Refunder – Hur fungerar det?

1

Skapa gratis konto

Första steget är att skapa ett gratis konto på Refunder.se. Det enda som krävs är en mailadress. 

2

Handla online

Produkter och tjänster köps sedan online på samma sätt som om Refunder inte hade använts. Skillnaden är däremot att butikerna besöks via deras mobilapp, Refunderknappen (beskrivs under kommande rubrik) eller via inloggat läge på Refunder.se. Detta för att cashback ska kunna registreras. 

Det går alltså att söka efter produkter på nätet och lägga dem i varukorgen hos E-butiken. Men innan betalning genomförs loggar personen in på Refunder.se och klickar på länken till den specifika E-butiken. Efter att butiken därmed har besökts via deras unika länk kan betalning genomföras varpå cashback kommer att ges ut.

3

Cashback betalas ut

Intjänad cashback visas i inloggat läge på Refunder, eller i appen, och när summan är minst 100 kr går det att ta pengarna till ett bankkonto. 

Anslutna butiker

Med över 1 000 anslutna butiker går det att få återbäring vid shopping inom de flesta kategorierna. Det finns allt från leksaksbutiker till matkasseföretag. Vilka butiker som är anslutna kan ses via:

Appen

I appen är det lätt att se vilka butiker som är anslutna samt se aktuella erbjudanden hos favoritbutiker. Sker handel via appen registreras även cashback alltid automatiskt. 
Appen finns till iOS samt till Android

Knappen

Refunderknappen är ett tillägg som kan installeras i webbläsarna Google Chrome, Safari och Firefox. Tillägget känner av vilken E-butik som besöks och kan därmed visa att butiken är ansluten och att köpet därmed kan ge cashback. Knappen kan däremot enbart användas på webbläsare på datorer.  

Refunder.se

Det är även möjligt att se samtliga anslutna butiker på Refunder.se. Butikerna kan hittas A-Ö, via olika kategorier samt via sökfunktionen där butikens namn anges. 

Hur mycket återbäring går att få?

Det finns ingen övre gräns för hur mycket pengar som går att spara via Refunder. Storleken på varje enskild cashback beror på köpesumma samt återbäringsprocent/summa hos E-butiken. Nedan nämns några exempel på cashbacknivåer:

  • Amazon - upp till 6 %
  • Sportshopen - 6 %
  • Zalando - 5 %
  • Ellos - 4 %
  • Scandic - 4 %
  • Ving - 4 %
  • Hallon - 200 kr per abonnemang
  • Linas Matkasse - 12,5 %

Kom ihåg att om köpet även sker med Refunder Pay ges en bonus på ytterligare 1%.

Hur tjänar de pengar?

Refunder har avtal med de samarbetande butikerna som innebär att de får en fast summa, eller procentsats, som ersättning för de kunder som går via företagets länkar. Halva summan behåller de (deras förtjänst) och halva går tillbaka till de som använder tjänsten. 

Det innebär att om du får 50 kr i cashback vid ett köp kommer Refunder även få 50 kr. En win-win situation som gör att Refunder kan vidareutveckla och förbättra deras tjänst över tid.  

Refunder kort / Refunder Pay

Tjänstens kort, Refunder Pay, är ett kreditkort med cashback som är gratis första året och därefter kostar 395 kr/år. Samtliga inköp som sker med detta kort ger en bonus på 1%. Detta alltså oavsett om det sker i fysiska butiker eller E-butiker. Dessutom ges bonus via Refunder Pay även i butiker som ger cashback. Utöver bonus ingår reseförsäkring, räntefri delbetalning, otursförsäkring och gratis extrakort.  

Den bonus som tjänas in sätts in på personens konto – vilket nås via Refunder.se. När bonus och/eller cashback är 100 kr kan uttag ske till bankkonto.

Frågor och svar om Refunder

I vilket butiker fungerar Refunder?
Finns det någon Refunder rabattkod?
Vad är Refunder knappen?
Vad kostar Refunder?
Mathilda Svensson på Kreditkort.com Mathilda Svensson

Mathilda är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2021 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Mathilda innehar en examen inom E-handel och Digital marknadsföring.

Senast uppdaterad Nov 22, 2022