Passar dig som...

P.F.C Junior lär barn att själva hantera sin ekonomi, samtidigt som föräldrarna får en god översikt.

Varför vi tycker om kortet

 • eget betalkort för barn
 • skaffa kort till syskon kostnadsfritt
 • Push-notiser vid varje köp

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • månadsavgift
 • Inga försäkringar
 • Inget lojalitetsprogram

Krav

 • Åldersgräns på 0 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 240 kr
Åldersgräns 0
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

P.F.C. har avslutat sina kort och det går inte längre att skicka in ansökan om P.F.C. korten.

Recension av P.F.C Junior

P.F.C Junior är ett debetkort speciellt framtaget för barn. Du som förälder är juridiskt ansvarig för kortet och kan följa barnets samtliga köp och uttag genom en app. Barnet har också en app där det kan se saldo och transaktioner och tränas i att hantera sin privatekonomi. Sammantaget är P.F.C Junior ett bra alternativ för föräldrar som vill ge sitt barn ett första bankkort. Nackdelen är att det tillkommer en årsavgift på 240 kronor och att det saknar vissa funktioner som andra barnkort har.

Hur skaffar du P.F.C Junior åt ditt barn?

Att skaffa P.F.C Junior är en enkel och helt digital process. De krav som finns är att du måste ha P.F.C:s app samt ett bankID. Barnet måste också vara minst fem år gammalt. Så här går det till:

 1. Du som förälder laddar ner P.F.C:s app (Freemium för 0 kronor om året eller Premium för 420 kronor om året) och registrerar dig med bankID.
 2. Beställ kortet genom appen.
 3. Inom fem dagar har du fått kortet skickat till dig. 
 4. Ladda ner appen på barnets konto och logga in med junior-läget
 5. För över pengar till kortet och låt barnet börja använda det.

Barnets andra förälder kan också ladda ner appen och få samma översikt över barnets kort.

Hur fungerar P.F.C Junior?

Med P.F.C Junior har du som förälder full koll på hur ditt barn använder sina pengar. I appen ser du aktuellt saldo och du kan ställa in så att du får en pushnotis varje gång ditt barn använder kortet. Och skulle kortet komma bort kan du direkt frysa det med ett par klick. Är ni två föräldrar laddar ni båda ner appen så att ni var för sig kan övervaka barnets ekonomi. Appen är kostnadsfri om ni väljer abonnemanget Freemium. 

I ditt barns förenklade version av appen kan hen se sitt saldo och alla sina köp samt ställa in en pushnotis varje gång du sätter in pengar. Har barnet syskon kan du utan extra kostnad beställa ett kort till dem också.

Vad kostar det?

P.F.C Junior kostar 20 kronor i månaden vilket ger en årsavgift på 240 kronor. Observera att detta är totalkostnaden för hela familjen – är det flera barn kan du beställa fler kort utan extra kostnad. Appen för föräldrar är också gratis såvida du inte vill ha Premium-abonnemanget som har fler funktioner. Att använda kortet är kostnadsfritt, även utomlands då det inte har något valutapåslag. Barnet kan också gratis göra bankomatuttag på upp till 1000 kronor per månad.

Fördelar

 • Lätt för dig som förälder att ha koll på barnets ekonomi
 • Passar även små barn (från fem år)
 • Smidig process för att skaffa kortet
 • Gratis kort till syskon gör det enkelt att ha koll på hela familjen i samma app
 • Inget valutapåslag – perfekt om ni tillbringar mycket tid utomlands

Nackdelar

 • Årsavgift på 240 kronor
 • Inte möjligt att ställa in begränsningar (till exempel maxbelopp, spärra spelköp eller liknande)
 • Inga pedagogiska extrafunktioner

Sammanfattning

P.F.C Junior är ett lämpligt förstakort som ger ditt eller dina barn chansen att själv bestämma över sin ekonomi samtidigt som du som förälder har full koll. Kortet är billigt (240 kronor om året), men dock är det värt att påpeka att det finns flera barnkort som är helt gratis. Det finns heller inte några pedagogiska extra funktioner, som till exempel möjlighet att som förälder lägga in uppgifter och belöningar, vilket flera av de konkurrerande korten har. Vi saknar också möjligheten att ställa in begränsningar, som ett maxbelopp per köp eller dag, för kortet. Med P.F.C Junior kan du däremot snabbt frysa kortet om det verkar som att ditt barn missbrukar eller har tappat bort kortet. 

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om P.F.C. Junior?