Egenskaper

Passar dig som...

Resurs World är kortet för dig som vill ha lite extra lyx både i vardagen och på utlandsresan. Med kortet ingår Concierge Service och lounge access världen över. Kortet har dessutom en kompletterande reseförsäkring och du samlar poäng på alla inköp som görs med kortet som sedan kan spenderas på flygresor, upplevelser och produkter.

Varför vi tycker om kortet

 • Poäng på alla köp
 • Concierge service
 • Reseförsäkring för hela familjen

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög årsavgift
 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 100 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 068 kr
Åldersgräns 18
Ränta 17,32 %
Effektiv ränta 26,12 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 200 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 29 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)

Räkna på Resurs World

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 17,32 %
 • Total kostnad 3 608 kr
 • Total återbetalning 23 608 kr
 • Månadsbetalning 984 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av Resurs World

Resurs World är den uppgraderade versionen av Resurs Gold. Du samlar bonuspoäng på alla inköp som görs med kortet men även Concierge Service och exklusiv lounge access ingår. Detta är ett kreditkort som bidrar med mer lyx, både i vardagen och när man är på resande fot. Läs hela recensionen nedan och om detta kan vara ett kreditkort som passar just dig.

Concierge Service

Med ett Resurs World ingår det Concierge Service. Detta innebär att du som kortinnehavare får kostnadsfri hjälp med bokning av resor, hotellrum, restauranger och arrangemang. Servicen är tillgänglig världen över, måndag till lördag kl 08-20 och nås via telefon.

Lounge access

Det som ytterligare stärker detta kreditkort som ett VIP-kort är det faktum att du får tillgång till exklusiva lounger på flygplatser världen över. Det ingår fyra kostnadsfria besök per år i VIP-lounger med mat, dryck, Wi-Fi och tidningar. De lounger som du får tillgång till går att hitta på loungekey.com.

Resurs World bonusprogram

Utöver att detta kort har förmånliga och exklusiva fördelar när du reser ingår också ett gediget och genomtänkt bonusprogram. För varje krona du spenderar ges 1 bonuspoäng och detta gäller i princip på allt som du spenderar pengar på.

Vanligtvis brukar bonus endast ges på köp av varor så som kläder, mat eller hemelektronik. Men med ett Resurs World ges även bonuspoäng på årsavgiften, kontantuttag, räkningsbetalningar och mer. Att få bonus på årsavgiften är något vi aldrig hört talas om och det faktum att du får poäng på så mycket mer än bara inköp gör processen med att samla bonuspoäng både enklare och snabbare.

Poängen som du tjänar in spenderas sedan i Resurs poängshop.

Försäkringar som ingår med Resurs World

Fullt fokus har lagts på den kompletterande reseförsäkringen och således ingår det tyvärr inga allmänna försäkringar. Det finns dock möjlighet att teckna ett betalskydd men det är inget som ingår med kreditkortet.

Reseförsäkringen gäller då minst 75% av en resas värde betalas med Resurs World kortet.

Reseförsäkringen täcker följande:

 • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel
 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för missad anslutning
 • Bagageförseningsskydd
 • Självriskreducering av personbilsförsäkring
 • Självriskreducering av hem-/villaförsäkring

Med dessa försäkringar är du skyddad mot de flesta situationer som kan tänkas uppstå när du är på resande fot. Tillsammans med en god hemförsäkring kan du känna sig skyddad mot i princip allt.

Sms-kvitto

För alla köp och uttag över 500 kr som görs med kortet kan du få ett Sms-kvitto. Resurs har lagt till denna tjänst dels för att du som kortägare ska få bättre koll på dina uttag och köp men även för att kunna se om obehöriga transaktioner har genomförts. Får du ett Sms-kvitto på en transaktion som du inte har genomfört kan du genast spärra kortet.

Kreditkortets nackdelar

Överlag så har inte Resurs World några extrema nackdelar som påverkar kortets betyg avsevärt. Visst, kortet har en hög total årskostnad, 89 kr i månaden. I jämförelse med andra kort som erbjuder Concierge Service är kreditkorts årskostnad inte speciellt hög.

Det som skadar kortets betyg något är valutapåslaget och uttagsavgiften. Eftersom kortet marknadsförs som ett resekort är det negativt att ha både uttagsavgift och valutapåslag. Även om valutapåslaget är relativt lågt och uttagsavgiften ligger på en konkurrenskraftig nivå kan det bli dyrt att använda kortet utomlands.

Bortsett från dessa avgifter ärResurs World ett riktigt bra resekort som dessutom erbjuder extra lyx på resan och ett bonusprogram som är svårt att matcha.

Sammanfattning

Även om Resurs World inte utmärker sig som det bästa resekortet idag så är det ett riktigt bra kreditkort. Med exklusiva förmåner så som lounge access och Concierge service ihop med den kompletterande reseförsäkringen får du ett riktigt bra resekort. Dock bör du undvika att använda kortet aktivt utomlands då valutapåslag och uttagsavgift kan bli kostsamt i längden. I dessa fall kan det vara fördelaktigt att ha ett backup kort som saknar valutapåslag och/eller uttagsavgift för att undvika kostnaderna.

Överlag är det här ett bra kreditkort som funkar både till vardags och på resande fot. Bonuspoängen tjänas in fort och vill du ha detta kort till vardags kan vi rekommendera att använda det för alla inköp som görs för att på så sätt samla alla poäng på ett och samma kort.

Går det beställa ett extrakort?
Går det göra kontaktlösa betalningar med Resurs World?
Är det möjligt att betala sina räkningar med kortet?

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Haydar

  2023-10-10

  Bra

 • Frida S

  2020-07-20

  Grymt med gratis lounge besök =)

Vad tycker du om Resurs World?