Egenskaper

Passar dig som...

British Airways Classic är ett kreditkort för dig som reser med British Airways och vill samla Avios-poäng. Du får 5000 Avios i välkomstbonus. Andra fördelar som ingår är bland annat 60 dagar räntefri kredit.

Varför vi tycker om kortet

 • Poäng på alla köp
 • Välkomstbonus
 • 60 räntefria dagar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög avgift för kontantuttag
 • Valutapåslag
 • Ingen reseförsäkring

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 395 kr
Åldersgräns 18
Ränta 13,64 - 17,32 %
Effektiv ränta 20,17 - 24,90 %
Räntefria dagar 180 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Räkna på British Airways Classic

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år
13,64 %
13,64 % 17,32 %

Resultat

 • Ränta 13,64 %
 • Total kostnad 2 842 kr
 • Total återbetalning 22 842 kr
 • Månadsbetalning 952 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

British Airways Classic

British Airways Classic är ett kreditkort ifrån Resurs Bank. Resurs Bank ger ut kreditkortet i samarbete med British Airways. Den stora styrkan med de här kreditkortet ligger i poängsystemet. Du får 5000 poäng i välkomstbonus när du skaffar kortet. Vidare ingår med British Airways Classic möjligheten till flexibel delbetalning med 60 dagar räntefri kredit.

Detta kortet går inte längre att ansöka om eftersom kortet har lagts ned.

Ansök om British Airways Classic

Om du vill ansöka om ett British Airways Classic behöver du bara ha en dator och BankID eller Mobilt BankID. Du börjar din ansökan genom att gå till hemsidan. Där går du till “Ansök”. Vidare måste du fylla i vissa personliga uppgifter om dig själv. Exempelvis måste du ange ditt namn och ditt personnummer. Du kommer även bli ombedd att ange önskad kreditgräns.

När du fyllt i all information som efterfrågas går du vidare till nästa sida där du direkt får svar på huruvida din ansökan blivit godkänd eller ej. Du väljer sedan om du vill skriva under din ansökan och skicka in den. Efter att du blivit kund kommer du få såväl ett kreditkort som en PIN-kod hemskickad. Vill du sedan byta PIN-kod går det självklart bra. Du kommer även att få en inloggning till Resurs Bank. Där har du full översikt över dina transaktioner på kortet. Du kan även se gamla fakturor och kommande betalningar.

Fördelar

Smarta lösningar

Ditt British Airways Classic-kort kommer med flera smarta lösningar som gör din vardag både säkrare och enklare. Först och främst har kortet funktionen Contactless. Det innebär att du bara behöver blippa kortet mot betalningsterminalen när du ska betala i affären. Det gäller för mindre summor och upp till en maxsumma över dagen. Du slipper alltså både sätta in kortet och slå koden.

En annan bra funktion som kortet kommer med är SMS-kvitto. Du får alltså ett SMS som bekräftar ett köp som gjorts, varje gång du handlar över 500 kr. Det är en bra extra säkerhetsåtgärd och gör det lättare att hålla koll på dina utgifter.

Välkomstbonus

För att få igång ditt sparande av Avios får du en välkomstbonus när du skaffar kortet. Välkomstbonusen innehåller hela 5000 Avios-poäng. Du kan läsa mer om Avios i stycket nedan.

Poängsystemet Avios

Avios är ett poängsystem. Med ditt British Airways Classic-kort samlar du poäng på alla köp som du gör. Du får 5 Avios för varje 100 kr som du spenderar. Din Avios kan du sedan använda för att köpa resor med British Airways. Det finns emellertid fler fördelar. Du kan exempelvis betala hotellnätter och upplevelser med dina Avios. De kan dessutom användas till att uppgradera ditt flyg till förstaklass om du vill ha en extra bekväm resa till ditt resmål.

Nackdelar

British Airways Classic Utomlands

Vi rekommenderar inte att använda ditt British Airways Classic-kort när du är utomlands. Kortet kommer nämligen med höga kostnader. För det första tillkommer ett valutapåslag på 1,97% på alla köp som du gör. Valutapåslag innebär att banken tar ut en avgift baserat på ditt köpbelopp. Handlar du således för exempelvis 500 kr, betalar du 500 kr + 1,97%. Det blir ganska dyrt i det långa loppet.

En annan kostnad som tillkommer utomlands är uttagsavgift. Du betalar 3% av beloppet i uttagsavgift av utländsk valuta, minimum 35 kr per uttag. Det finns idag många resekort som erbjuder dessa tjänster helt gratis.

Inga Premiumfördelar

British Airways Classic är inte något premiumkort. Således ingår varken Concierge Service eller Lounge Access på flygplatserna. Om du är intresserad av ett premiumkort finns alternativet British Airways Premium som har samma funktioner som det här kreditkortet med med fler förmåner.

Ingen reseförsäkring

Med British Airways Premium får du inte någon reseförsäkring. Detta måste anses vara en stor nackdel. De flesta kreditkort idag kommer med en kompletterande reseförsäkring. Då det här är ett kort som dessutom är kopplat till ett flygbolag upplevs det väldigt konstigt att en reseförsäkring saknas.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är British Airways Classic ett relativt enkelt kreditkort. Den stora fördelen med kortet ligger i dess bonussystem och välkomstbonus. Kreditkortet saknar emellertid många fördelar du skulle kunna förvänta dig, såsom exempelvis reseförsäkring. Dessutom kommer kortet med såväl valutapåslag som kostnad för uttag. Vi rekommenderar således att du använder ett av de resekort som har de här tjänsterna gratis när du är utomlands.

Om du är en mycket frekvent resenär med British Airways är det möjligt att British Airways Premium passa dig bättre. Det kortet är visserligen betydligt dyrare men du får mer för pengarna. Exempelvis ger det 15 Avios per köp istället för 5 Avios. Dessutom ingår både reseförsäkring och premium-fördelar.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om British Airways Classic?