Egenskaper

Passar dig som...

SEB Invited är ett premium-kreditkort med många fördelar. Du får exempelvis 1% cashback på alla dina köp. Cashbacken kan du sedan använda för att betala av nästkommande faktura. Vidare ingår även reseförsäkring, köpskydd, concierge service och lounge access.

Varför vi tycker om kortet

 • Cashback
 • Lounge access
 • Concierge service
 • Försäkringar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Avgift för valutaväxling och automatuttag

Krav

 • Ingen angiven åldersgräns
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 800 kr
Åldersgräns 0
Ränta 15,00 %
Effektiv ränta 15,25 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit Ingen kreditgräns
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 5 kr)
Aviavgift 25 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 45 kr)

Räkna på SEB Invited

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 15,00 %
 • Total kostnad 3 125 kr
 • Total återbetalning 23 125 kr
 • Månadsbetalning 964 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av SEB Invited

SEB Invited är ett premiumkort från SEB. Det här kreditkortet kommer med allt och lite till. Dels får du ta del av en mängd klassiska premium-förmåner såsom concierge service och lounge access. Men du får även tillgång till ett bra paket med försäkringar. Det innehåller såväl reseförsäkring som köpförsäkring. Vidare får du 1% i cashback på alla dina köp med kreditkortet.

Specialerbjudande just nu

Kortet kostar 150 kr i månaden, men om du skaffar det nu får du de första 3 månaderna helt gratis. Du sparar alltså 450 kr.

Kredit

SEB erbjuder med SEB Invited ett premiumkort med 100 000 kr i maxkredit. Du ansöker om din kreditgräns när du skaffar kortet. Skulle du sedan vilja ändra den kan du göra det digitalt via appen eller internetbanken.

Faktura och betalning 

När det sedan kommer till betalning av din kredit finns det olika alternativ. Till att börja med måste du välja hur du vill ha din faktura. Du kan antingen få en digital faktura via din internetbank eller din bank-app. Det alternativet är helt gratis. Det andra alternativet är att du får en pappersfaktura. Väljer du pappersfaktura tillkommer av aviavgift för varje faktura som skickas ut. Du kan sedan välja om du vill betala hela din faktura direkt, eller om du vill delbetala. Om du betalar hela fakturan direkt slipper du räntekostnader. Väljer du istället att delbetala din faktura måste du betala minst 5% av fakturan och det tillkommer sedan än räntekostnad på 15,00%.

Premiumfördelar med SEB Invited

Concierge Service

Med SEB Invited får du tillgång till concierge service. Tjänsten finns tillgänglig för dig 24 timmar om dygnet. Med concierge service kan du exempelvis få hjälp med att boka en restaurang eller ett flyg.

Lounge Access

Med det här kreditkortet får du tillgång till LoungeKey. Lounge ger dig access till flygplats-lounger världen över. Mer än 1000 flygplatser är inkluderade i LoungeKey. Varje besök på en flygplats-lounge kostar dig ca 30 dollar. Du använder en QR-kod för att komma in i loungen.

Bonusfördelar

Den kanske största fördelen med det här kreditkortet är cashbacken. Med SEB Invited får du cashback på alla dina köp. Cashbacken motsvarar 1% av värdet du handlar för. Det innebär att du som ett exempel får 1200 kr i cashback per år om du utnyttjar 10 000 kr i kredit varje månad. Du väljer själv hur du vill använda din cashback. Det går givetvis bra att betala din nästa faktura med den. Ett annat alternativ är att skänka pengarna till WWF. Du ställer själv in i appen hur du använder cashbacken.

Försäkringar

Med SEB Invited får du 2 olika försäkringar. Dels ingår en reseförsäkring att använda när du är på semester. Sedan ingår det även ett köpskydd, en så kallad shoppingförsäkring.

Reseförsäkring

Din reseförsäkring gäller om du betalar resan med kreditkortet. I försäkringen inkluderas en mängd olika saker. Exempelvis får du:

 • Ersättning för försenat bagage.
 • Ersättning för försenat allmänt färdmedel.
 • Avbeställningsskydd. Gäller upp till 20 000 kr per försäkrad person, och max 60 000 kr.
 • Självrisk-eliminering för din villa och din bil om någon skulle hända när du är borta.

Köpförsäkring

Ditt köpförsäkring skyddar dig när du handlar varor med ditt SEB Invited kreditkort. I köpförsäkringen ingår bland annat:

 • 90 dagar köpskydd. Om en vara du köpt skulle bli förstörd eller försvinna på grund av oförutsedd händelse ersätts du för den varan.
 • 90 dagar prisskydd. Om du köper en vara och sedan hittar den billigare i en annan affär i Sverige så ersätts du för mellanskillnaden.
 • 1 års förlängd garanti på vitvaror. Gäller upp till max totaltid på 3 år.

Nackdelar

Inte ett bra kort att ta med på resan

SEB Invited är inte ett speciellt bra resekort. Om du betalar med det här kreditkortet utomlands tillkommer ett valutapåslag på 1,65%. Dessutom tillkommer ett påslag på 3%, minst 35 kr, om du tar ut kontanter utomlands. Du ska således bara ta med dig kreditkortet om du ska använda dig av andra premium-fördelar såsom lounge access.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är SEB Invited ett omfattande kreditkort. Det räknas utan tvekan till kategorin Premium-kort, och kommer med många fina fördelar. Det finns ett par saker att tänka på när du använder det här kortet. Dels är krediträntan relativt hög. Du bör således försöka betala använd kredit direkt när fakturan kommer. Sedan tillkommer som vi nämnt även en avgift för pappersfaktura. Det är därför att rekommendera att ställa om till e-faktura i appen så du slipper den kostnaden.

En sista sak som är viktig att tänka på är att du verkligen måste använda kortet för att det ska löna sig. Eftersom årskostnaden är relativt dyr kommer ett outnyttjat kort bara att kosta dig pengar i slutändan.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om SEB Invited?