Mynt erbjuder en uppsjö av lösningar för företag

Mynt grundades 2017 och har sedan dess erbjudit en flexibel företagskredit till småföretag runtom i Sverige. Företagskrediten fungerar ungefär som den populära låneformen kontokredit. Deras kredit lanserades tidigt under 2019 och beskrivs av Mynt själva som en automatiserad plattform som erbjuder småföretag tillgång till krediter.

Vi har över 5000 kunder idag. Det är ofta unga företag som vill investera och som behöver ha tillgång till flexibel kredit, upp till 2 miljoner kronor, om de exempelvis skall anställa personal eller köpa in utrustning - Baltsar Sahlin, VD på Mynt

Nya betalkortet endast för företag

Även om Mynt’s företagskredit varit en framgångssaga vill de utöka sin portfölj av smarta finansiella lösningar för företag. För att uppnå detta har de nu tagit in cirka 30 miljoner kronor i kapital. Majoriteten av investerarna är de redan befintliga delägarna: Luminar Ventures samt Svea Ekonomi. Pengarna kommer användas för att lansera ett eget betalkort för utlägg och kvittoredovisning.

Företag lägger alldeles för mycket tid på att hantera kvitton och utlägg, i vissa fall så mycket som en dag i veckan. - Baltsar Sahlin

Mynts “smarta företagskort” lanseras redan nu i veckan. Kortet skall göra det enklare för småföretag att integrera hanteringen av kvitton med sitt eget bokföringssystem.

Användaren betalar för utlägg med kortet. Kvittot fotograferas sedan med vår app i mobilen och låter systemet göra resten. - Baltsar Sahlin

Baltsar Sahlin beskriver en typisk kund som ett företag med cirka tio anställda som ger ut företagskort till de medarbetare som behöver ett. En administratör i företaget kan sedan bevaka hur korten används.

Marknaden är stor. På många företag används privata kort för att göra inköp eller utlägg. Vi är övertygade om att det kommer ändras i framtiden. - Baltsar Sahlin

Kvitton måste fortfarande sparas enligt lag. Men eftersom de bokförs automatiskt så behöver man inte göra så mycket mer än att behålla sina företagskvitton.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.