som ännu håller i sig. Under Q1 2021 visar e-handeln en fortsatt tillväxt på 53%. 

Med en ökad trend inom shopping online ökar även risken för utebliven leverans, risker inom produktkvalité samt finansiella risker. Genom att använda ett kreditkort som betalningsmedel vid onlineköp kan du ta del av olika försäkringar och garantier som minimerar dessa risker och verkar för en tryggare e-handel för dig som konsument. 

Försäkringar för en trygg e-handel

Att välja ett kreditkort med försäkringar som skyddar dig när du handlar på nätet kan hjälpa dig i många situationer. Nedan listar vi och förklarar några försäkringar och garantier som somliga kreditkort erbjuder för att du ska kunna handla tryggare på nätet. 

  • Prisgaranti - Prisgaranti innebär att om du köper en vara och sedan hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris inom ett viss antal dagar, har du rätt att få ersättning för mellanskillnaden. 
  • Leveransförsäkring - Om en vara är skadad när den levereras, om varan saknas eller om leveransen uteblivit, kan du få ersättning om du köpt varan med ditt kreditkort.
  • Köpskydd - Ger dig ersättning om din vara uteblivit, skadats eller om du fått fel vara. Du får även ersättning om du handlar hos ett resebolag eller flygbolag som går i konkurs samt om du blivit utsatt för nätbedrägeri. 
  • Allriskförsäkring - Allrisk fungerar som en drulleförsäkring och skyddar ifall din vara skulle bli stulen eller skadas. Har varan betalas med kreditkortet är den försäkrad vilket innebär att du har rätt till ersättning. 
  • Extra garanti - Det finns kreditkort som erbjuder en extra förlängd garanti på en vara utöver garantin som medföljer från återförsäljaren. Har en vara exempelvis 2 års garanti har du möjlighet att få ett extra garantiår om du betalar varan med ett kreditkort som erbjuder denna försäkring.

Spara pengar på nätshopping med kreditkort

Förutom att kreditkort bidrar till en tryggare e-handel finns det många rabatter och erbjudanden att få genom att använda kreditkort som betalningsmedel när du handlar på nätet. Nedan kan du läsa mer om olika förmåner vissa kreditkort har som gynnar dig som använder kortet för onlineköp.

  • Bonuskort - Välj ett kreditkort med bonus och samla poäng på alla köp. Poängen kan sedan användas som betalmedel för andra inköp som görs med kortet. 
  • Kreditkort med cashback - Med ett cashback kreditkort kan du få pengar tillbaka på köp som genomförs med kortet. Därmed kan du tjäna pengar samtidigt som du shoppar online. 
  • Rabatter - Det finns flera kreditkort som erbjuder generösa rabatter inom utvalda nischer eller hos utvalda butiker. Exempelvis ger Ikano Visa rabatter inom olika branscher varje månad. 

Det finns många förmåner att ta del av genom att använda ett kreditkort som betalningsmedel för näthandel. Jämför alla kreditkort mot varandra och hitta kortet som passar dig och dina shoppingvanor bäst!

Mathilda Svensson på Kreditkort.com Mathilda Svensson

Mathilda är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2021 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Mathilda innehar en examen inom E-handel och Digital marknadsföring.