Uppgradera utan extra kostnad och få 30 000 EB poäng

Den 1 mars i år mottog majoriteten av kortinnehavare av ett SAS Amex Premium ett mail från American Express. I mailet framgår det att alla med ett SAS Amex Premium fram till den 30/3 kan uppgradera till SAS Amex Elite och samtidigt få 30 000 EuroBonus Extrapoäng. För att få poängen krävs det dock att man handlar för minst 45 000 kr inom 3 månader från det att man uppgraderat till SAS Amex Elite.

Det här gör SAS Amex Elite bättre

Om man väljer att uppgradera till SAS Amex Elite från sitt nuvarande SAS Amex Premium så får man tillgång till en mängd nya eller förbättrade förmåner.

Nya förmåner du får om du väljer att uppgradera:

  • Flyg 2 för 1 i hela världen två gånger per år
  • 33% fler EuroBonus poäng per 100 kr som spenderas med kreditkortet
  • Som lägst EuroBonus Silver-medlemskap
  • Högre ersättningsnivåer i den kompletterande reseförsäkringen
  • Ersättnings för sjukvårdskostnader under utlandsvistelsen
  • Tre SAS Amex Elite extrakort ingår

Som det går att se ovan är det en mängd nya eller förbättrade förmåner som ingår då man uppgraderar till SAS Amex Elite. Med det sagt så är det dock några förmåner som försvinner och som kan vara bra att ha i åtanke då man funderar på om man skall uppgradera eller ej.

Förmåner som du förlorar om du väljer att uppgradera:

  • Inte längre någon rabatt på intjäning för "Flyg 2 för 1"
  • Du förlorar ditt SAS Premium Extrakort, detta omvandlas dock till ett SAS Amex Elite Extrakort

Som det går att se ovan så får man mycket mer än förlorar om man väljer att uppgradera till det exklusiva kreditkortet SAS Amex Elite. Ha dock i åtanke att du måste spendera minst 45 000 kr med kortet inom 3 månader från det att du uppgraderat för att kunna ta del av erbjudandet om 30 000 EuroBonus Extrapoäng.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.