Egenskaper

Passar dig som...

Bunq easyGreen är kortet för dig som älskar att resa, men ändå vill tänka på miljön. För varje 1000 kr som du spenderar med kortet planterar Bunq ett nytt träd. Kortet har dessutom många fina förmåner. Däribland valutaväxling utan avgift och 10 gratis globala kontantuttag om året.

Varför vi tycker om kortet

  • Inget valutapåslag
  • Fria uttag
  • Kort i metall

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Ingen bonus
  • Hög årsavgift

Krav

  • Ingen angiven åldersgräns
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 2 160 kr
Åldersgräns 0
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 10 kr

Bunq easyGreen

Vill du resa och samtidigt göra en insats för miljön? Då ska du välja Bunq easyGreen. Det här är Bunqs dyraste premium-kort. Kortet har ingen kredit, det är alltså ett debetkort, men innefattar ändå en mängd andra förmåner. Framförallt slipper du avgifter för valutaväxling och kontantuttag utomlands, vilket är kortets kanske största förmån. Det som gör just green-varianten unik är det faktum att du gör ett miljösmart val när du handlar med det. För varje 1000 kr som du spenderar med ditt Bunq easyGreen-kort planteras ett nytt träd. Bunq har alltså gjort det möjligt att resa både smidigt, billigt och miljösmart.

Bunq – din digitala bank

Bunq är inte som andra banker. Bunq har inget bankkontor som du besöker. Detta är nämligen en helt digital bank. På så vis slipper du boka tider eller stå i långa köer. Dessutom har du alltid banken med dig. Bunq är en app som du laddar ner i telefonen. I appen hittar du de flesta funktioner som du kan tänkas behöva. Det är även i appen du ansöker om att skaffa ett Bunq easyGreen kort. Några andra funktioner som appen erbjuder är listade nedan.

Här kan du spärra ditt kort

Har du tappat bort ditt kort? Inga problem, du kan spärra kortet direkt i appen. Smidigt enkelt och bäst av allt: möjligt att göra oavsett vart i världen du befinner dig. Det är även via appen du sedan kan beställa ett nytt ersättningskort. Det måste av säkerhetsskäl emellertid skickas hem till dig. Vill du ändra din PIN-kod gör du även det direkt i appen.

Minska risken för kortbedrägeri

För dig som reser mycket i olika länder ökar risken för kortbedrägeri. Det är inte heller ovanligt att din bank blockerar ditt kort om du byter land allt för ofta. Men Bunq easyGreen är inte detta någon problem. Bunq förstår att den som älskar att resa kommer befinna sig på olika ställen från dag till dag. Med det sagt ska du självklart ändå vara säker på att ingen kapar ditt kort och använder det. Därför har Bunq utvecklat möjligheten för dig att spärra kortet i utvalda länder. Har du således varit i Frankrike och tagit färjan över till England kan du blocka alla köp inom region Frankrike. Givetvis gör du även detta smidigt, direkt i appen.

Betala med Apple Pay och Google Pay

Många är idag ägare till en mobiltelefon med betallösning. Det är ett smidigt sätt att betala utan att alltid behöva ha kortet med sig. Ditt Bunq easyGreen-kort kan enkelt kopplas direkt till din smartphone eller smartwatch. Sen kan du betala direkt med Apple Pay, Google Pay och Fitbit Pay.

Håll koll på din ekonomi

Med Bunq-appen har du alltid full kontroll över din ekonomi. I appen kan du se ditt aktuella saldo, senaste transaktioner och mycket mer. Du kan även välja att i appen slå på notifikationer. På så vis informeras du varje gång en transaktion utförs. Du kan även skapa olika konton i appen. Det passar perfekt om du vill spara pengarna till något specifikt, kanske en resa eller en ny bil. Du kan dessutom ställa i appen så att den automatiskt sätter in en viss summa på ditt sparkonto, varje vecka eller varje månad. Hur mycket, och när, det bestämmer du helt själv.

Bunq när du är utomlands

Som vi redan nämnt ovan är Bunq easyGreen, liksom alla andra Bunq-kort, utformande för att använda utomlands. Kortets styrka ligger i gratis valutaväxling och avgiftsfria globala kontantuttag. Med Bunq kan du spara upp till 3% bara i minskad kostnad för valutaväxling. Viktigt att tänka på är att dina gratis kontantuttag är begränsade till 10 stycken i månaden. Så var smart när du tar ut pengar med Bunq, då blir det billigare.

Ett miljösmart val

Det är inte omöjligt att du som reser mycket kan få dåligt samvete för miljöpåverkan. Med Bunq kan du stilla ditt dåliga samvete. Bunq jobbar aktivt för ett bättre klimat. Du kan dessutom göra skillnad bara genom att handla med ditt Bunq easyGreen-kort. För varje 1000 kr (€100) som du spenderar med kreditkortet planterar Bunq ett träd. Det gäller oavsett om du köper ett par nya skor, eller bokar en ny resa. Och du behöver inte göra något själv. Bunq är miljösmart åt dig, så du kan tänka på annat.

Nackdelar

Bunq är ett smidigt resekort med stora fördelar för miljön. Nackdelar med debitkortet ligger framförallt i bristen på bonusar och cashback. Med Bunq samlar du inga poäng, och det finns inga rabatter att hämta.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis rekommenderar vi Bunq till den som reser mycket och dessutom vill göra något gott för miljön. Detta är emellertid ett relativt dyrt kort. Du ska således använda kortet mycket, och framförallt växla mycket pengar, för att det ska löna sig.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Bunq EasyGreen?