Easyliving fortsätter sticka ut ur mängden

Collector Easyliving är ett så kallat resekort vilket innebär att dess fördelar främst riktar sig mot användande utomlands. I ett resekort är alltid den kompletterande reseförsäkringen en viktig del i hur bra kreditkortet. Easyliving har sedan länge haft en bra kompletterande reseförsäkring som bland annat innehåller:

  • Avbeställningsskydd
  • Olycksfallsförsäkring
  • Förseningsförsäkring
  • 0 kr i självrisk

Det som vissa uppmärksammat har saknats och som även Collector har insett fattats är självriskeliminering. Sedan den 1 maj ingår alltså då även självriskeliminering i deras kompletterande reseförsäkring.

Självriskelimineringen gäller upp till 15 000 kr när man hyr vespa eller bil utomlands. Den gäller inte i ens hemland (Sverige) och aldrig över 15 000 kronor. Detta gör att ägare av Easyliving slipper köpa till någon extra försäkring när dem hyr bil eller vespa utomlands.

Detta är en klar förbättring och som gör Easylivings reseförsäkring till en av de mer heltäckande på marknaden idag.

Inte först med självriskeliminering på kreditkort

Easyliving är absolut inte först ut med att inkludera självriskeliminering på sitt kreditkort. Bland annat så erbjuder re:member flex detta i sin reseförsäkring och har gjort sedan en tid tillbaka.

Även Bank Norwegian erbjuder möjligheten att få självriskeliminering med sin reseförsäkring men där är försäkringen en tilläggsförsäkring. Kostnaden ligger i dagsläget på 249 kr/år.

Att få självriskelimineringen inkluderad i reseförsäkringen på sitt kreditkort är för många en stor fördel. 249 kr/år är inte mycket sett till det skydd man får men det är fortfarande en kostnad många gärna undviker om möjligt.

Det återstår att se om även Bank Norwegian kommer välja att inkludera detta i sin reseförsäkring eller om dem fortsätter att ha detta som en tilläggsförsäkring.

Collector Easyliving fortsätter ta kliv mot det bästa resekortet på marknaden

Bank Norwegian har länge ansetts som det “bästa” resekortet på marknaden vilket är fallet än idag. Konkurrensen ökar dock konstant och kortutgivarna letar hela tiden efter nya sätt att förbättra sina kreditkort.

Det som är säkert är att Collector tar steg i rätt riktning. Med inkluderandet av självriskeliminering i deras kompletterande reseförsäkring blir kortet än mer attraktivt. Det enda som håller tillbaka Easyliving från att vara det bästa kreditkortet på resan idag är avsaknaden av ett bonusprogram.

Bonusprogram ger tillbaka till kortinnehavaren

Många resekort lever och dör efter sina bonusprogram. Kollar man på Bank Norwegian så erbjuder deras bonusprogram poäng för alla köp som görs med kortet. Dessa poäng kan sedan växlas in mot flygresor hos Norwegian.

Detta leder till att man som kortägare av Norwegians kort får ut så mycket mer av sitt användande än om kortet inte hade haft ett bonusprogram. Använder man däremot sitt Easyliving för alla inköp får man inte ut något som kan leda till billigare flygresor. Det är detta som skiljer dessa två resekort åt och är anledningen till att kreditkortet från Norwegian än idag anses som toppkortet för resande. Alla köp som görs med kortet är direkt sammankopplat med ditt resande vilket inte är fallet för Collector Easyliving.

Det återstår att se om Collector i framtiden kommer införa ett bonusprogram för Easyliving. Det är självklart något vi hoppas på då konkurrens bland kortutgivarna allt som oftast leder till positiva förändringar för oss konsumenter.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.