Egenskaper

Passar dig som...

Nowo Mastercard är kreditkortet som hjälper dig att komma igång med ditt sparande. Utöver sparfunktionen får du dessutom en sparbonus på 0,5%. Andra fina förmåner finns, som exempelvis en kompletterande reseförsäkring och 60 dagar räntefri kredit.

Varför vi tycker om kortet

  • Sparränta
  • Cashback
  • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Valutapåslag samt uttagsavgift

Krav

  • Åldersgräns på 18 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 14,36 - 18,32 %
Effektiv ränta 16,57 - 21,25 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 30 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)

Nowo Mastercard

Nowo Mastercard är ett kreditkort som ges ut av Resurs Bank. Kortet kommer helt utan årsavgift. Det finns därmed inga fasta kostnader. Det tillkommer emellertid alltid en aviavgift på 29 kr om du utnyttjar krediten. På tal om kredit kan du ansöka om mellan 5000 kr – 150 000 kr. Krediten är räntefri i 60 dagar. Det som gör Nowo Mastercard unikt är sparfunktionen. Du ställer själv ni hur mycket du vill spara, och dessutom får du en sparbonus på 0,5%. Andra fördelar med Nowo är den kompletterande reseförsäkringen och sparåterbäringen som du får på utvalda butiker.

Kredit

Du kan ansöka om en maxkredit på 150 000 kr med Nowo. Det är emellertid inte säkert att hela summan kommer beviljas av Resurs Bank. De kommer att se över alla uppgifter som du angett och sedan bevilja dig en kredit utifrån det. Om du har fått önskad kredit beviljad men vill höja den är det enkelt. Du mejlar bara till Resurs Bank så kommer de att se över dig kredit igen.

Delbetala din kredit

Det finns lite olika alternativ att välja på när det kommer till att betala din faktura. Du kan antingen välja att betala hela beloppet direkt. Då tillkommer en administrationsavgift på 29 kr för fakturan, men inget i övrigt. Ett annat alternativ är att du lägger upp en delbetalnings-plan på 6 månader. Du måste då betala en uppläggningsavgift på 97 kr och sedan administrationsavgift på 29 kr i månaden. Slutligen kan du även välja att betala 1/20 av fakturan. Det är den minsta summa som måste betalas. Du betalar du sedan ränta på övrigt belopp som är obetalt och dessutom 29 kr i månaden för administration.

Spara med Nowo Mastercard

Det som gör Nowo Mastercard unikt är dess sparande-funktion. När du får ditt Nowo Mastercard har den 6% sparande automatiskt inställt. Den procenten kan du emellertid ändra till allt emellan 1-10%. Det innebär alltså att det varje gång du handlar med kortet kommer att dras ytterligare utvald procentsats. Den summan sätts sedan in i en sparfond. Perfekt för dig som har svårt att själv komma igång med ditt sparande.

Sparbonus

Som ett komplement till ditt autospar ovan får du dessutom en sparbonus av Nowo. Nowo ger dig 0,5% av det du sparar i sparbonus. Bonusen betalas ut en gång per år. Även bonus blir till fondandelar som resursbanken köper till dig. På vis växer ditt sparande extra snabbt.

Sparåterbäring i utvalda butiker

I din Nowo-app hittar du en mängd olika butiker som ger dig sparåterbäring. Det fungerar precis på samma sätt som en cashback. Även dessa pengar sätts in på ditt fondsparande. Det finns över 1000 butiker som är anslutna till den här funktionen. Nowo skickar även ut nyhetsbrev som håller dig uppdaterad på alla nyheter som finns vad gäller erbjudanden.

Försäkringar

Med Nowo Mastercard får du en kompletterande reseförsäkringen. Ett krav är emellertid att du betalar minst 75% av din resa med kreditkortet. Försäkringen gäller inte bara dig utan omfattar även din familjemedlemmar. Som familjemedlem räknas sambo/make/maka och dessutom hemmaboende barn under 23 år. Reseförsäkringen är ett perfekt komplement till din hemförsäkring. I reseförsäkringen ingår ett flertal olika förmåner. Exempelvis får du ett avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och ersättning för försenat flyg.

Nackdelar

Det finns givetvis även vissa nackdelar med Nowo Mastercard. Eftersom bonusen fokuserar på sparande finns det inte så många andra förmåner att tillgå. Inte heller försäkringarna är speciellt utbredda. Kreditkortet är emellertid gratis så det hade man kanske inte heller kunnat vänta sig.

På samma sätt som med alla andra kreditkort från Resurs Bank är det relativt dyrt att använda Nowo när du är utomlands. Du har ett valutapåslag på 1,97 procent. Dessutom tillkommer en avgift på kontantuttag på 2,97% av beloppet. Eftersom det finns andra kort som ger dig båda dessa tjänster helt gratis är det onekligen bättre att använda något av dem.

Sammanfattning

Nowo Mastercard är sammanfattningsvis ett kreditkort som är utformat för dig som vill spara. Om du själv klarar av att spara på annat sätt finns det säkerligen mer lönsamma alternativ. Behöver du däremot hjälp att komma igång med ditt sparande är detta ett bra val. Det är viktigt att komma ihåg att du handla på kredit. Eftersom du har ett påslag på alla köp för ditt eget sparande kan det därmed bli en ganska hög summa att betala när fakturan kommer. Du bör se till att du lätt kan betala den summan direkt för att undvika att betala ränta. Annars kommer den här sparformen bli mycket dyr för dig.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Nowo Mastercard?