Egenskaper

Passar dig som...

Lån&Spar Mastercard är ett kreditkort för dig som jagar försäkringar. Det ingår fyra försäkringar i kortet, bland annat en reseförsäkring samt en feltankingsförsäkring. Kreditkortet har även en låg kreditränta och lämpar sig därför väl för dig som vill handla på kredit.

Varför vi tycker om kortet

 • Många försäkringar
 • Låg kreditränta

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Få förmåner

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 195 kr
Åldersgräns 18
Ränta 9,90 %
Effektiv ränta 14,26 %
Rätefria dagar 55 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 200 kr)
Valutapåslag 1,60 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Recension av Lån&Spar Mastercard

Kreditkortet från Lån&Spar Bank (LSB) är huvudsakligen ett kort som lämpar sig för dig som vill ha möjligheten att handla på kredit. Kortet kommer tyvärr inte med speciellt många förmåner likt bonus eller cashback och har inte heller några premiumförmåner. Det ingår dock en kompletterande reseförsäkring och krediträntan är riktigt låg.

Det går att ansöka om en kreditgräns mellan 20 000 – 50 000 kronor och kortet kommer med 55 räntefria dagar. Vidare har kortet heller aldrig en aviavgift, oavsett om du väljer e-faktura eller ej. Det krävs att man är minst 18 och har en fast inkomst för att få ansöka om LSB Mastercard.

Fördelar

Den främsta anledningen till att ansöka om kreditkortet från Lån&Spar Bank är de försäkringar som ingår i kortet. Som vi nämnde så är förmånerna på detta kort förövrigt relativt få.

Försäkringar

Det är totalt fyra försäkringar som ingår kostnadsfritt i LSB Mastercard.

 • Reseförsäkring
 • Allriskförsäkring
 • Tanka fel-försäkring
 • Nyckelförsäkring

Den enda försäkringen som har ett “krav” för att ge skydd är reseförsäkringen där minst 75% av resans värde måste betalas med kortet.

Reseförsäkring

Den kompletterande reseförsäkringen är kompletterar den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. Den ger bland annat ersättning för avbeställd resa, försenad ankomst, försenat bagage och mer. Reseförsäkringen gäller alltid i 60 dagar.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller alltid i 90 dagar från det att en produkt köpts med kreditkortet. Ersättning betalas ut i de fall då varan skadas eller blir stulen under dessa 90 dagar. Ersättning ges mellan 1 000 – 25 000 kronor per produkt. Hur hög ersättning man får beror helt på varans värde. Det går att få upp till 400 000 kr per år i ersättning totalt och försäkringen gäller utan självrisk.

För hushållsmaskiner och hemelektronik är det 3 års allrisk. Värdeminskning sker dock varje år, 10% efter ett år och 20% efter två år.

Nyckelförsäkring

Skulle oturen vara framme och man tappar bort sin hemnyckel eller bilnyckel får man ersättning upp till 3 000 kr för nycklar samt 3 000 kr för nytt lås.

Tanka fel-försäkring

När man tankar och betalar med sitt kort så ingår det en feltankningsförsäkring. Vid eventuell tankning av fel drivmedel får man upp till 3 000 kr i ersättning som skall täcka kostnader för rengöring av tanken.

Låg kreditränta

Den låga krediträntan är ytterligare en av de två stora fördelarna med att ha ett Lån&Spar Bank Mastercard. Årsräntan för kortkrediten ligger idag på låga 6,95% med en effektiv årsränta om 9,48% för en kredit om 20 000 kronor som nyttjas över 12 månader.

Betala räkningar med Betalo

Lån&Spar Mastercard samarbetar med Betalo och erbjuder därför möjlighet för kortägare att betala räkningar via Betalo till en lägre serviceavgift. När du använder ditt kort för att betala via Betalo betalar du endast en avgift på 1% istället för 1.9%.

Nackdelar

Utöver försäkringar har tyvärr inte LSB Mastercard speciellt mycket att erbjuda för dig som jagar förmåner. Det är, som vi nämnt, framför allt ett kreditkort som man har för försäkringarna. Både avgifter samt avsaknaden av förmåner gör det här till ett svagt kort om man kollar på många av konkurrenterna.

Ingen Bonus

Något lojalitetsprogram för att samla bonus finner man inte på LSB Mastercard och inte heller några erbjudanden. Kortet är väldigt avskalat och några möjligheter till att spara pengar eller handla till nedsatta priser finns inte. Inte heller cashback går att få med kortet.

Höga avgifter

Krediträntan må vara väldigt låg men detsamma går tyvärr inte säga om kontantuttagsavgiften samt valutapåslaget. Avgifter för kontantuttag ligger på 3% och valutapåslaget på 1,60%. Det är alltså inte ett kort vi rekommenderar att ta med till utlandet eller använda för att genomföra kontantuttag.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Lån&Spar Mastercard?