Om du har ett kreditkort från Nordea eller Collector kunde du tidigare gå med i återbäringsprogrammet Meniga Rewards och få rabatter och cashback i en rad olika butiker och restauranger. Du går med i programmet genom att ladda ner Meniga Rewards app och registrera ditt kreditkort. Cashbacken betalas sedan ut till ditt kortkonto.

Så här fungerar Meniga Awards

Appen Meniga Rewards laddas enkelt hem från app store eller play store. Du registrerar sedan ditt kortnummer. Ju mer du handlar via Meniga, ju fler och bättre erbjudanden får du. Eftersom kortet är kopplat behöver du däremot inte använda appen när du handlar – varje gång du drar ditt kort i någon av de anslutna restaurangerna eller butikerna får du återbäring och eventuellt erbjudande aktiveras.

Du kan se alla köp du gjort i appen. Vanligtvis tar det cirka tre till fyra dagar för ett köp att registreras. Det tar sedan ytterligare en till två veckor innan du får återbäringen. Denna betalas ut i form av cashback direkt till ditt kortkonto. Du kan också välja att skänka din återbäring till välgörenhet. Just nu samarbetar Meniga med United Nations Climate Change projekt och dina pengar kan därigenom användas till att sänka dina koldioxidutsläpp.

Det här kan du handla

Vilka erbjudanden som finns beror var du bor och hur mycket du handlar genom programmet och det finns för närvarande ingen fullständig lista över vilka butiker och restauranger som är anslutna. Några exempel på företag som har erbjudanden genom Meniga Rewards är Lyko, Max, Mathem och Nextory.

Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi. 

Senast uppdaterad Jul 12, 2023