Egenskaper

Passar dig som...

SAS Amex Classic är ett prisvärt American Express kort med många fördelar. Man samlar SAS poäng på varje inköp och handlar man för över 100 000 kr får man en 2-4-1 kupong. Man har också tillgång till Fast Track på stora event och förtur till köp av konsert biljetter.

Varför vi tycker om kortet

 • Samla poäng på allt
 • Förtur till evenemang
 • Poäng-erbjudanden
 • Prisvärt

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen reseförsäkring

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Amex
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 15,99 %
Effektiv ränta 18,99 %
Räntefria dagar 55 dagar
Maxkredit 1 500 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 200 kr)
Aviavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 4,00 % (min 25 kr)

Räkna på SAS Eurobonus Amex Classic

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 15,99 %
 • Total kostnad 3 331 kr
 • Total återbetalning 23 331 kr
 • Månadsbetalning 972 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av SAS EuroBonus American Express Classic

SAS Amex Classic är ett prisvärt kreditkort som ändå andas premium. Man tar del av alla fördelar det innebär att ha ett American Express kort. Häng med och lär dig allt om Amex Classic!

Samla SAS poäng

Största anledningen till att ha SAS Amex Classic är att man samlar poäng till SAS. SAS egna bonusprogram heter Eurobonus. Poängen man samlar heter i sin tur Eurobonuspoäng. Varje inköp med Amex kortet ger 10 poäng per hundralapp. När man köper resor på SAS:s hemsida får man hela 30 poäng per hundralapp.

Spenderar man 150 000 kr får man 15 000 poäng. Med en 2-4-1 kupong som dubblerar värdet har man en resa till hela Europa.

Halva priset kupong 2-4-1

De finns något som kallas 2-4-1 kupong. Det är en rabatt kupong som står för 2 för en. När man har denna kupong och bokar en bonusresa får man två biljetter för en. Man kan också använda den för att få halva priset på poängresan för en person. Om man använder den för en person sparar man inte lika mycket, se exemplet nedan.

En resa till hela Europa kostar 30 000 poäng fram och tillbaka för en person. 

 • Johan skall boka sin egna biljett till Spanien. Den kostar 30 000 poäng tur och retur. Han använder 2-4-1 kupongen och betalar endast 15 000 poäng för resan.
 • Annika bokar sin egen och sin mans biljett till Portugal. Resan kostar 30 000 poäng tur och retur per person. Hon använder 2-4-1 kupongen och betalar endast 30 000 poäng för resan.
 • Johan har sparat 15 000 poäng medans Annika har sparat hela 30 000 poäng.

För att få en 2-4-1 kupong på SAS Amex Classic krävs det en spendering på 100 000 kr på ett kalender år. Kupongen går endast att använda på SAS flyg inom Europa. Vill man ha en 2-4-1 kupong som gäller alla Star Alliance flyg i hela världen skall man kika på SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite.

Halva poängpriset

En gång per år behöver man som kortinnehavare av Amex SAS Classic endast betala 50% av poängkostnaden för en valfri bonusresa inom Europa. Erbjudandet gäller för upp till två personer med SAS Bonus när du handlat för minst 100 000 kr under ett kalenderår.

Trygghet

Amex är kända för att ha ett avancerat system som räknar ut när ett kortbedrägeri sker. Det gör risken mindre att drabbas av problem. Om man råkar ut för ett kortbedrägeri kommer American Express alltid att ta smällen och inte kortinnehavaren.

Lyckas man slarva bort sitt kort under resan löser Amex ett ersättningskort över hela världen på 24 timmar. De har också en tjänst som heter “Global Assist” som gäller vid alla tänkbara situationer man kan ställas för under resan.

Fast Track

Att ha ett Amex innebär att man har ett exklusivt kreditkort. Man har bland annat gjort en Fast Track ingång på Globen för alla Amex kunder och dess sällskap. En del hotel och event har också Fast Track för Amex korthållare. Vid biljettsläpp till stora konserter kan man ibland få köpa biljetter dagen innan biljetsläppet med American Express invites.

Vad kostar extra kort?
Hur använder man 2-4-1 kupongen?
Måste man vara medlem hos SAS Eurobonus?
Vad är skillnaden på Amex och American Express?

Vad tycker våra användare om kortet?

4,0 i snittbetyg
 • Robin

  2020-08-14

  SAS Amex Classic är kortet för dig som inte vill betala allt för mycket i årsavgift på kortet samt kanske inte flyger allt för mycket men ändå känner att man vill samla poäng för en eventuell resa utomlands om några år framåt. 10 poäng bör varje 100 krona tar tid att samla ihop för att ev kunna betala en hel resa med, men samtidigt så är det generöst nog att kortet faktiskt (i nuläget) inte har någon årsavgift. Ovanpå det så är Amex mobila tjänster och kundservice riktigt bra så till det stora hela får man ganska mycket för pengarna.

Vad tycker du om SAS Eurobonus Amex Classic?