Egenskaper

Passar dig som...

Bunq easyMoney är ett mer exklusivt debetkort som inte har något valutapåslag och fria kontantuttag. Kortet hanteras genom en app där man får full kontroll över kortet såsom överföringar, utgifter och mycket mer.

Varför vi tycker om kortet

  • Inget valutapåslag
  • Fria kontantuttag
  • Bra app

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Ingen bonus
  • Ingen cashback

Krav

  • Åldersgräns på 18 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 080 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 10 kr

Recension av Bunq easyMoney

Bunq easyMoney är “mitt-i-mellan” kortet från Bunq som kommer med ett gäng olika förmåner. Likt sina syskonkort så är detta ett debitkort, du kan alltså inte handla på kredit med kortet. Bunq, som står bakom kortet, är en helt digital bank. Det innebär att all hantering av ditt Bunq easyMoney sker antingen via deras hemsida eller, som vi rekommenderar, via deras app.

Bunq-appen

När man ansöker om Bunq easyMoney så är det egentligen bankkontot hos Bunq som man ansöker om, kortet ingår i den valda betalplanen, alltså i detta fall easyMoney. Oavsett vilken kontovariant som man valt så får man tillgång till appen. Hur många funktioner man sedan kan använda i appen avgörs dock av vilken kontoplan man valt.

Med Bunq easyMoney så har man tillgång till nästan alla förmåner och funktioner i appen. Bunqs största fokus är att hjälpa dig att spara pengar i vardagen. Många funktioner är därför designade för att hjälpa till med just detta.

Automatiskt sparande

Genom att aktivera funktionen “Auto Save” kan man få hjälp med att automatiskt spara varje gång man genomför ett köp med sitt Bunq-kort. Detta går till på så sätt att du själv ställer in en summa som per automatik skall flyttas över till ditt sparkonto varje gång du handlar med ditt kort. Det kan vara 1 krona eller 10 kronor, hur mycket som skall sparas väljer du själv.

Spar-mål

Spar-mål är ytterligare en funktion som underlättar ditt sparande. funktionen innebär att man sätter upp ett mål, det vill säga 10 000 kr som man vill spara ihop. Varje gång man sedan för över pengar till sitt sparkonto kan man följa sitt spar-mål, hur mycket man sparat och hur långt man har kvar.

Underkonton

För att lättare sätta upp en budget och följa denna kan man öppna flera underkonton i Bunq-appen. Man kan till exempelvis skapa och döpa ett konto till “Mat” ett annat till “Hyra” och så vidare. Genom att sätta upp olika konton kan man lätt spåra hur och var man använder sina pengar.

Kostnadsfria kontantuttag

Med Bunq easyMoney har man 10 kostnadsfria kontantuttag per månad. Därefter får man betala en avgift om 0,99 euro per uttag. 10 fria kontantuttag per månad är relativt mycket och för många kommer detta räcka. I och med att uttagsavgiften inte heller är procentbaserad, som är väldigt vanligt, så är en avgift om 0,99 euro per uttag en relativt låg uttagsavgift.

Fri valutaväxling

När Bunq säger att de har fri valutaväxling så menar de att du som har Bunq easyMoney nyttjar den riktiga valutakursen. Många banker tar idag ut en avgift när du växlar eller handlar i annan valuta. Bunq gör inte det och tack vare detta kan du spara upp till hela 3% på all valutaväxling samt köp i annan valuta som du genomför.

Koppla kortet till Google- eller Apple Pay

Smartphones har nästan alla idag och tack vare detta, då också tillgång till ett virtuellt kort. easyMoney-kortet från Bunq har hängt med i utvecklingen och kan därför kopplas till de digitala plånböckerna Apple Pay och Google Pay. Det är både snabbt och enkelt att registrera sitt kort i någon av dessa digitala plånböcker och instruktioner finner man i respektive app.

När kortet sedan är kopplat kan man lämna sitt fysiska kort hemma och behöver således bara se till att ha med sig sin telefon.

Nackdelar

De främsta nackdelarna med Bunq easyMoney är att det saknas försäkringar och någon form av lojalitetsprogram. Sparande och enklare hantering av pengar i vardagen är en av de främsta anledningarna till att ansöka om Premium-kortet. Med det sagt så är flera av förmånerna reseinriktade så som fri valutaväxling och “Travel Assistant” via appen. Det är därför en stor nackdel att det inte finns någon form av reseförsäkring. Att betala resan med detta kort är alltså inte rekommenderat.

Vidare så har kortet inte heller något lojalitetsprogram, det finns alltså ingen bonus att samla eller cashback att få. Nu är inte bonus allt för vanligt på just debitkort, men kort som exempelvis Revolut Metal har en bra cashback.

easyMoney-kortet är således ett kort för dig som vill spara mer och enklare i vardagen och som kanske även handlar regelbundet i andra valutor.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Bunq EasyMoney?