Egenskaper

Passar dig som...

N26 Smart passar dig som handlar i annan valuta eller som gör ett eller flera kontantuttag varje månad. Det hjälper också dig som vill få ner dina utgifter och kan se till att mer pengar går till sparande varje månad.

Varför vi tycker om kortet

 • Användarvänlig app
 • Välj färg själv på kortet
 • Fria bankomatuttag
 • Inget valutapåslag
 • Låg månadsavgift

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Endast fem fria uttag per månad
 • Inga försäkringar

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 588 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Recension av N26 Smart

N26 Smart är det senaste tillskottet i N26:s utbud av smarta elektroniska bankkonton med tillhörande debitkort. Denna kontotyp ligger mellan N26 Standard och N26 You sett till förmåner och årskostnad. Kortet är exakt samma kort som man får i kontoplanen You och självfallet går det även här välja mellan fem olika färger på kortet.

N26 appen

Den stora anledningen till att många väljer att använda sig av N26 i vardagen är deras mobilapp. Det är via appen som man dels har full kontroll över sitt kort men också en mängd andra funktioner.

 • Direkta banköverföringar i realtid
 • Detaljerad statistik över utgifter och inkomst
 • Möjlighet till att sätta upp 10 "Spaces" konton
 • Exklusiva rabatter hos N26:s partners
 • Mycket mer...

Ovanstående är endast några exempel på vad man kan göra och hitta i appen från N26. Appen fungerar för såväl iOS och Android på de allra flesta nyare modeller av telefoner.

Vill man av någon anledning inte använda appen på sin telefon så går det självklart bra att logga ned deras program för datorn och därifrån få tillgång till funktionerna. Det är dock rekommenderat att ha appen om man någon gång skulle behöva göra en överföring eller valutaväxling när man är på språng.

Spaces

Spaces är det N26 valt att kalla den funktion där man som N26-kund kan starta upp till 10 stycken underkonton. Det gör det möjligt för dig att exempelvis starta upp ett konto för sparande, ett för shoppande och ett annat för budgetering. Vidare så går dessa konton också dela med andra aktiva användare av N26. Är man exempelvis på semester med familjen och vill slippa hålla koll på vem som betalar vad så kan man starta upp ett underkonto som alla familjemedlemmar kan skjuta in pengar på och handla från.

Statistik på allt

Att pengar verkar försvinna till höger och vänster är nog något de flesta kan känna igen sig i. Detta är N26 medvetna om och samlar därför in data för nästan och allt och presenterar detta sedan som lättförståelig statistik. Bland annat kan man enkelt spåra vad man varje månad spenderat mest månad på i form av pajdiagram. Utgifterna är uppdelade i kategorier så som mat, resekostnader, räkningar och mycket mer. På så sätt kan man se vilka områden man lägger mest pengar och vad man egentligen hade kunnat spara in på onödiga utgifter.

Exklusiva rabatter direkt i appen

I appen kommer det dagligen finnas exklusiva rabatter för dig som är N26-kund och som ständigt roteras. Det är alltså en bra idé att regelbundet gå in och kolla vilka erbjudanden som finns just den dagen och om det är något som du kan använda och är intresserad av.

Fria kontantuttag världen över

Med ett N26 Smart får man fem fria bankomatuttag varje månad, oavsett var i världen man befinner sig. Det är också helt kostnadsfritt att göra kortbetalningar oavsett valuta och det tillkommer endast en avgift om 1,7% då man gör uttag i utländsk valuta. N26 tar alltså inte själva ut en avgift för exempelvis kontantväxling i appen eller liknande.

Kostar N26 Smart något?
Fungerar appen på Samsung telefoner?
Krävs det en fast inkomst för att kunna ansöka om N26 Smart?
Kostar appen något extra?

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om N26 Smart?