På väg till Stockholm

Kreditkort ger generellt flest förmåner till de som flyger men det finns även kort som ger rabatter, försäkringar och andra förmåner till de som reser med hyrbil, tåg eller annat färdmedel.

Lounge access

Ett flertal kreditkort ger tillgång till flygplatslounger på de stora flygplatserna i Sverige. På standardkort kan det ingå ett par gratis besök per år medan det på premiumkort ingår betydligt fler besök.

FastTrack

FastTrack finns primärt på premiumkort och innebär snabbare passage vid säkerhetskontrollen. Ett uppskattat sätt att göra flygresan lite smidigare.

Billigare hyrbil

Få rabatt på bilhyran hos exempelvis Hertz eller Avis. Dessutom kan det ingå självriskeliminering.

Bagageförsäkring på tåg

Med kreditkort från SJ ges både poäng på alla inköp samt bagageförsäkring på tågresan. Utnyttja försäkringen vid bagageförlust och undvik därmed självrisken som hade uppstått om hemförsäkringen hade utnyttjats.

Boende i Stockholm

Det är mycket vanligt att kreditkortsföretag har samarbete med en hotellkedja. Det gör att kortinnehavaren får förmåner under vistelsen. Men förmåner kan även ges vid annat boende.

Rabatt på hotell

Kontrollera om kreditkortet ger rabatt inom någon hotellkedja. Det är vanligt med 10–20% rabatt samt att rabatten är högst på helger.

Uppgraderade hotellrum

Premiumkreditkort kan ha förmånen att bättre hotellrum bokas till samma pris som ordinarie nivå.

Gratis Camping Key

I ett par kreditkort ingår gratis Camping Key. Det är ”Europas största förmånskort för campare som ger rabatter och fördelar hos campingar över hela Sverige.

Nöje

Evenemangsbiljett – före alla andra

På de bättre korten från American Express ges tillgång till evenemangsbiljetter (främst i Stockholm) som annars kan vara svåra att komma över. Företaget får tillgång till biljetter innan de släpps offentligt. Liknande tjänst finns även på kort från andra kortutgivare.

Mastercard Priceless

Samtliga kort från Mastercard ger tillgång till tjänsten Mastercard Priceless. En tjänst som ger tillgång till rabatter och förmåner i ett stort antal storstäder över hela världen. I Sverige är det nästan uteslutande i Stockholm som förmånerna erbjuds.

Rabatt på upplevelser

Flera kort ger även rabatt hos GreatDays eller liknande upplevelseföretag. Få 10–15% rabatt på ballongflygning, polkagrisbakning, guidade turer m.m. Här finns en lista på populära sevärdheter och saker att göra i Stockholm.

Concierge Service

Concierge Service kan ingå i premiumkreditkort. En tjänst som kan utnyttjas för att exempelvis boka hotellnätter eller tågbiljetter eller för att få tips på sevärdheter i staden.

Tryggare med försäkringar

Nästan samtliga kreditkort har en reseförsäkring. De flesta gäller enbart under utlandsresan men på några gäller delar av reseförsäkringen även inom Sverige.

Evenemangsförsäkring

Har du bokat biljetter till en konsert på Globen eller fotbollsbiljetter till Friends Arena? Få pengarna tillbaka via evenemangsförsäkringen om det visar sig att du inte kan gå på grund av personskada eller sjukdom.

Självrisk på hyrbilen

Det är mycket vanligt att självriskeliminering på hyrbil ingår i kreditkortets reseförsäkring. Oftast gäller denna försäkring enbart utomlands på ett par kort gäller självriskelimineringen även vid hyra inom Sverige.

Avbeställningsskydd på boende

Även avbeställningsskydd på boende gäller främst under utlandsresa. Men ett par kreditkort ger samma trygghet inom Sveriges gränser. Betala exempelvis stugan med kreditkortet och få tillbaka pengarna vid personskada eller sjukdom som gör att inte vistelsen kan utnyttjas.

/ Ha en trevlig resa!

Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.

Senast uppdaterad May 10, 2023