Egenskaper

Passar dig som...

Med Swedbank Platinum kreditkort kan du förvänta dig det lilla extra. Utöver bonus på alla dina köp, erbjudanden och billigare bensin ingår även omfattande försäkringar. Dessutom får du premium-förmåner såsom lounge access och concierge service.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på alla köp
 • Lounge access
 • Concierge service
 • Försäkringar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag samt avgift för kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 125 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 700 kr
Åldersgräns 18
Ränta 10,45 %
Effektiv ränta 12,27 %
Räntefria dagar 55 dagar
Maxkredit 750 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 45 kr)

Räkna på Swedbank Platinum

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 10,45 %
 • Total kostnad 2 177 kr
 • Total återbetalning 22 177 kr
 • Månadsbetalning 924 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av Swedbank Platinum

Swedbanks stora premium kreditkort heter Swedbank Platinum. Det här kreditkortet kommer med en mängd olika förmåner. Dels får du klassiska kreditkorts-fördelar såsom exempelvis reseförsäkring och köpförsäkring. Sedan ingår även bonusförmåner som exempelvis bonus på alla dina köp, erbjudanden och rabatt på drivmedel. Men då detta är ett premium kreditkort kommer det såklart även med extra lyxiga fördelar. Däribland lounge access på flygplatser samt concierge service. Det här kreditkortet från Swedbank har helt enkelt i princip allt du kan förvänta dig och tänkas behöva.

Kredit

Swedbank Platinum är ett exklusivt kreditkort och det återspeglas även när det kommer till kreditutrymmet. Maxkredit med det här kortet är hela 750 000 kr. Du anger i din ansökan hur stort kreditutrymme du vill ha. Det är emellertid inte säkert att du kommer beviljas den summa som du ansöker om. Alla förfrågningar behandlas separat utifrån individens betalningsförmåga.

Återbetalning av utnyttjad kredit

Om du har handlat på kredit kommer du således även få en inbetalningsavi varje månad. Hur du vill ha din avi väljer du själv. Du kan antingen få den via dator som elektronisk faktura, eller via post som pappersfaktura. Oavsett vilket du väljer tillkommer ingen kostnad för utskicket av avin. Detta är en stor fördel gentemot många andra kreditkort som tar ut en avgift för pappersfaktura.

När du fått din avi kan du antingen betala hela fakturan direkt och slippa ränta. Eller så kan du välja att delbetala din faktura och då betala en ränta på 10,45%. Viktigt att komma ihåg är att du alltid måste betala minst 3% av fakturan.

Bonus och Förmåner

Ett premium-kort som Swedbank Platinum kommer givetvis med en mängd bonusar och andra förmåner. Du får allt ifrån utvalda platinum-erbjudanden till bonusar och tjänster. Nedan kan du läsa om några av alla dessa fördelar som kortet erbjuder.

Bonus på alla dina köp

Med ditt Swedbank Platinum samlar du alltid poäng när du handlar. Du får ett poäng för varje krona som du spenderar. Det spelar ingen roll vad du köper, du får poäng på allt. När du sedan nått 25 000 poäng kommer det automatiskt att dras 100 kr ifrån din nästa faktura. På din faktura kan du även se din aktuella status vad gäller poäng.

Rabatt på drivmedel

Som en extra bonus när du tankar med ditt Swedbank Platinum kreditkort får du dessutom rabatt på drivmedel. Rabatten gäller på Preems bemannade bensinstationer. Du får 15 öre rabatt per liter. Det gäller för olika drivmedel som exempelvis bensin och diesel.

Exklusiva Platinum-erbjudanden

Som innehavare av ett Swedbank Platinum får du även en mängd exklusiva erbjudanden. Dessa varierar men kan gälla allt ifrån billiga resor och evenemang till rabatter på olika varor.

Premium-förmåner

Eftersom detta är ett premium-kort kommer det givetvis även med fördelar som inte alla kort har. Du får med Swedbank Platinum tillgång till såväl lounger på flygplatser som concierge service. Kortet är kopplat till Lounge Key som ger till dig tillträde till över 1000 olika flygplats-lounger världen över. Dessutom kan du till en kostnad av 28 euro bjuda med ett resesällskap in i loungen.

När det sedan kommer till concierge service är detta din perfekta guide när du reser. Concierge Service erbjuder dig hjälp med allt som du kan tänkas behöva. Exempelvis kan de hjälpa dig boka ett hotell eller restaurang.

Försäkring

Som förväntat kommer kortet med försäkringar som ger trygghet både när du befinner dig i Sverige såväl som i utlandet.

Reseförsäkring

Väljer du att betala minst 50% av din resa med Swedbank Platinum får du en kompletterande reseförsäkring. Med din reseförsäkring kan du känna dig extra trygg när du är utomlands. Försäkringen inkluderar en mängd olika saker. Exempelvis får du ett avbeställningsskydd och ersättning för försenat bagage. Du får dessutom ett självriskskydd som täcker din självrisk om något skulle hända din bostad när du är bortrest.

Köpförsäkring

Att handla med Swedbank Platinum är ett smart och säkert val. Du får nämligen en kompletterande köpförsäkring automatiskt när du använder det här kreditkortet. I köpförsäkringen ingår bland annat två års förlängd garanti på vitvaror och viss hemelektronik. Vidare ingår även ett prisskydd och en allriskförsäkring.

Nackdelar

Som ni säkert märkt redan finns det många förmåner och fördelar med det här kreditkortet. Det bör dock nämnas att kortet är opassande att använda när du är utomlands. Det kommer nämligen med höga avgifter i utlands, som exempelvis ett valutapåslag på 1,65% och en avgift för kontantuttag på 3%.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Swedbank Platinum ett brett och omfattande kreditkort. Du får lite av varje, såväl bonusar som försäkringar. Främst är troligtvis kortet riktat till dig som redan är nyckelkund hos Swedbank då du får årsavgiften något billigare. Om du inte är nyckelkund är detta ett relativt dyrt kreditkort men som nyckelkund är detta de bästa kreditkortet Swedbank har att erbjuda.

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Bengt

  2020-08-03

  Dyrt men älskar lounge besöken.

  Gillar dock inte Swedbank så använder bara kortet..

Vad tycker du om Swedbank Platinum?