Egenskaper

Passar dig som...

De finns flera fördelar med Ikano Visa som gör att kortet står ut från mängden. Kortet ger bonuspoäng på alla köp som genomförs med kortet. Bonusen används sedan för att göra avdrag på kreditkortsfakturan.

Ytterligare fördelar med Ikano Visa är att kortet erbjuder möjlighet att delbetala utan ränta. Med Ikano kan du delbetala din faktura utan ränta upp till hela 12 månader.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Ingen årsavgift
 • Reseförsäkring
 • Betala räkningar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Aviavgift (även vid e-faktura)
 • Valutapåslag samt uttagsavgift

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 100 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 18,80 %
Effektiv ränta 23,21 %
Räntefria dagar 56 dagar
Maxkredit 60 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 100 kr)
Aviavgift 25 kr
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 35 kr)

Räkna på Ikano Visa

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 18,80 %
 • Total kostnad 3 917 kr
 • Total återbetalning 23 917 kr
 • Månadsbetalning 997 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension Ikano Visa

Ikano grundades av Ingvar Kamprad och var en del av Ikea fram till 1988. Numera är det en internationell företagsgrupp som är helt självständig från Ikea men ägs av familjen Kamprad. Ikano Bank är en trygg så kallad nischbank. Det är en extra trygghet att ha Kamprad familjen bakom banken. Ikano erbjuder privatlån, bolån, sparkonton och kreditkort. Kreditkortet heter “Ikano Kort”, även kallat “Ikano Visa”.

Ikano Visa är utan årsavgift och därmed ett gratis kreditkort. Det är generöst av Ikano att alltid bjuda på årsavgiften med tanke på alla fördelar kreditkortet ger till korthållaren. Dock tillkommer aviavgift på 25 kr/månad om kortet används.

Bonus med Ikano Kort

Med Ikano Visa får du bonus på alla köp som genomförs med kortet. Varje spenderad krona genererar 1 bonuspoäng. Däremot ges ingen bonus på kontantuttag eller betalningar via Betalo. Under en månadsperiod har kortägare möjlighet att samla in lika många poäng som motsvarar kortägarens kreditgräns. Har kortägare en kreditgräns på 20 000 kr kan de som mest samla in 20 000 bonuspoäng under en månadsperiod. När den insamlade poängen når 25 000 dras 100 kr av från nästkommande kreditkortsfaktura, därefter nollställs saldot för poäng.

Ikano reseförsäkring

Ikanos Visa är ett kreditkort med bra reseförsäkringar. För att försäkringarna skall gälla krävs det att Ikanos kreditkort används för att betala minst 75% av resan. Reseförsäkringarna som tillkommer då 75% av resan betalas med kortet gäller för hela familjen, inte bara för kortinnehavaren. Försäkringarna inkluderar bland annat:

 • Avbeställningsskydd – Gäller om resan måste avbokas på grund av sjukdom.
 • Självriskskydd – Gäller vid skador på hem och bilförsäkring.
 • Bagageförsening – Gäller nödvändiga och skäliga kostnader med kvitto efter 6 timmars försening.
 • Försening av allmänt färdmedel – Gäller vid mer än 4 timmars försening för nödvändiga och skäliga kostnader.

Ikano betalskydd

Med Ikanos betalskydd kan du försäkra dig mot att aldrig tvingas missa en betalning av kreditkortsfakturan. Betalskydet gäller vid sjukskrivning på grund av arbetslöshet, olycksfall, sjukdom och dödsfall. Försäkringen kan tecknas av alla som har en tillsvidareanställning på minst 17 timmar per vecka eller visstidsanställning om den pågått minst 12 månader. Egenföretagare kan också teckna försäkringen.

Om du tvingas använda försäkringen behöver du inte betala in minsta belopp, 5% dock lägst 100kr, på kortfakturan. Detta belopp betalas istället av försäkringen. Det gör att försäkringen amorterar på din skuld och betalar ränta. Detta pågår tills skulden är helt återbetald eller till du kommer i arbete igen.

Försäkringen ingår dock inte i kortet utan är ett tillägg. Betalskyddet kostar 0,75% av den totala skulden per månad. För varje 1000 kr kostar den alltså 7,50 kr. En vanlig skuld är 15 000 kr och då kostar försäkringen 112,50 kr per månad.

Betala räkningar med Ikano Kort

Med Ikano Visa kan du betala räkningar hos Betalo. Det tillkommer en avgift på 1.9% av beloppet. Denna avgift adderas på kommande månadsfaktura. Genom att betala din faktura via Betalo så kan du skjuta upp betalningen av din räkning ytterligare en månad.

Sammanfattning

Ikano-kortet har många fördelar som lyfts i recensionen. Banken Ikano ligger också långt framme med tekniska lösningar. De har en egen app där du hela tiden ser dina inköp och tillgängligt saldo för nya köp. De har också anslutit sig till e-brevlådan Kivra. Istället för att din fakturas skickas hem till brevlådan, erbjuds möjligheten att istället få räkningen via Kivra. Det sparar mycket resurser på vår miljö. Om du inte gör ett aktivt val kommer räkningen i pappersform som vanligt i brevlådan.

Att kortet är gratis, har bonus, kompletterande reseförsäkringar och ger möjligheten att betala räkningar gratis, gör kreditkortet till de självklara valet!

Vad kostar ett Ikano extra kort?
Hur mycket ges i bonus med Ikano?
Är de några krav på att skaffa Ikano kortet?
Hur vet Ikano om jag handlar livsmedel eller kläder?
Hur fungerar Ikano faktura?
Hur bra är Ikano Bank?
Vem äger Ikano Bank?
Hur mycket kan jag låna med Ikano?
Hur ansöker jag om Ikano Kort?
Hur spärrar jag mitt Ikano Kort?

Vad tycker våra användare om kortet?

3,2 i snittbetyg
 • Kenneth Christensson

  2022-11-08

  Dåligt

  Det finns en aviavgift med 25kr per månad, alltså 300kr per år, som debiteras för att se sina transaktioner och tillgängligt belopp i appen. Det är missledande att säga att det inte finns någon årsavgift när man döljer det med en månatlig aviavgift. Dessutom koster det att ta ut sina pengar med kortet. Man säger att det är kostnadsfritt att betala räkningar med Betalo men det stämmer inte. Välj ett annat kreditkort som är ärligt transparent med sina avgifter är mitt råd.

 • Roland Larsson

  2022-01-20

  Mycket dåligt . De ska ha 25 kr i aviavgift ! och de har inte e-faktura . Välj annat kortföretag

 • Monica Bencsik

  2020-11-17

  Jag handlar från IKEA till mitt hem . Bra och billigt

 • Abdulrahim

  2018-11-11

  Nycket bra

 • Abdulrahim

  2018-11-09

  Bra

Vad tycker du om Ikano Visa?