Avslutar ett 27 års långt samarbete

Detta är ett strategiskt beslut som kommer att stärka vår position på den globala marknaden och ge våra kunder bättre anslutningar och fler resmöjligheter - SAS VD

SAS har varit medlem i Star Alliance sedan dess start 1997 och har spelat en viktig roll i alliansens expansion i Norden och Baltikum. Men nu ser SAS fram emot nya möjligheter med Sky Team, som inkluderar stora flygbolag som Air France, KLM och Delta.

Övergången markerar en ny era för SAS, som hoppas att det nya partnerskapet med Sky Team kommer att ge dem en konkurrensfördel på den alltmer konkurrensutsatta globala flygmarknaden.

Om det inte uppstår några hinder förväntas affären bli slutförd under andra kvartalet 2024, enligt SASgroup.

Vi är glada att välkomna SAS till Sky Team. Detta kommer att utöka vår närvaro i Skandinavien och ge våra passagerare ännu fler resmöjligheter - Sky Teams VD

Så påverkas du med Eurobonus poäng

Detaljerna om övergången har ännu inte offentliggjorts, men SAS har försäkrat sina kunder att alla bokade resor och frekventa flygarepoäng kommer att skyddas under övergången.

Vi kommer att arbeta nära med våra partners för att säkerställa en smidig övergång för alla våra kunder”, informerar SAS VD.

Detta innebär att insamlade EuroBonus-poäng kommer att skyddas under övergången från Star Alliance till Sky Team. SAS planerar att arbeta nära med sina partners för att säkerställa en smidig övergång för alla sina kunder. Dock är det fortfarande oklart hur övergången kommer genomföras.

Sedan 2018 har Daniella varit en värdefull redaktör på Kreditkort.com med en imponerande erfarenhet inom finans och privatekonomi. Med sin kunniga och engagerade inställning har hon blivit en ovärderlig medlem i teamet.

Publicerad Oct 4, 2023