Egenskaper

Passar dig som...

SEB Credit är ett kreditkort från SEB. Med kortet följer såväl en köpförsäkring som en reseförsäkring. Du får dessutom ta del av specialerbjudanden såsom lounge access på utvalda flygplatser.

Varför vi tycker om kortet

 • Försäkringar ingår
 • Lounge access
 • Gratis e-faktura
 • Stopservice

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen cashback eller bonus

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 295 kr
Åldersgräns 18
Ränta 10,68 %
Effektiv ränta 11,90 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 0 kr

SEB Credit

SEB Credit är ett kreditkort för dig som vill ha ett kort som ger dig extra säkerhet. Med en relativt låg årskostnad på 295 kr är SEB Credit ett både billigt och bra alternativ. Med kortet följer såväl reseförsäkring som köpförsäkring. Dessutom får du unika erbjudanden, såsom exempelvis tillgång till Menzies lounger på såväl Landvetter som Arlanda. Detta är emellertid inte något premiumkort, utan mer utav ett standardkort. Om du söker ett premiumkort är det SEB Invited du ska titta närmare på.

Kredit

SEB Credit erbjuder sina kunder upp till 60 dagar räntefri kredit. Den totalt krediten som står till ditt befogad är individuell. Du anger i din ansökan hur hög kreditgräns du vill. Det är sedan upp till banken att bestämma huruvida de beviljar det eller ej. Du kan emellertid inte ansöka om en högre kreditgräns än 20% av din årsinkomst. Med SEB Credit tillkommer inte någon aviavgift. Det finns dessutom smidiga alternativ för hur du vill motta din faktura. Du kan få fakturan både via din internetbank och via din app på telefonen. När det sedan kommer till betalningen kan du välja att betala hela fakturan direkt. Eller så kan du välja att delbetala. Om du delbetalar kommer en räntekostnad tillkomma. Krediträntan ligger just nu på 10,68%.

Ansök om SEB Credit

En stor fördel med SEB Credit är att du kan ansöka helt gratis direkt via datorn. Du behöver således inte leta upp något bankkontor eller boka en tid. Din digitala ansökan består av 2 enkla steg. Ansökan görs direkt på SEBs hemsida. I steg 1 får du ange lite kort information om dig. Exempelvis måste du ange ditt personnummer, din inkomst och din önskade kreditgräns. Inkomsten anger du för att banken ska kunna beräkna din maximala kreditnivå. Avslutningsvis signerar du din ansökan med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

Bonusfördelar

Med SEB Credit får du varken poäng på dina köp eller cashback när du handlar. Det finns dock vissa utvalda erbjudanden som du får ta del av som innehavare av ett SEB Credit Kreditkort.

Lounge Access

Även om du inte får samma breda tillgång till lounger på flygplatser som premiumkorten ger dig finns det något att hämta här också. Med SEB Credit får du tillgång till Menzies lounger på såväl Landvetter som Arlanda.

Stopservice

Du som har ett SEB Credit kreditkort får extrapris på Stopservice. Istället för 347 kr om året betalar du 295 kr om året. Stopservice är en tjänst som gör din vardag tryggare och säkrare. Den här tjänsten gör nämligen att du kan spärra alla din värdehandlingar genom att bara ringa ett enda samtal.

Rabatt hos Interflora

Med SEB Credit får du 10% rabatt på blombuketter hos Interflora. Det gäller när du handlar online på deras hemsida. Allt du behöver göra är att ange rabattkoden SEB.

Försäkringar

Det ingår 2 olika försäkringar när du skaffar SEB Credit. En försäkringar som du tar med dig utomlands, din reseförsäkring. Sedan får du även en försäkring att använda hemma i Sverige, din köpförsäkring.

Reseförsäkring

Din reseförsäkring gäller om du betalar minst 75% av resan med ditt SEB Credit Kreditkort. I försäkringen ingår en mängd olika saker. Du får exempelvis ersättning om ditt bagage skulle bli försenat. Likaså ersätts du om ett allmänt färdmedel som du bokar i samband med resan, alltså om exempelvis flyget, skulle bli försenat.

Om något skulle hända som tvingar dig att avboka resa ingår ett avbeställningsskydd. Det gäller för alla personer som omfattas av reseförsäkringen. Maxgränsen är 20 000 kr per person, eller 60 000 kr totalt. Avslutningsvis ingår även en självrisk-eliminering för ditt hem och din bil om något skulle hända när du på resande fot.

Köpförsäkring

Sedan finns även en köpförsäkring som skyddar dig när du handlar varor med kreditkortet. Köpförsäkringen ger dig flera olika förmåner. Du får till exempel 90 dagar köpskydd. Det innebär att du blir ersatt om en vara skulle bli förstörd eller försvinna på grund av en oförutsedd händelse. Sedan får du även 90 dagar prisskydd. Men ditt prisskydd ersätts du för mellanskillnaden om du skulle hitta en vara billigare i en annan affär i Sverige. Du får även 1 års förlängd garanti på vitvaror som du köper med kortet. Maxtiden för garantin kan dock inte bli mer än 3 år.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är SEB Credit är ett perfekt kreditkort för dig som redan är kund hos SEB och vill ha lite extra kredit att röra dig med. Kortet ger dig flera förmåner, framförallt i form av bra försäkringar. Om du söker ett bonuskort finns det emellertid bättre alternativ på marknaden. Exempelvis SEB Invited som ger dig cashback på alla dina köp.

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Ayat Wahbeh

  2021-06-17

  Det är en bra bank, alla mina vänner har hanterat den länge och de rekommenderade den till mig

Vad tycker du om SEB Credit?