Egenskaper

Passar dig som...

Miles & More World är kreditkortet för dig som vill samla poäng till ett av världens största lojalitetsprogram. Lufthansa har i samarbete med Resurs Bank tagit fram det här kreditkortet. För varje 100 kr som du spenderar får du 10 miles. Andra fördelar med kreditkortet är den kompletterande reseförsäkringen som ingår.

Varför vi tycker om kortet

 • Välkomstrabatt
 • Bonus
 • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Avgifter för valutaväxling och kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 295 kr
Åldersgräns 18
Ränta 16,32 %
Effektiv ränta 20,40 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 150 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)

Räkna på Miles & More World

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 16,32 %
 • Total kostnad 3 400 kr
 • Total återbetalning 23 400 kr
 • Månadsbetalning 975 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Miles & More World

Miles & More World är kreditkortet för dig som gillar att resa och vill göra det billigt och bekvämt. Miles & More är ett bonusprogram från flygbolaget Lufthansa. Det här kreditkortet är således ett samarbete mellan Lufthansa och Resurs Bank. Genom att handla med Miles & More World samlar du poäng som du sedan kan använda när du ska flyga. Miles & More är ett av de största lojalitetsprogrammen inom flygindustrin. För varje 100 kronor du spenderar belönas du med 10 miles i lojalitetsprogrammet. Du får dessutom 15% välkomstrabatt i Lufthansa Worldshop.

Kredit

Miles & More World är ett Mastercard kreditkort. Kortet ges ut av Resurs Bank, men är knutet till Miles & More lojalitetsprogram. Kortet har en årskostnad på 295 kr, och en aviavgift på 29 kr i månaden. Du kan få upp till 60 dagar räntefri kredit. Därefter är räntan 16,32%. Med Miles & More World kan du även välja att delbetala. Om du väljer att delbetala på 3 månader måste du betala en uppläggningsavgift på 97 kr. Sedan betalar du även månadsavgiften på 29 kr för din avi. I övrigt tillkommer inga andra kostnader. Du slipper med andra ord att betala ränta. Detta kan således vara ett billigare alternativ om du redan från början vet att du inte kommer betala inom de 60 räntefria dagarna.

Lojalitetsprogrammet Miles & More

Miles & More är ett av världens största lojalitetsprogram. Det har flera miljoner medlemmar världen över. Vidare är Miles & More knutet till flera stora flygbolag som exempelvis Lufthansa, Luxair, Swiss och LOT. Dessutom är Miles & More en del av Star Alliance. Således kan du samla poäng även när du flyger med 28 andra bolag, däribland SAS och Thai.

Samla poäng med Miles & More World

Miles & More World är ett av två alternativ som Resurs Bank erbjuder. Med Miles & More World, som är det billigare av de två, får du 10 miles för varje 100 kr som du spenderar med kortet. Du kan själv välja hur du vill använda dina samlade poäng. Antingen kan du lägga de på resande, eller så går det bra att använda de i Lufthansas World Shop. I World Shop finns något för alla, här hittar du bland annat elektronik och sportartiklar.

Mileages Bargains

Om du samlar Miles får du även tillgång till något som kallas för Mileages Bargains. Här hittar du massor av spännande destinationer som du kan resa till. Exempelvis San Francisco och Singapore. Om du använder dina miles för att boka någon av de här destinationerna får du rabatt på din resa.

Miles & More World Utomlands

Reseförsäkring

När du ska ut och resa finns det även andra fördelar med att använda just ditt Miles & More World kreditkort. Betalar du minst 75% av din resa med kortet ingår nämligen en reseförsäkring. Den kompletterande reseförsäkringen är en trygghet att ha om något skulle gå fel på resan. Exempelvis får du ersättning om:

 • Flyget är försenat.
 • Ditt bagage är försenat.
 • Din bil blir stulen från flygplatsparkeringen medan du är borta.

Det ingår dessutom ett avbeställningsskydd. Avslutningsvis kan också nämnas att reseförsäkringen inte bara täcker dig som kortinnehavare. Även din make/maka, sambo och barn under 23 som bor hemma är inkluderade i försäkringen.

Nackdelar

När du är utomlands rekommenderar vi emellertid inte att du använder ditt Miles & More World kreditkort. Det kommer nämligen med ganska höga utgifter. Exempelvis får du ett valutapåslag på 1,97% varje gång du handlar med kortet. Det innebär att alla dina köp utomlands kostar dig 1,97% mer än vad de egentligen borde göra. Det kan bli stora summor om man lägger ihop flera köp. Det finns dessutom många alternativa kort utan valutapåslag som är bättre lämpade när du är utomlands. Vidare är det även en uttagsavgift på 2,97% när du tar ut pengar utomlands.

Sammanfattning

Miles & More World kreditkort är sammanfattningsvis ett relativt nischat kort. Du kan bara använda dina poäng genom att köpa resor genom lojalitetsprogrammet eller genom World Shopen. Reser du mycket med Lufthansa är det emellertid självklart ett bra alternativ ur den synvinkeln. Vad gäller försäkringar ingår det som tidigare nämnts en reseförsäkring. Det går även att, mot en kostnad, teckna en betalförsäkring. Båda dessa försäkringar är bra, men inte något unikt för Miles & More World.

Inte heller utomlands är Miles & More World ett bra alternativ. Framförallt på grund av det höga valutapåslaget och uttagsavgiften. Avslutningsvis passar alltså det här kreditkortet egentligen bara dig som reser mycket med Lufthansa och vill samla miles för att resa ännu mer.

Betalar jag en årsavgift för kortet varje år?
Vad är intjäningsnivån på bonus?

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Miles & More World?