Inget intresse av att stanna kvar i styrelsen

I början av året meddelade Collector att grundaren Lena Apler, skulle lämna sin post som styrelseordförande. Collectors Vice ordförande Erik Selin föreslogs då som ersättare. Men i sitt senaste pressmeddelande så meddelade Collector att Lena Apler nu helt avböjer omval till Collectors styrelse.

Collector är mitt uppe i en nyemission där banken vill ta in 1 miljard kronor. Det efter att en kreditförlustreservering på 800 miljoner kronor offentliggjordes i början av året. Om detta har påverkats Lena Apler’s beslut att avböja omval till Collectors styrelse eller ej är okänt.

Collectors nästa årsstämma sker den 27 april. Om denna kommer att bli av eller ej är dock svårt att säga med den rådande Corona situationen i Sverige.

Kreditkort från Collector

Collector är för de lite mer kreditkortsintresserade, huvudsakligen kända för sina kreditkort. Collector Easycard och Collector Easyliving är de två kort som Collector i dagsläget har att erbjuda. Easycard är ett kreditkort som är lätt men som kommer med få förmåner. Kortet är huvudsakligen riktat mot personer som vill kunna handla på kredit och som inte kan få andra kreditkort.

Collector Easyliving däremot är ett omtyckt resekort med många förmåner. Bland annat ingår en kompletterande reseförsäkring samt att all valutaväxling är gratis. Tack vare ett samarbete med Collector slipper du som ansöker om kortet Kreditkort.com, betala årsavgift första året.

Mer än bara kreditkort

Även om många tänker på kreditkort när de hör Collector så erbjuder de idag en stor mängd olika finansiella tjänster. Dessa tjänster är riktade mot privatpersoner men också företag i Sverige.

Sedan de erhöll sitt tillstånd för att bedriva bankrörelse 2015 har de lanserat allt fler tjänster. Idag kan man som privatperson ansöka om privatlån och bolån hos Collector men även sparande. För företagen finns det bland annat betallösningar för e-handel, företagsfinansiering i form av lån och factoring samt fastighetskrediter.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.