Egenskaper

Passar dig som...

N26 You är N26's mittemellan kort som kommer med flertalet förmåner. Alla uttag, oavsett valuta, är helt avgiftsfria och det går att betala i vilken valuta som helst, både i butik och online utan extra kostnader. I kortet ingår även ett försäkringspaket som bland annat täcker flyg- och bagageförsening samt medicinska utgifter i utlandet. Detta är ett debetkort för dig som vill få tillgång till schyssta förmåner utan att behöva betala en riktigt dyr årsavgift.

Varför vi tycker om kortet

  • Försäkringar
  • Fria uttag världen över
  • Rabatter
  • Unika erbjudanden

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Relativt hög årskostnad

Krav

  • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 296 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Recension av N26 You

N26 You är ett av tre debitkort som den tyska banken N26 ger ut. N26 You är deras mittemellan kort när det kommer till förmåner. Bland annat kan man göra avgiftsfria kontantuttag i hela världen och får en kompletterande försäkring. Kortet är kopplad till en modern bankapp där man får full koll på alla utgifter och mycket mer.

Kortet är alltid kopplat till det bankkonto man sätter upp när man ansöker hos N26 som man sedan har åtkomst till via antingen deras hemsida eller app. Bankkontot kan man föra över pengar till från sitt vanliga bankkonto och skyddas av flera säkerhetsåtgärder.

En månadsavgift om 108 kr tillkommer för att äga ett N26 You med tillhörande bankkonto.

Tillhörande N26 app

En stor del av fördelen med att vara kund hos N26 är den app man får tillgång till. I appen har man full översikt över det bankkonto som debitkortet är kopplat till. Inne i appen kan man bland annat göra direkta banköverföringar i realtid, skicka pengar i andra valutor och se inkomster och utgifter.

Via appen har du full koll på din ekonomi.

Inom kort kommer N26 också pusha ut en ny uppdatering som innebär att man kan skapa upp till 10 underkonton. Detta gör att man kan starta ett under konto för sparande, ett för nöjen, kläder osv. Dessa kommer också gå att dela med exempelvis nära vänner eller familj förutsatt att de har ett bankkonto hos N26.

Avgiftsfria uttag i hela världen

Många kreditkort och andra typer av kort tar i regel en avgift för att göra uttag i annan valuta. Med ett N26 You slipper man dock undan denna avgift helt och kan ta ut pengar i valfri valuta världen över, helt kostnadsfritt.

Att handla i valfri valuta är också avgiftsfritt, oavsett om man handlar online eller i butik, kortet är alltså utan valutapåslag. Detta gör N26 You till ett bra shoppingkort om man regelbundet brukar handla i andra valutor.

Försäkringspaket

Med N26 You ingår ett försäkringspaket genom Allianz som huvudsakligen riktar in sig på resande. Även om försäkringspaket inte kan mäta sig med en typisk reseförsäkring som vi ofta ser på resekort så är det ändå extra trygghet som ingår helt utan kostnad.

  • Flyg och bagageförsening – Ersättning ges ut för flyg eller bagage som är försenat med mer än 4 timmar.
  • Medicinska kostnader utomlands – Alla utgifter gällande medicinska kostnader utomlands täcks av försäkringen. Man får även tillgång till medicinsk telefon assistans 24 timmar om dygnet.
  • Mobilstöld – Ger ersättning för eventuellt stulen mobiltelefon eller om man blir rånad efter uttag av kontanter.
  • Förlängd varugaranti – Giltiga varor får en förlängd garanti med ett år.

Unika rabatter och erbjudanden

N26 kan erbjuda unika rabatter och erbjudanden tack vare sina samarbetspartners. Dessa är kopplade direkt till bankkontot och man behöver således inte hålla koll på rabattkoder eller liknande. Bland deras samarbetspartners hittar man bland annat Hotels.com som idag är en av de största aktörerna inom hotellbokning.

Kontaktlösa betalningar med N26 You

Det är fullt möjligt att genomföra kontaktlösa betalningar (blippa) med N26 You. Inga köp under 259 kr behöver verifieras med pinkod men däremot behöver alla köp över 250 kr verifieras med pinkod.

Nackdelar med N26 You

Då det finns en månadskostnad om 108 kr för att ha ett N26 You upplevs försäkringspaketet något undermåligt. Många resekort utan årsavgift erbjuder idag nästan heltäckande reseförsäkringar utan extra kostnad. Även de rabatter och erbjudanden som finns tillgängliga är något begränsade. Givetvis kan detta förbättras med tiden i takt med att N26 säkrar fler samarbetspartners men för svenska kunder är utbudet idag tunt.

Sammanfattning

Överlag är det här ett bra debitkort för den som inte vill betala för den dyraste varianten av N26 Metal och kan nöja sig med att inte få full tillgång till alla förmåner som N26 kan erbjuda. Upplever man att månadskostnaden är överkomlig får man tillgång till ett bra kort med tillhörande bankapp som utan tvekan ligger i framkant i dagsläget. Både när det kommer till snabba banköverföringar och möjligheten till att snart kunna skapa upp till 10 underkonton för olika tillfällen av spenderande.

Var får man rabatt med N26 You?

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om N26 You?