Eurocard erbjuder två exklusiva premiumkort, Eurocard Gold samt Eurocard Platinum. Nedan har vi sammanställt all information om Eurocard så att du enkelt skall kunna ta ett beslut om vilket kort från Eurocard som passar just dina behov.
Eurocard är utgivaren av två populära kreditkort, Eurocard Gold och Eurocard Platinum för privatpersoner samt andra kort för företag. Både Gold- och Platinum-kortet är premiumkort med exklusiva förmåner samt att båda korten saknar en övre köpgräns.
Eurocard-korten ges ut och administreras av SEB Kort Bank AB och har sedan 1965 erbjudit finansiella tjänster i Norden. SEB Kort Bank AB är en del av Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB). Fram till 1992 var Eurocard ett eget kortnätverk, precis som American Express är än idag. De
Eurocard ägs i grund och botten alltså av SEB och erbjuder kreditkort för såväl privatpersoner som företag samt andra kringtjänster som exempelvis resekonto och administrationsverktyg.
Eurocard-korten samt övriga tjänster från Eurocard finns idag tillgängliga i följande länder:
Som vi nämnde så saknar båda kreditkorten från Eurocard en övre köpgräns. Man kan alltså handla hur mycket man vill på kortet så länge man kan återbetala kortfakturan. Under ansökningsprocessen väljer man alltså inte en kreditgräns, däremot så behöver man ansöka om ett delbetalningsutrymme.
Ansökningsprocessen i sin helhet tar inte mer än några minuter och följer man anvisningarna på skärmen så bör inget gå fel.
De krav som ställs för att man skall få ansöka om korten är relativt höga vilket man dock kan förvänta sig för kort utan köpgräns.
Grundkrav för Eurocard Gold:
Grundkrav för Eurocard Platinum:
Som vi nämnt så är det två olika kort man har att välja på hos Eurocard som privatperson. Detta gäller även för företag som vill ha ett Eurocard-kreditkort där Gold och Platinum erbjuds men som har anpassats specifikt för företag.
Eurocard Gold är ett premiumkort i den lägre prisklassen med en årskostnad på 525 kronor. Kortet är ett “no-limit” kort, du kan alltså handla för hur mycket du vill vilket ger kortet en rejäl känsla av exklusivitet.
Tack vare avsaknaden av köpgräns är det ett utmärkt kort att ha med sig på resan. På så sätt har man alltid “pengar på fickan” (även om dessa är lånade) och ihop med reseförsäkringen med höga ersättningsbelopp gör kortet till ett riktigt bra resekort.
Lounge access ingår också i kortet men endast i utvalda länder.
Det är dock inte fri lounge access det handlar om utan nedsatta priser. Ett lounge besök inom Skandinavien kostar bara cirka 100 kronor med ett Eurocard Gold. Bonus är däremot inte något som Eurocard Gold ger och det har inte heller cashback. Detta är främst ett resekort för dig som värdesätter försäkringar samt gärna handlar mycket på kredit.
Eurocard Platinum är värsting kortet från Eurocard. Gold-kortet må ha många bra förmåner men Platinum-kortet, om än dyrare, är ännu mer exklusivt och osar lyx. Platinum-kortet är också ett “no-limit” kort, kommer med 45 räntefria dagar och som har en relativt låg kreditränta.
Precis som för Gold-kortet så står reseförmånerna i centrum och Platinum är ett riktigt bra resekort. En kompletterande reseförsäkring ingår såväl som concierge service och lounge access. Men istället för billigare besök i lounger får man fri tillgång till över 1000 flygplatslounger världen över. Detta gäller dock endast för kortinnehavaren och man kan inte ta med en gäst.
Concierge Servicen är tillgänglig för dig som har ett Platinum-kort dygnet runt. De kan bistå dig med att boka hotell, föreslå lokala turistmål eller komma i kontakt med ambassaden.
Bonus och cashback finns inte på kortet och är det bonuskort man vill ha bör man istället kolla på exempelvis Bank Norwegian eller Resurs Gold. Men, är ett exklusivt resekort det som lockar och man har råd med årskostnaden på 1500 kr så är detta ett väldigt bra kreditkort.
Som vi nämnt så har Eurocard även kreditkort för företag som önskar detta. De två företagskort som de erbjuder i dagsläget är Eurocard Corporate Gold och Eurocard Corporate Platinum. Dessa kort har en hel del likheter med korten för privatpersoner. Exempelvis så har båda företagskorten reseförsäkring och lounge access. Platinum versionen av företagskortet har även concierge service samt VIP-lounge access.
Man kan som företag välja den fakturamodell kortet skall ha i samband med ansökan.
Alternativ 1:
Alla köp hamnar på en och samma faktura som sedan skickas till företaget.
Alternativ 2:
Separat faktura där varje kortinnehavare för egen faktura.
Dessa alternativ ger stor flexibilitet för företagen att hantera hur kortfakturorna skall betalas och det är uppenbart att korten har skräddarsytts till företag.
Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi.