Egenskaper

Passar dig som...

De finns flera fördelar med Ikano Visa som gör att kortet står ut från mängden. Kortet ger bonuspoäng på alla köp som genomförs med kortet. Bonusen används sedan för att göra avdrag på kreditkortsfakturan.

Ytterligare fördelar med Ikano Visa är att kortet erbjuder möjlighet att delbetala utan ränta. Med Ikano kan du delbetala din faktura utan ränta upp till hela 12 månader.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Ingen årsavgift
 • Reseförsäkring
 • Betala räkningar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Aviavgift (även vid e-faktura)
 • Valutapåslag samt uttagsavgift

Krav

 • 18 år
 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Ingen betalningsanmärkning

Fakta

Korttyp: Kreditkort
Betalnätverk: Visa
Årsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 18
Ränta: 14,55 %
Maxkredit: 60 000 kr
Minsta belopp att betala: 5% dock lägst 100 kr
Rätefria dagar: 56
Valutapåslag: 1,50 %

Recension Ikano Visa

Ikano grundades av Ingvar Kamprad och var en del av Ikea fram till 1988. Numera är det en internationell företagsgrupp som är helt självständig från Ikea men ägs av familjen Kamprad. Ikano Bank är en trygg så kallad nischbank. Det är en extra trygghet att ha Kamprad familjen bakom banken. Ikano erbjuder privatlån, bolån, sparkonton och kreditkort. Kreditkortet heter “Ikano Kort”, även kallat “Ikano Visa”.

Ikano Visa första året kreditkortet är gratis utan år efter år. Det är generöst av Ikano att alltid bjuda på årsavgiften med tanke på alla fördelar kreditkortet ger till korthållaren.

Bonus med Ikano Kort

Med Ikano Visa får du bonus på alla köp som genomförs med kortet. Varje spenderad krona genererar 1 bonuspoäng. Däremot ges ingen bonus på kontantuttag eller betalningar via Betalo. Under en månadsperiod har kortägare möjlighet att samla in lika många poäng som motsvarar kortägarens kreditgräns. Har kortägare en kreditgräns på 20 000 kr kan de som mest samla in 20 000 bonuspoäng under en månadsperiod. När den insamlade poängen når 25 000 dras 100 kr av från nästkommande kreditkortsfaktura, därefter nollställs saldot för poäng.

Ikano reseförsäkring

Ikanos Visa är ett kreditkort med bra reseförsäkringar. För att försäkringarna skall gälla krävs det att Ikanos kreditkort används för att betala minst 75% av resan. Reseförsäkringarna som tillkommer då 75% av resan betalas med kortet gäller för hela familjen, inte bara för kortinnehavaren. Försäkringarna inkluderar bland annat:

 • Avbeställningsskydd – Gäller om resan måste avbokas på grund av sjukdom.
 • Självriskskydd – Gäller vid skador på hem och bilförsäkring.
 • Bagageförsening – Gäller nödvändiga och skäliga kostnader med kvitto efter 6 timmars försening.
 • Försening av allmänt färdmedel – Gäller vid mer än 4 timmars försening för nödvändiga och skäliga kostnader.

Ikano betalskydd

Med Ikanos betalskydd kan du försäkra dig mot att aldrig tvingas missa en betalning av kreditkortsfakturan. Betalskydet gäller vid sjukskrivning på grund av arbetslöshet, olycksfall, sjukdom och dödsfall. Försäkringen kan tecknas av alla som har en tillsvidareanställning på minst 17 timmar per vecka eller visstidsanställning om den pågått minst 12 månader. Egenföretagare kan också teckna försäkringen.

Om du tvingas använda försäkringen behöver du inte betala in minsta belopp, 5% dock lägst 100kr, på kortfakturan. Detta belopp betalas istället av försäkringen. Det gör att försäkringen amorterar på din skuld och betalar ränta. Detta pågår tills skulden är helt återbetald eller till du kommer i arbete igen.

Försäkringen ingår dock inte i kortet utan är ett tillägg. Betalskyddet kostar 0,75% av den totala skulden per månad. För varje 1000 kr kostar den alltså 7,50 kr. En vanlig skuld är 15 000 kr och då kostar försäkringen 112,50 kr per månad.

Betala räkningar med Ikano Kort

Det går att betala räkningar med kreditkort, Ikano Visa är inget undantag. Det är till och med en fördel att betala räkningar med ett kreditkort från just Ikano. Vanligtvis tillkommer en avgift på 1,9% när räkningar betalas hos Betalo. Men eftersom Ikano är en av flera banker som står bakom Betalo, tillkommer ingen avgift när Ikano kortet används för att betala räkningar hos Betalo.  Med andra ord är det gratis att betala räkningar hos Betalo med Ikano kortet. Det gör att du skjuter upp räkningar en månad tills de kommer på kreditkortsfakturan.

Det rekommenderas starkt att betala räkningar gratis med Ikano kortet för att slippa ta dyra blancolån vid ekonomiska bekymmer.

Sammanfattning

Ikano-kortet har många fördelar som lyfts i recensionen. Banken Ikano ligger också långt framme med tekniska lösningar. De har en egen app där du hela tiden ser dina inköp och tillgängligt saldo för nya köp. De har också anslutit sig till e-brevlådan Kivra. Istället för att din fakturas skickas hem till brevlådan, erbjuds möjligheten att istället få räkningen via Kivra. Det sparar mycket resurser på vår miljö. Om du inte gör ett aktivt val kommer räkningen i pappersform som vanligt i brevlådan.

Att kortet är gratis, har bonus, kompletterande reseförsäkringar och ger möjligheten att betala räkningar gratis, gör kreditkortet till de självklara valet!

Användarrecensioner

4,7 i snittbetyg
 • Monica Bencsik

  Jag handlar från IKEA till mitt hem . Bra och billigt

  2020-11-17

 • Abdulrahim

  Nycket bra

  2018-11-11

 • Abdulrahim

  Bra

  2018-11-09

Vad tycker du om Ikano Visa?