Egenskaper

Passar dig som...

SEB Selected är ett exklusivt kreditkort från SEB. Det här kreditkortet har det mesta som du kan förvänta dig. Bland annat ingår Lounge Access, Concierge Service och SAS Eurobonus-poäng på alla dina köp. Dessutom får du en kompletterande reseförsäkring med unikt avbeställningsskydd.

Varför vi tycker om kortet

 • Eurobonus på alla köp
 • Försäkringar
 • LoungeKey
 • Concierge service

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög årsavgift om 5000 kr
 • Valutapåslag
 • Avgift för kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 5 000 kr
Åldersgräns 18
Ränta 15,99 %
Effektiv ränta 24,20 %
Räntefria dagar 45 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 30 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Räkna på SEB Selected

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 15,99 %
 • Total kostnad 3 331 kr
 • Total återbetalning 23 331 kr
 • Månadsbetalning 972 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

SEB Selected

SEB Selected är ett exklusivt premiumkort från SEB. För att kunna ansöka om kortet måste du redan vara private banking-kund hos SEB. Det här kreditkortet passar bäst för dig som reser mycket. Och det gäller att du utnyttjar det. Ett kort med så mycket förmåner som detta kommer inte gratis. Årskostnaden ligger på 5000 kr. Men du får också mycket för pengarna. Kortet ger dig premium-fördelar så som Lounge Pass och concierge service 24 timmar om dygnet. Du får även SAS Eurobonus-poäng på alla dina köp och dessutom flera olika försäkringar.

Kredit

SEB Selected erbjuder sina kunder upp till 100 000 kr i kredit. Denna går dock sedan höja, men som högst kan man ha en kreditgräns som motsvarar 20% av din årsinkomst. Du får 45 dagar räntefri kredit. På samma sätt som med många andra kreditkort erbjuds möjligheten till delbetalning. Du måste emellertid alltid betala minst 5% av fakturan när den kommer. Om du sedan väljer att skjuta upp resterande utnyttjad kredit till senare betalning tillkommer en räntekostnad. Krediträntan ligger i dagsläget på 15,99%.

Bonusfördelar och premium-förmåner

Ett premium-kreditkort som detta innehåller givetvis en mängd olika bonusfördelar och premium-förmåner. Nedan följer lite information om de allra främsta förmånerna du får ta del av som innehavare av ett SEB Selected kreditkort.

Lounge Pass

Med SEB Selected får du exklusivt tillträde till över 400 lounger världen över. Du kan besöka 10 lounger helt gratis varje år med ditt Lounge Pass. I loungerna får du bland annat ta del av gratis Wi-Fi, gratis mat och givetvis även gratis dryck. För att enklast hitta vilka flygplatser som är anslutna till Lounge Pass rekommenderar vi att du laddar ner Lounge Pass-appen.

Concierge Service dygnet runt

Tid är något värdefullt, det är troligtvis det mest värdefulla som du har. SEB Selected vill därför hjälpa dig att spara tid så du kan göra roligare saker än att boka resor och leta restauranger. När som helst på dygnet kan du kontakta SEB Concierge så hjälper de dig med allt mellan himmel och jord. Det kan handla om att hitta stadens bästa café eller boka biljetter till en teater. Tjänsten är givetvis helt gratis.

SAS Eurobonus poäng på alla dina köp

Ett riktigt premiumkort ska inkludera ett bonusprogram, och det gör såklart detta. Med SEB Selected samlar du SAS Eurobonus poäng på alla köp som du gör med kortet. Du får 15 poäng för varje 100 kr som du spenderar. Är du inte medlem i SAS Eurobonus kan du enkelt bli det helt gratis och på så vis ta del av bonusen.

Gratis Stopservice ingår

En extra trygghet i vardagen som uppskattas av många är Stopservice. Stopservice är en tjänst som gör det möjligt för dig att blockera alla dina värdehandlingar samtidigt. Allt du behöver göra är att ringa ett nummer.

Försäkringar

Med SEB Selected ingår tre stycken olika försäkringar. Först och främst får du en kompletterande reseförsäkring med extra förmånligt avbeställningsskydd. Sedan ingår en köpförsäkring som ger dig stor trygghet när du handlar inom Sverige. Avslutningsvis ingår även en allriskförsäkring, en så kallad drulleförsäkring.

Reseförsäkring

Många kreditkort kommer med en kompletterande reseförsäkring som en del av förmånspaketet. Få reseförsäkringar är emellertid så omfattande som den här. Den kanske mest exklusiva delen av reseförsäkringen är avbeställningsskyddet. Med SEB Selected får du tillbaka 75% av resekostnaden om du avbeställer den, ingen anledning krävs. Mot uppvisat läkarintyg får du tillbaka 100% av resekostnaden. Ersättningen sträcker sig upp till 30 000 kr per försäkrad person och 150 000 kr totalt. Sedan ingår givetvis även en massa andra förmåner såsom ersättning för bagageförsening och försenat flyg med mera.

Köpförsäkring

Du som shoppar mycket och som älskar bra priser kommer gilla den här försäkringen. I försäkringen ingår nämligen såväl 90 dagars prisskydd som 90 dagars köpskydd. Det innebär att du får ersättning om du skulle hitta varan billigare i en annan affär. Du får även ersättning om varan skulle bli skadad eller försvinna på grund av oförutsedd händelse. I köpförsäkringen ingår dessutom en ett års förlängning av garantin på vitvaror.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen skyddar dig mot skador som du får på hemelektronik och hushållsapparater. Du kan få upp till 50 000 kr i ersättning, beroende på varans pris samt hur gammal den är.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är SEB Selected ett mycket exklusivt kreditkort. Du ska vara säker på att du kan dra nytta av dess förmåner innan du skaffar kortet då årskostnaden är 5000 kr. Kortet riktar sig framförallt till den som reser mycket, då bonussystemet är uppbyggt runt SAS Eurobonus. Även premium-förmånerna i form av lounge pass och concierge service passar främst personer som är ute och reser.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om SEB Selected?