Egenskaper

Passar dig som...

Skandiabanken Visa är ett kreditkort för dig som vill få en bred försäkring. Med det här kortet kommer flera olika försäkringar som exempelvis köpskydd, lägsta pris-garanti och reseförsäkring. Du har dessutom 60 dagar räntefri kredit på upp till 100 000 kr.

Varför vi tycker om kortet

 • Försäkringar
 • Låg årsavgift
 • 60 dagar räntefritt

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen cashback eller bonus
 • Valutapåslag samt uttagsavgift i utlandet

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 240 kr
Åldersgräns 18
Ränta 10,99 %
Effektiv ränta 12,07 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 100 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 0 %

Skandiabanken Visa

Skandiabanken Visa är ett kreditkort med stort fokus på bra försäkringar. Med kortet får du inte bara reseförsäkring utan även bland annat köpskydd och lägsta pris-garanti. Kortet har en månadsavgift på 20 kr, men då tillkommer ingen extra kostnad för din månads-avi när du handlat på kredit. Du kan få upp till 60 dagar räntefri kredit och maxkredit är 100 000 kr. Varken bonussystem eller cashback inkluderas med det här kreditkortet. Det är alltså primärt ett försäkringskort.

Kredit

Med Skandiabanken Visa kan du få en kredit på mellan 20 000 kr 100 000 kr. Du anger i din ansökan vilken kreditgräns du önskar ha. Det är däremot inte säkert att den kommer att beviljas. Du kan få maximalt 30% av din årsinkomst i beviljad kredit. Alla kortköp och kontantuttag som du gör samlas sedan på en e-faktura i din internetbank. Ditt kreditkort har ett separat konto på Skandiabanken så du lätt kan hålla koll på din ekonomi. Om ni är två som vill få tillgång till samma kredit kan ni ansöka om ett extra kreditkort. Det kostar då lika mycket som ordinarie kortet, alltså 20 kr i månaden.

Ansök om ett Skandiabanken kreditkort

Ansökan om ditt Skandiabanken kreditkort är enkel och digital. Du besöker helt enkelt Skandiabankens hemsida och logga in med ditt BankID eller ditt Mobila BankID. När du sedan fått din ansökan beviljad kommer ditt kreditkort att skickas hem till dig. Du kan sedan använda det för att betala med. Ett alternativ för betalning är numera även Samsung Pay. Du kopplar helt enkelt ditt kreditkort till din mobiltelefon och behöver således inte ha med dig kortet för att kunna betala.

Shoppingfördelar

Om du är på jakt efter ett bonuskort kommer du tyvärr att bli besviken. Med Skandiabanken Visa får du inte någon bonus alls. Du samlar inga poäng när du handlar, och du får ingen cashback. Inte heller något rabatt på drivmedel eller liknande finns att hämta här. Med det sagt betyder det inte att det är lönlöst att handla med det här kreditkortet. Det finns andra shoppingfördelar i form av försäkringar. När du handlar med det här kreditkortet ingår bland annat:

 • Leveransförsäkring 1 år
 • Prisgaranti 90 dagar
 • Allriskförsäkring för hemelektronik och vitvaror.

Din försäkring är tecknad via ERV.

Resefördelar

Om du ska ut och resa är det självklart för många att ha en bra reseförsäkring. Även om de flesta hemförsäkringar idag har ett grundskydd hjälper det inte mycket. I de flesta fall behöver du även komplettera din reseförsäkring.

Om du betalar din resa med ditt Skandiabanken Visa kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring helt gratis. Den kompletterande reseförsäkringen skyddar dig när du hamnar i oönskade situationer när du är utomlands. Reseförsäkringen är giltig i 60 dagar från det att du åker iväg på din resa. På samma sätt som med shoppingförsäkringarna är den här försäkringen tecknad via ERV. I reseförsäkringen ingår bland annat:

 • Avbeställningsskydd.
 • Resestartskydd.
 • Ersättning för missat anslutningsflyg.
 • Försening av allmänt färdmedel vid ankomst.
 • Ersättning för bagageförsening.
 • Dödsfall och invaliditet vid olycka.
 • Ersättning för självrisk om något skulle hända med din bil eller ditt hus när du är borta.
 • Självrisk-eliminering om du hyr bil på resan.

Nackdelar

Inte ett bra kort att ta med på resan

Även om du med fördel kan betala resan med det här kreditkortet rekommenderar vi inte att du tar det med dig när du åker. Kortet kommer nämligen med extra kostnader när du handla med det utomlands. Valutapåslaget med det här kreditkortet är 1,65%. Det är förvisso inte jättehögt jämfört med många andra banker. Men det finns idag många resekort som helt saknar valutapåslag. Flera av dessa resekort kort är dessutom gratis att skaffa och det finns således ingen anledning att betala 1,65% i onödan. Detsamma gäller för kontantuttag utomlands som även det kommer med en avgift.

Inte något kort för den som vill ha bonusar

Få kreditkort på marknaden saknar helt någon typ av bonus. Det här är dock ett av dem. Som nämnts ovan ingår inget bonussystem eller någon cashback när du handlar med kortet. Inte ens rabatter hos utvalda affärer eller bensinkedjor finns att tillgå.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Skandiabanken Visa kreditkortet för dig som vill känna dig säker. Det här kreditkortet kommer med omfattande försäkringar både på semestern och när du handlar i Sverige. Det är genom sina försäkringar det här kortet väger upp för avsaknaden av bonusar och andra rabatter. Det handlar alltså i slutändan om vad du söker. Men är säkerheten det viktigaste för dig är detta absolut ett bra och billigt alternativ som kan passa. Det här är alltså inte bäst kreditkort för dig som vill ha bra bonus eller ett kort med mycket förmåner.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Skandiabanken Visa?