Egenskaper

Passar dig som...

TUI Card passar dig som gillar resor vare sig det gäller en charterresa till Gran Canaria eller en weekend till London. Med TUI kort får du inte bara rabatt på resor och en förmånlig reseförsäkring. ,allt du handlar ger dig också poäng som kan lösas in mot resor hos TUI. Alla förmåner får du helt kostnadsfritt då TUI Card inte har någon årsavgift.

Varför vi tycker om kortet

 • Rabatter på resor hos TUI och samarbetspartners
 • Prioriterad ombordstigning hos TUI
 • Poäng på allt du köper som kan lösas in hos TUI
 • Möjlighet att delbetala resan till en låg kostnad

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Insamlad poäng går endast att använda hos TUI
 • Avgifter vid delbetalning av fakturor
 • Ej möjligt att ansluta direkt till Google/Apple/Samsung Pay

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 300 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 18,25 %
Effektiv ränta 24,10 %
Räntefria dagar 55 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 100 kr)
Aviavgift 45 kr (25 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 30 kr

Räkna på TUI Card

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 18,25 %
 • Total kostnad 3 802 kr
 • Total återbetalning 23 802 kr
 • Månadsbetalning 992 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension TUI Card

TUI Card är ett kreditkort som resebolaget TUI ger ut i samarbete med Visa. Kortet har gratis årsavgift och relativt förmånliga kreditvillkor med en maxkredit på 100 000 kronor och för närvarande cirka 18 procents ränta. Kortets fördelar är alla relaterade till resor, främst hos TUI. Du kan skaffa kortet innan du reser eller i samband med din resebokning på tui.se.

TUI rabattkod

En stor fördel med TUI kort är att ingen rabattkod krävs för att du ska få rabatt på dina resor hos TUI. Alla kortinnehavare får nämligen minst 500 kronor i rabatt på resor bokade med TUI. Dock gäller rabatten bara om du bokar i god tid och om du bokar både flyg och hotell. Ofta erbjuds även rabatter på andra resor som TUI Card samarbetar med, till exempel kryssningar med Silja Line. När du väl är på din resa är en ytterligare förmån att du får prioriterad ombordstigning på flyget.

Reseförsäkring med ditt TUI kort

Förutom rabatten är en fördel med att betala din resa med TUI Card att du då får en bra reseförsäkring. Denna försäkring gäller alla resor som du betalar till minst 75 procent med kortet, även om du reser med andra bolag än TUI. Försäkringen, som innefattar bland annat avbeställningsskydd, ersättning vid flyg- och bagageförsening samt självriskskydd för din bostad och bil medan du är bortrest, omfattar både dig och de familjemedlemmar du reser med, alternativt upp till tre vänner i sällskapet.

Poäng på allt du köper

Med TUI Card genererar alla inköp du gör poäng på motsvarande 1 procent av köpesumman. Detta är en hög procent jämfört med andra kostnadsfria kort. Dessutom får du dubbla poäng (2%) på förbeställd taxfree på flyget. Nackdelen är att poängen du tjänat in endast kan användas hos TUI. Förutom presentkort på resor, som gäller i upp till 6 år, kan du också använda poängen till att uppgradera din resa och köpa tilläggstjänster som extra bagage och flygplatstransfer.

Delbetala resan med TUI kort

TUI Card ger dig alltid upp till 55 räntefria dagar. Två gånger om året kan du också välja att använda en betalningsfri månad. För resor köpta hos TUI kan du välja att delbetala resan på upp till 6 månader helt räntefritt. Du kan då välja att delbetala resan på upp till sex månader helt räntefritt. Räntefritt betyder dock inte kostnadsfritt i detta fall. En uppläggningsavgift på 295 kronor tillkommer.

Ansök om TUI Card

Det går snabbt och smidigt att ansöka om TUI Card via tuicard.se. Allt du behöver göra är att fylla i några uppgifter om dig själv samt verifiera din identitet med bankID. En kreditupplysning görs sedan via UC. För att få kortet behöver du uppfylla följande krav:

 • Vara minst 18 år
 • Ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Ha en fast inkomst på minst 300 000 kr om året från antingen arbete eller pension

Att använda TUI kort

TUI Card är säkert att använda både i Sverige och utomlands. När du shoppar online används Verified by Visa som extra säkerhet. En nackdel med kortet är dock att det för närvarande inte går att ansluta kortet direkt till Google, Apple eller Samsung Pay.

Som alla kreditkort kostar det ingenting att använda kortet i Sverige, för betalningar utomlands eller i annan valuta än SEK tillkommer ett valutapåslag på 1,50 procent. Detta är lågt jämfört med många andra kreditkort, dock tycker vi att ett kort som framförallt marknadsförs som ett resekort kunde vara gratis att använda utomlands. Samma gäller med avgiften för kontantuttag. Den är på 30 kronor vilket är lägre än hos många konkurrenter. Men eftersom det framförallt är på utlandsresor du behöver kontanter skulle den kunna vara gratis.

Vad är TUI Card?
Vem kan få ett TUI Card?
Hur fungerar TUIs poängsystem?
Vad kostar TUI Card?
Kan jag använda TUI Card till andra resor än med TUI?
Finns det någon TUI rabattkod med TUI kort för juni?

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om TUI Card?