Egenskaper

Passar dig som...

St1 Mastercard är ett förmånligt tankkort för dig som vill kunna betala snabbt och smidigt. Kortet tillåter kontaktlös betalning där du kan välja välja mellan att blippa kortet, eller att sitta kvar i bilen och betala direkt i mobilen via Apple Pay. St1 Mastercard kräver ingen årsavgift och inte heller någon månadsavgift om du använder kortet St1 eller Shell minst 1 gång i månaden. På så vis kan du alltså få St1 Mastercard helt kostnadsfritt!

Varför vi tycker om kortet

 • Ingen årsavgift
 • Betala alla köp med mobilen

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inga extra försäkringar
 • Inga bonusar
 • Inga rabatter
 • Avgift för kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 360 kr
Åldersgräns 18
Ränta 12,00 %
Effektiv ränta 16,89 %
Räntefria dagar 45 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 40 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,90 %
Uttagsavgift 3,00 % + 25 kr

Räkna på St1 Mastercard

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 12,00 %
 • Total kostnad 2 500 kr
 • Total återbetalning 22 500 kr
 • Månadsbetalning 938 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av St1 Mastercard

St1 Mastercard kan du handla snabbare och mer bekvämt. Genom att erbjuda kontaktlösa betalningsalternativ har du som kortinnehavare möjlighet att effektivisera betalningsprocessen, för en smidigare vardag. Kommer du ihåg att besöka St1 eller Shell minst en gång i månaden och använda kortet där, behöver du inte betala någon avgift för kortet.

Smidig betalning

En fördel med St1 Mastercard är möjligheten att kunna koppla kortet till mobilen, för att sedan kunna använda kortet för att betala direkt i mobilen. Appen St1, tillåter dig att ansluta ditt St1 Mastercard, därigenom kan du använda appens funktion FuelPay, för att betala din tankning med mobilen. 

St1 Mastercard kan även anslutas till Apple Pay, vilket tillåter dig att även betala alla dina övriga inköp med mobilen. På så vis behöver du inte ens ha ditt kort med dig när du ska handla på ställen som tar emot Apple Pay. 

Förutom att betala med mobilen kan du även blippa ditt St1 Mastercard. Om den totala köpesumman understiger 200 kr behöver du dessutom inte ens knappa in din PIN-kod för att genomföra ett köp. 

Avgifter  

St1 Mastercard har ingen årsavgift för sitt kort, däremot har kortet en månadsavgift på 30 kr. Denna månadsavgiften kan dock undvikas för den som vill ha sitt kort helt gratis. Används kortet minst en gång i månaden på valfri St1 eller Shellstation i Sverige, Finland eller Norge, utgår månadsavgiften helt och hållet. På så vis kan du äga kortet utan att behöva betala en avgift för det. 

För att göra ett kontantuttag med kortet, behöver du har varit kund i minst 3 månader. Allt uttag, både i Sverige och utomlands, kostar 25 kr + 3%. St1 Mastercard har även ett valutapåslag som följer Mastercards valutakurs. Dock överstiger valutapåslaget aldrig mer än 1,9%. 

Fördelar med St1 Mastercard

En fördel med St1 Mastercard är att det är möjligt att få kortet helt kostnadsfritt. Förvisso måste kortet användas på St1 eller Shell minst en gång i månaden. Därmed lämpar sig kortet extra väl för de personer som hade tänkt att börja tanka, eller möjligtvis redan tankar, på St1 eller Shell. 

Ytterligare en fördel med kortet är det kan anslutas till mobilen. På så vis behöver kortinnehavaren aldrig vara orolig över att råka glömma kortet hemma. Det blir både smidigare och går mycket snabbare att genomföra köp. 

En enskild bedömning görs för att avgöra om en ansökan för kortet beviljas eller ej. Därmed finns det inga specifika krav på personer som ansöker, förutom att personen måste vara minst 18 år och vara fri från betalningsanmärkningar. Därmed är St1 Mastercard är ett passande kort för de med låg kreditvärdighet.

Kortets nackdelar 

Kortet tillhandahåller inga extra förmåner för din kortinnehavare. Därmed tillges inga rabatter när du tankar hos St1 eller Shell, vilket är något som vanligtvis efterfrågas när det kommer till bensinkort. Kortet erbjuder heller inga extra försäkringar eller någon möjlighet att samla bonuspoäng, vilket många andra tankkort gör. 

Ytterligare nackdelar med St1 Mastercard är kortets avgift för kontantuttag samt valutapåslag. Även begränsningen för nya kortinnehavare som inte kan genomföra kontantuttag förrän efter 3 månader. 

Sammanfattningsvis

St1 Mastercard är tankkortet för dig som vill ha ett gratiskort utan rabatter eller extra försäkringar. Det är ett enkelt kort som passar dig som vill kunna betala alla dina köp snabbt och smidigt med mobilen. Dock väger kortets nackdelar tyngre än de flexibla betalningslösningarna. Uteblivna rabatter, förmåner och försäkringar sänker kortets helhetsomdöme. Det finns bensinkort som är mer gynnsamma, där fler förmåner ingår samt försäkringar och bonussystem. 

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg