Refunder – Hur fungerar det?

1

Skapa gratis konto

Första steget är att skapa ett gratis konto på Refunder.se. Det enda som krävs är en mailadress. 

2

Handla online

För att sedan få cashback när du handlar online måste du klicka dig vidare till den butik du vill handla hos från Refunder. Detta kan göras antingen genom deras mobilapp, genom Refunderknappen (förklaras nedan) eller genom att logga in på Refunder.se. När du väl kommit till butiken handlar du och betalar precis som vanligt. Eftersom du besökt butiken via Refunders unika länk registreras cashbacken automatiskt.

3

Cashback betalas ut

Genom att logga in på Refunder.se eller gå in i appen kan du se hur mycket cashback du tjänat ihop. När du fått ihop minst 100 kronor kan du begära en utbetalning till ett bankkonto eller via paypal. 

Anslutna butiker

Med över 1 000 anslutna butiker täcker Refunder in de flesta kategorier av onlineshopping – allt från leksaksbutiker till matkasseföretag. Du kan se vilka butiker som är anslutna via:

Appen

I Refunders app får du en enkel överblick av de butiker som är anslutna. Du kan även se aktuella kampanjer och få erbjudanden i dina favoritbutiker. Handlar du direkt via appen registreras cashbacken automatiskt. Appen finns både till iOS och till Android

Knappen

Refunderknappen är ett tillägg som kan installeras i webbläsarna Google Chrome, Safari och Firefox. Tillägget känner av vilken E-butik som besöks och ger en avisering om butiken är ansluten och köpet därmed kan ge cashback. Knappen kan enbart användas på datorers webbläsare. 

Refunder.se

På Refunders hemsida går det också att se alla anslutna butiker på Refunder.se. Det går enkelt att hitta din favoritbutik via olika kategorier, en lista med butikerna i bokstavsordning eller via en sökfunktion. Om du loggar in på sidan registreras cashback automatiskt om du klickar dig vidare till en butik. 

Hur mycket återbäring går att få?

Det finns ingen övre gräns för hur mycket pengar som går att spara via Refunder. Olika butiker har olika stor cashback och tillfälliga kampanjer kan ge extra mycket bonus i en viss butik. Här är några exempel på cashbacknivåer:

  • Amazon – 3,5 %
  • Zalando - 5 %
  • Ellos - upp till 4 %
  • Scandic - 4 %
  • Ving - 4 %
  • Hallon - 200 kr per abonnemang
  • Mathem – upp till 3 %

Kom ihåg att om köpet även sker med Refunder Pay ges en bonus på ytterligare 2%.

Hur tjänar de pengar?

Refunder har avtal med de butiker de samarbetar med som innebär att de får en viss provision på alla köp som görs via tjänsten. Antingen får de en fast summa per köp eller en procentsats på köpesumman. Hälften av denna provision behövs av Refunder behålls och utgör företagets intäkter. Den andra hälften betalas ut till dig som Refundermedlem. Om du till exempel får 5% på ett köp på 1000 kronor vilket innebär 50 kr i cashback så kommer även Refunder få 50 kr. En win-win situation alltså! 

Refunder kort / Refunder Pay

Refunder erbjuder även ett kreditkort med cashback. Detta kort heter Refunder Pay och har en årsavgift på 395 kronor. Kortet ger dig en bonus på 0,5 % på alla köp, oavsett om de sker via Refunder, i andra webshoppar eller i fysiska butiker. Handlar du livsmedel eller går på restaurang är bonusen i stället hela 1%. Och använder du kortet när du handlar i onlinebutiker anslutna till Refunder får du 2% bonus utöver den bonus som redan erbjuds via tjänsten. Precis som bonusen du får via refunder kan du se cashbacken du får via kortet på ditt konto hos Refunder och begära en utbetalning så fort du kommit upp i 100 kronor.

Refunder Pay har flera andra fördelar utöver bonus. I kortet ingår både reseförsäkring, tanka-fel-försäkring och oturförsäkring. Du får också rabatt på drivmedel hos Preem samt specialerbjudanden från olika samarbetspartners. Kortet ger upp till 50 000 kronor i kredit och erbjuder även räntefri delbetalning.

Frågor och svar om Refunder

I vilket butiker fungerar Refunder?
Finns det någon Refunder rabattkod?
Vad är Refunder knappen?
Vad kostar Refunder?

Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.

Senast uppdaterad Oct 31, 2023