Egenskaper

Passar dig som...

BRA Kreditkort är ett resekort för dig som gillar att flyga med BRA. Det första året är kortet helt gratis. Dessutom får alla som skaffar BRA kreditkort en gratis inrikes resa i välkomstpresent. Med kreditkortet kommer även en app som ger dig bra översyn över din ekonomi. 

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Första året gratis

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag
 • Avgift för automatuttag

Krav

 • Åldersgräns på 23 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk
Årsavgift NaN kr
Åldersgräns 23
Ränta 5,90 - 19,90 %
Effektiv ränta 11,01 - 0,00 %
Rätefria dagar undefined dagar.
Maxkredit NaN kr
Minsta belopp att betala NaN % (min NaN kr)
Valutapåslag
Uttagsavgift

Recension BRAbank Kreditkort

BRA Kreditkort är ett Mastercard-kort som är helt gratis första året. Därefter kostar det 150 kr om året vilket är lägre än de flesta andra likvärdiga kreditkort idag. BRA Kreditkort har ett bonussystem som ger dig poäng på allt som du handlar. Bonusen kan du sedan använda för att köpa billigare resor, upplevelser och hotellnätter. Den som tecknar kortet får dessutom en gratis inrikesresa.

 • Upp till 45 dagar räntefritt
 • Bonus på alla dina köp
 • Reseförsäkring och allriskförsäkring
 • Både fysiskt och digitalt kort
 • App som ger dig full koll på dina utgifter

Kredit och betalning

Den maximala kreditgränsen för BRA kreditkort är 80 000 kr och du har upp till 45 räntefria dagar. På samma sätt som med många andra kreditkort får du en månadsfaktura i slutet av varje månad. Du har dock möjlighet att välja e-faktura och slipper då helt att betala aviavgift. Vid vanlig faktura är aviavgiften 45 kr. Vidare kan du även välja om du vill betala hela fakturan direkt eller om du vill delbetala. Väljer du att delbetala måste du även betala ränta. BRA erbjuder inte några betalningsfria månader. Ett minimibelopp på 150 kr måste alltid betalas varje månad.

Krav för BRAbank Kreditkort

 • Minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Svenskt personnummer
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 150 000 kr / året

App och Digitalt kort

Förutom det vanliga fysiska kreditkortet får du även ett digitalt kort i BRA-appen. Det digitala kortet är speciellt utvecklat för säkra köp på internet. För ett digitalt kort genereras en ny CVV-kod för varje köp och lämpar sig därför för internet-handel.

Vidare kan du i appen ladda upp dina kvitton och knyta dem till olika transaktioner. Du kan också följa dina bonuspoäng och få notifikationer i realtid när det är någon aktivitet på ditt konto. I Appens Taxameter kan du bland annat bestämma en budget, kategorisera dina transaktioner och ställa in notifikationer om hur du ligger till i förhållande till din budget.

Bonus och fördelar

Välkomsterbjudande

Alla som tecknar ett kort med BRA Kreditkort får en gratis inrikes flygresa. När du har gjort dina 3 första köp med BRA Kreditkort får du en värdecheck i appen. Med värdechecken kan du sedan boka valfri flygresa gratis. Du måste emellertid betala den skatt och de avgifter som tillkommer. Värdet är såklart olika beroende på vilken route du väljer att flyga. Men oavsett vilket flyg du tar är det här ett mycket förmånligt välkomsterbjudanden från BRA.

Bonussystem

Du tjänar bonuspoäng varje gång du handlar med ditt BRA kreditkort. Du får 10 poäng för varje 100 kr som du handlar för. Poängen kan du sedan använda för att betala flygresor och andra produkter och tjänster som BRA erbjuder. Bonuspoängen är giltiga i 2 år från från slutet på det året som du genomfört köpet. Det gäller därför att hålla koll på när de löper ut. 

Försäkringar

Allriskförsäkring

Med kortet kommer en allriskförsäkring som gäller i 5 år från köptillfället. Den skyddar dig om du exempelvis skulle spilla vatten över din TV eller tappa den i golvet. Försäkringen gäller för hemelektronik och vitvaror. För att försäkringen ska gälla måste vara emellertid ha kostat minst 2000 kr. 

Internetförsäkring

När du köper en vara online som kostar mellan 1000 kr till 20 000 kr får du även ta del av BRA Kreditkort internetförsäkring. Den skyddar dig mot försening eller att varan är skadad när du får den.

Resefördelar

Resefördelarna är det här kreditkortets stora styrka. Som tidigare nämnts får du tack vare bonussystemet billigare flyg med BRA. Det ingår även en reseförsäkring om du betalar minst 75% av din resa med kreditkortet. I försäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd och ersättning för försenat bagage. Vidare får du som är silver / merit-kund tillgång till flygplatslounger med det här kreditkortet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är BRA Kreditkort mycket bra och med ett mycket förmånligt pris. Precis som med alla andra flygbolag med kreditkort är det såklart en förutsättning att du gillar att flyga med dem. Flyger du regelbundet med BRA kan det här kreditkortet blir mycket fördelaktigt för dig. Den tillhörande appen ger dig dessutom en mycket bra överblick av din ekonomi. BRA är en bank i tiden som är helt elektronisk och mycket användarvänlig. En nackdel med BRA Kreditkort är dock de höga avgifter för valutapåslag och automatuttag. Vi rekommenderar inte att du betalar med kortet på utlandsresan. BRA erbjuder inte heller några betalningsfria månader som många andra kreditkort gör.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg