Egenskaper

Passar dig som...

Det här är ett kreditkort för dig som flyger mycket med British Airways. Du får 15 Avios, vilket är deras poängsystem, för varje 100 kr som du handlar för. Det gäller på alla dina köp. Dessutom ingår en reseförsäkring, concierge service och Lounge Key.

Varför vi tycker om kortet

 • Concierge service
 • Lounge access
 • Bonus på alla köp

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag
 • Uttagsavgift i utlandet

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 188 kr
Åldersgräns 18
Ränta 13,64 - 17,32 %
Effektiv ränta 25,81 - 30,95 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 150 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Räkna på British Airways Premium

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år
13,64 %
13,64 % 17,32 %

Resultat

 • Ränta 13,64 %
 • Total kostnad 2 842 kr
 • Total återbetalning 22 842 kr
 • Månadsbetalning 952 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

British Airways Premium

British Airways Premium är ett kreditkort som ges ut i samarbete mellan Resurs Bank och British Airways. Kreditkortet är således anpassat för dig som reser mycket med British Airways och vill samla poäng i deras poängsystem Avios. Det finns emellertid fler fördelar med att använda sitt British Airways Premium-kort. Du får exempelvis upp till 60 dagar räntefri kredit och erbjuds flexibel delbetalning. Dessutom ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar din resa med kreditkortet.

Det går inte längre att ansöka om detta kortet då kortet ha stängts ner.

Ansök om British Airways Premium

Att ansöka om British Airways Premium är enkelt. Ansökan är givetvis helt digital och sker direkt via deras hemsida. Väl framme på hemsidan behöver du först fylla i lite personlig information om  dig själv. Exempelvis vill banken att du anger namn, personnummer och önskad kreditgräns. Du måste även fylla i information om huruvida du eller någon i din familj är så kallad PEP. PEP innebär att man är en politiskt utsatt person. Alltså någon som har eller har haft en viktig politisk funktion inom stat eller internationell organisation senaste 18 månaderna.

Därefter kommer du direkt få svar på huruvida din ansökan beviljas eller inte. Avslutningsvis återstår bara för dig att signera din ansökan. Efter ett par dagar kommer du sedan att få ett kort hemskickat och dessutom inloggningsuppgifter till ditt konto på Resurs Bank.

Bonusfördelar

Välkomstbonus

När du skaffar ditt British Airways Premium-kort får du en mycket fördelaktig välkomstbonus. För att komma igång med sitt samlande av Avios får du hela 7500 Avios direkt.

Poängsystemet Avios

Avios är ett poängsystem som används inom British Airways. Med det här kreditkortet får du 15 Avios per 100 kr du spenderar, det gäller på alla dina köp! Köp som du gör hos British Airways ger dig dessutom dubbla poäng. Dina Avios kan du växla in mot resor med British Airways. Du kan även använda dina Avios till andra saker som är kopplat till din resa. Exempelvis kan du med dina Avios boka utvalda hotell, ta del av upplevelser när du är på din resa och hyra bil. Du kan dessutom använda Avios för att uppgradera ditt flyg till förstaklass och göra resan extra bekväm.

Premium-fördelar

Som namnet antyder är det här ett premium-kort från British Airways. Kortet kommer därför med extra bra förmåner som kan göra att din resa med British Airways blir riktigt bekväm och lyxig.

Lounge Key

Med ditt British Airways Premium-kort får du tillgång till 2  Lounge Key-besök om året. Lounge Key är ett samarbete med olika lounger på flygplatser världen över. I Lounge Key ingår över 1100 olika lounger. Du väljer själv vilken lounge du vill använda och när du vill göra det. Typiska saker som finns i en flygplats-lounge är exempelvis gratis Wi-fi, bekväma arbetsytor samt gratis mat och dryck.

Concierge Service

Concierge Service är en tjänst som är helt gratis att använda för alla som har ett British Airways Premium-kort. Med Concierge Service kan du få hjälp med en mängd olika saker när du är ute och reser. Det är alltså en tjänst som ger dig information om exempelvis restauranger, hotell och mer därtill. Du kan dessutom kontakta Concierge Service för att få hjälp med att boka bord på en restaurang.

Försäkringar

När du betalar din resa med ditt British Airways Premium-kort ingår även en kompletterande reseförsäkring. Det kan vara en bra trygghet att ha när man är på resande fot. Det krävs dock att du betalar minst 75% av resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Detta är en exklusiv fördel för dig med premium-kortet. Det ingår således inte för kunder med det billigare British Airways Classic-kortet.

Nackdelar

När det sedan kommer till nackdelar finns det ett par saker som bör nämnas. Kanske framförallt kostnaderna som uppstår när du använder kortet utomlands. Trots att detta är ett kreditkort som ges ut i samarbete med ett flygbolag är det dyrt att handla med kortet utomlands. Alla köp som du gör kommer med ett valutapåslag på 1,97%. Du betalar dessutom en uttagsavgift på 3%, minimum 35 kr för varje uttag. Ett extra kort att ta ha med på resan är därför rekommenderat som inte har valutapåslag och som kan göra alla kortköp med i annan valuta.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är British Airways Premium framförallt ett kreditkort för dig som reser mycket med British Airways. Bonussystemet är absolut fördelaktigt för dig som vill samla Avios. Reser du emellertid lite finns ingen större vinning med det här kreditkortet. Då är det bättre att välja något annat bonuskort som passar dig och din behov.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om British Airways Premium?