Egenskaper

Passar dig som...

SAS Eurobonus World passar dig som flyger mycket med SAS och vill samla poäng. Det här kreditkortet har ett av branschens mest generösa bonussystem. Du får poäng på alla köp som du gör. Dessutom ingår det en reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med kortet. Vi rekommenderar emellertid inte att du tar med dig kortet utomlands. Det kommer nämligen med såväl valutapåslag som höga uttagsavgifter.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på allt
 • Reseförsäkring
 • Tilläggskort
 • Billigare första året

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög avgift för automatuttag
 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 515 kr
Åldersgräns 18
Ränta 15,48 %
Effektiv ränta 18,95 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 200 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 35 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 3,00 %

Räkna på SAS Eurobonus World

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 15,48 %
 • Total kostnad 3 225 kr
 • Total återbetalning 23 225 kr
 • Månadsbetalning 968 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

SAS Eurobonus World

SAS Eurobonus World är kortet för dig som vill samla poäng som du sedan kan använda att resa för. Med ett mycket generöst bonussystem får du poäng på alla köp du gör. Dessa kan du sedan använda till att hyra bil, betala hotell och mycket mer. Betalar du minst 75% av resan med kortet ingår inte bara en reseförsäkring utan även avbeställningsskydd. Du har dessutom upp till 60 dagars räntefri kredit beroende på när i föregående månad du gjort dina inköp. Vidare får du 3000 extrapoäng i välkomstpremie om du gör dina tre första inköp med kortet inom 30 dagar.

Poängsystem

För varje 100 kr du handlar för med ditt SAS Eurobonus World kort får du mellan 10-20 bonuspoäng. Du får poäng för precis allting du köper med kortet. För 100 SEK får du 10 poäng, för motsvarande 100 SEK i utländsk valuta får du 15 poäng och slutligen får du 20 poäng per hundralapp du köper flygresor hos SAS med.

Du kan tjäna dessa extrapoäng upp till 200 000 kr per år.

Kredit

Varje månad får du din faktura för ditt SAS Eurobonus World kort. På fakturan ser du samtliga köp och uttag från föregående månad. Du kan då välja mellan tre alternativ:

 • Betala hela din faktura direkt
 • Dela upp betalningen på flera månader
 • Välj en betalningsfri månad

Om du vill dela upp din betalning så finns det alltid ett minsta belopp du måste betala per månad. Detta finns angivet på din faktura och motsvarar 3% av det totala beloppet.

Om du vill välja en betalningsfri månad så är kravet att du inte har någon tidigare skuld. Du kan utnyttja två betalningsfria månader per år.

Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Idag är det många kreditkort som erbjuder reseförsäkring när man köper sin resa med kortet. Så även SAS Eurobonus World som även ger det lilla extra som kan vara ack så viktigt. Förutom reseförsäkring så ingår det dessutom avbeställningsskydd för din resa. För att reseförsäkringen ska gälla krävs att du betalat minst 75% av resan med ditt SAS Eurobonus World kort. Försäkringen gäller bland annat om du (på grund av sjukdom) måste avboka resan, vid ankomstförsening eller om ditt bagage är försenat.

Försäkringen kan även ge dig självriskeliminering för din hem/villa och bilförsäkring men också en olycksfallsförsäkring.

PointEarner

Om du planerar en speciell resa finns det möjlighet att skaffa ett tilläggs kort till ditt SAS Eurobonus kort. Det extra kortet heter PointEarner. Kortet kan användas av dina familjemedlemmar och ger 1000 poäng i välkomstpremie om man gör 3 köp med kortet inom 30 dagar. Den som använder kortet behöver inte vara medlem i SAS Eurobonus. Det är du som har huvudkortet som är betalningsansvarig. Ni behöver inte heller ansöka om utökad kredit då den ursprungliga gränsen gäller för båda korten.

Kontantuttag

Eftersom ditt SAS Eurobonus World kort är anslutet till Mastercard så fungerar det i alla uttagsautomater både i Sverige och utomlands. Dock finns det vissa begränsningar och kostnader för att ta ut kontanter. Du kan ta ut max 10 000 kr per dygn och max 20 000 kr över 4 dagar vilket är generöst och kan vara mycket bra oavsett om du är hemma eller på semester och behöver en större summa kontanter. Nackdelen är att varje uttag är ganska dyrt och speciellt om du gör uttag i annan valuta än SEK. För ett kontantuttag utomlands betalar du 3% på beloppet. Dock minst 40 kr. Utöver detta betalar du dessutom 2% i valutapåslag. Det senare gäller även för kortköp utomlands.

Sammanfattning

SAS Eurobonus World är kortet för dig som, genom att samla poäng vid varje köp, vill spara ihop till drömresan eller kanske bara en långhelg i en vibrerande storstad. SAS Eurobonus har en av marknadens mest generösa bonussystem. Dessutom ingår det avbeställningsskydd i din reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Den största nackdelen med kortet är att kostnaden för kontantuttag i kombination med valutapåslaget är hög när du är utomlands. Vi rekommenderar därför att du har ett alternativt kort som t.ex. Revolut med dig på resan för köp och kontantuttag. 

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om SAS Eurobonus World?