Egenskaper

Passar dig som...

Vill du samla poäng och samtidigt ge pengar till välgörenhet? Då är Resurs Woman ett perfekt kreditkort för dig. Alla köp du gör bidrar med pengar till Cancerfonden, och du samlar dessutom poäng till dig själv. Dina poäng kan du växla in emot allt ifrån heminredning till biobiljetter. Eller till och med skänka till något annat välgörande ändamål om du vill det.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på alla köp
 • Bidra till Cancerfonden
 • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag
 • Avgift för kontantuttag

Krav

 • 18 år
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp: Kreditkort
Betalnätverk: Mastercard
Årsavgift: 295 kr
Åldersgräns: 18
Ränta: 12,36 % - 17,32 %
Maxkredit: 150 000 kr
Minsta belopp att betala: Minst 150 kr av utestående belopp
Rätefria dagar: 60
Valutapåslag: 1,97 %

Resurs Woman

Med Resurs Woman får du automatiskt en kreditgräns på 10 000 kr om du inte ansöker om något annat. Du kan emellertid ansöka om att höja den gränsen till 150 000 kr. Vidare har du 60 dagar räntefri kredit med Resurs Woman.

Skulle du hellre vilja använda ditt kreditkort som ett bankkort går det också bra. Du kan sätta in pengar på ditt Resurs Woman och får då dessutom 0,90% sparränta.

Räntefri delbetalning

Resurs Woman erbjuder även möjligheten till räntefri delbetalning. Det innebär att du redan vid köpet kan lägga upp en betalningsplan på 6 månader. Du kommer bli tvungen att betala en uppläggningsavgift. Även en aviavgift varje månad tillkommer. Det är emellertid ett billigare alternativ än att betala ränta om du vet att du inte kan betala inom 60 dagar.

Välgörenhet

Det som framförallt utmärker Resurs Woman är deras samarbete med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. För varje köp som du gör med kortet skänks 1 kr till Cancerfonden. Du kan dessutom välja att skänka dina bonuspoäng som du samlat till något välgörande ändamål. Vill du därför hitta ett enkelt och smidigt sätt att skänka pengar är det här ett bra alternativ. Du behöver inte själv göra något. Din köp kommer automatiskt ge pengar till cancerforskning.

Bonus och förmåner

När du handlar med ditt Resurs Woman får du automatiskt poäng på alla din köp. Du får 0,5 poäng för varje krona som du spenderar med kortet. Om du tankar på Din-X får du 2 poäng för varje krona som du tankar för. Poängen kan du sedan använda i Resurs Banks Poängshop. Där kan du hitta allt mellan himmel och jord. Exempelvis kan du köpa biobiljetter eller heminredning. Du kan även välja att ge ännu mer till välgörande ändamål. Det behöver i det här fallet inte varit Cancerfonden utan du kan även välja exempelvis radiohjälpen.

Vill du samla poäng snabbare har du möjligheten att skaffa ett extrakort. Då kan exempelvis du och din partner hjälpas åt att samla poäng. Ett extrakort kostar 50 kr.

Resefördelar

Om du ska ut och resa är det ofta smart att betala resan med ett kreditkort. De flesta kreditkort erbjuder nämligen en kompletterande reseförsäkring. Så även i det här fallet. Med Resurs Woman får du en kompletterande reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med ditt kreditkort. Reseförsäkringen gäller även för familjemedlemmar som ska med på resan. Som familjemedlem räknas make/maka, sambo och barn under 23 år som bor hemma.

I reseförsäkringen ingår bland annat:

 • Avbeställningsskydd. Resan måste kostat minst 1000 kr per person för att detta ska gälla.
 • Bagageförsening. Skulle ditt bagage vara försenat mer än 6 timmar så kan du få ersättning för detta.
 • Ersättning för försenat transportmedel. Du kan få som mest 800 kr per person i ersättning för försenat transportmedel. Maximalt 5000 kr per resa.

Nackdelar med Resurs Woman

Som nämnts ovan får du en kompletterande reseförsäkring om du betalar resan med kort. Det betyder emellertid inte att detta är ett bra resekort. Faktum är att det är ganska dyrt att använda det här kortet utomlands. När du betalar med kortet utomlands får du 1,97% valutapåslag. Det innebär att varje köp kommer kosta dig 1,97% mer än vad det egentligen skulle ha gjort. Utöver detta finns även en avgift för kontantuttag. Den är 2,97% av beloppet du tar ut, eller minst 35 kr. Det kan låta som små summor men faktum är att det kan bli stora belopp om du är på semester under en längre tid. Dessutom finns det idag många andra kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgifter. Utöver detta erbjuder Resurs Woman varken lounge access eller concierge service.

Relativt låg bonus

Även om Resurs Woman erbjuder en bonus får du bara 0,5 poäng för varje krona som du handlar. Det är lägre än Resurs World som ger dig 1 poäng för varje spenderad krona. Dessutom kan poängen bara användas i deras egen poängshop.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Resurs Woman ett kort för dig som vill att din shopping ska göra gott. Det som utmärker det här kortet är deras samarbete med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det innebär såklart att du som kortinnehavare kommer få något mindre bonus än vad du troligtvis annars hade fått. Det finns dock såväl reseförsäkring som ett bonussystem med kreditkortet. Således vinner även du på att handla med det. Är du inte intresserad av att använda ett kreditkort för välgörande ändamål finns det emellertid bättre alternativ.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Resurs Woman?