Northmill har flera tjänster sedan tidigare

Den svenska tech-banken Northmill har sedan tidigare flera produkter så som Rebilla Reward och Rebilla Reduce. Men det senaste tillskottet är alltså ett kreditkort som enligt Northmill skall kunna konkurrera med de nuvarande korten på marknaden genom att ge tillbaka så mycket som möjligt till konsumenterna.

“Vårt mål var att introducera ett så konkurrenskraftigt kort som möjligt på marknaden med ett fokus på att ge tillbaka så mycket som möjligt till användarna, och jag tror vi lyckades. Vi anser inte att det skall kosta något att äga ett kort, och vi förväntar oss nödvändigtvis inte heller att majoriteten av användarna skall använda krediten. Med det sagt så är lanseringen ett naturligt nästa steg för oss på vår resa mot att erbjuda en fullskalig banktjänst med Rebilla.”, säger Hikmet EGO, VD på Northmill i ett pressmeddelande på Northmills hemsida.

Inga avgifter

Rebilla-kortet är helt avgiftsfritt och ger 2% i cashback på alla köp upp till 50 000 kronor per år. Man behöver alltså aldrig betala en årsavgift och det tas inga avgifter för kontantuttag eller valutaväxling. Kreditkortet kommer även alltid med 45 räntefria dagar.

Rebilla-kortet riktar sig till den breda massan

Kreditkortet från Rebilla riktar sig till alla typer av kunder och saknar därför både premium funktioner och VIP-förmåner. När Northmill så småningom lanserar sparkonton så kommer cashbacken som genereras från köp med Rebilla-kortet automatiskt föras över till kundens sparkonto hos Northmill.

Kortet kan kopplas till Rebillas app

När skaffar Rebilla-kortet kommer man ha full koll på kortet i deras app. Man kan se sina köp, exakt vad man spenderar sina pengar på och hur stor del av krediten som finns kvar. Appen uppdateras regelbundet enligt Rebilla och fler funktioner är på väg.

Nya funktioner kommer lanseras löpande

“nya grymma funktioner” skall läggas till på kortet löpande enligt Rebilla själva men vad dessa är, är idag oklart. Ett bonusprogram hade utan tvekan varit det som hade tagit kortet till nästa nivå. Detta känns dock osannolikt efter uttalandet om att kortet ska rikta sig till den breda massan.

Överlag har Rebilla-kortet goda möjligheter till att konkurrera med många av de kreditkort som finns på marknaden idag och det till stort tack vare att kortet är helt avgiftsfritt vilket är väldigt ovanligt idag.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.