Kreditkort.com använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, genom att fortsätta använda hemsidan accepterar du det. Läs mer här.

Ok

American Express Gold

American Express Gold

 • Maxkredit: Ingen gräns
 • Årskostnad: 1 125kr 1 500kr
 • Kreditränta: 15,99 %
 • Räntefritt: 55 dagar
 • Poäng på allt du handlar
 • Gratis loungebesök
 • Bra reseförsäkring
 • resekort

  Bra för att resa

  Med lounge access på flygplatser genom ett priority pass, reseförsäkringar och massor av rabatter samt fördelar via Amex Express Travel så är detta ett givet resekort!

  Stäng

 • bonuskort

  Ett bra bonuskort

  Få poäng i American Express egna Membership Rewards på varje inköp du gör. Använd poäng i vanliga butiker, till flygresor eller evenemangsbiljetter genom American Express Invites.

  Stäng

 • kreditkort med försäkring

  Bra försäkringar

  Med en gedigen reseförsäkring kan du känna dig säker på resan med ett American Express Gold Card.

  Stäng

 • kort för vip

  Premiumkort

  Med ett priority pass får du tillgång till över 1000 flygplatslounger världen över. Med ett American Express Gold Card får du fyra kostnadsfria besök varje år.

  Stäng

Inte tillgängligt

De råder ingen tvekan om att American Express Gold card är ett statuskort. Förutom statusen ett Guld kort ger kommer kortet med många fördelar. Man får guldstatus hos hyrbilsfirmor och hotellkedjor. I kortet ingår också fyra kostnadsfria besök i Prority pass lounger på över 1000 flygplatser i världen. 

Ett Amex guld kort är för den medvetna kreditkortsanvändaren. 

American Express Gold krav
Åldersgräns 18
Inkomst Inget krav
Accepterar betalningsanmärkning Nej
Kredit
Maxkredit Ingen gräns
Räntefria dagar 55
Kreditränta 15,99 %
Minsta månadsbetalning Hela fakturan måste betalas i sin helthet
Specifikationer
Årskostnad 1 125kr 1 500kr
AVI avgift Alltid gratis
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 4,00% (lägst 25kr)
Korttyp American Express

PROS

 • Ger status
 • Fyra fria lounge besök
 • Bra reseförsäkring
 • Poäng på allt man handlar
 • Förtur till evenemang

CONS

 • Kan ej delbetala fakturan

Betyg starstarstarstarempty star

American Express Gold

Som resekort

Bonus & cashback

Försäkringsbetyg

Premiumbetyg

Ränta och avgifter

Effektiv ränta

Med ett American Express Gold card kan man inte välja att dela upp betalningen. Om betalning inte inkommer börjar en kreditränta på 15,99% att ticka. 

Mer information

Recension American Express Gold

Det är nog få människor som aldrig hört talas om Amex då det här kreditkortet är väldigt vanligt. Men det finns ett par nackdelar med det här kortet även om det faktiskt är ett väldigt bra kreditkort som gör att många väljer ett annat. Det är ett stort amerikanskt företag som driver American Express och kortet har funnits under en väldigt lång tid. Det accepteras av väldigt många bankomater och man kan enkelt använda det i de flesta större affärerna. Det har däremot inte samma acceptansgrad som till exempel VISA eller Mastercard har. Med American Express så har man som kund flera val då de erbjuder flera olika amex kort som har olika fördelar men alla kort har samma grundkoncept.American express logo membership rewards

På många sätt så fungerar American Express som andra typer av kreditkort och man får en faktura i slutet av månaden på de köp som gjorts. Flera av kreditkorten från American Express har även ett stort antal försäkringar kopplade till sig och dessutom ett poängsystem som enkelt kan bytas mot hotellnätter eller flygresor. Att växla in sina poäng görs enkelt med hjälp av ett webbgränssnitt och dessa kan även användas direkt i kassan i flera utvalda butiker som exempelvis IKEA. Deras poäng program heter membershit rewards.

Fördelar med ett kreditkort från American Express

Det finns väldigt många fördelar med ett kreditkort från American Express även om det självklart finns en del nackdelar också. Men främst är det Membership rewards som är det mest omfattande bonusprogrammet jämfört med alla andra kortutgivare. Poängen som samlas ihop vid köp kan enkelt bytas ut eller växlas in antingen i American Express poängshop eller direkt i kassan på utvalda butiker.

American Express erbjuder även på en del kort möjligheten att kunna köpa biljetter till evenemang och konserter före alla andra. På det sättet så är man garanterad en biljett och har en möjlighet att få den platsen man faktiskt vill ha.

American Express har även den snabbaste servicen när det gäller att få ett nytt kort om det gamla försvunnit, blivit stulet eller gått sönder. Inom 24 timmar så har man ett ersättningskort men detta skiljer sig lite åt beroende på vilket kreditkort från American Express man använder sig av.

Då American Express även driver en resebyrå så kan man enkelt omvandla sina poäng till en flygresa dit man vill utan några problem. Så genom att använda sig av American Express så har man som kund en möjlighet att få både poäng som enkelt kan omvandlas men som kund hos American Express får man även ett flertal olika försäkringar.

Kreditgräns och ansökningsprocess

amex gold

American Express fungerar inte likt andra kreditkort och har en individuellt satt kreditgräns på mellan 12 000 kr och 1 000 000 kr. Kreditgränsen sätts efter att en kreditprövning har gjorts och baseras helt och hållet på den inkomst som den ansökande har. Att ansöka om ett kreditkort från American Express är väldigt enkelt och sköts helt och hållet via deras hemsida. Men då American Express även har ett samarbete med SAS så kan man även ansöka om ett American Express genom SAS och då får man möjligheten att samla eurobonuspoäng i SAS egna bonusprogram som heter just Eurobonus.

Kreditgränsen man får beviljad kan höjas efter 6 månaders användande och man kan enkelt sköta den processen genom att logga in på American Express webbportal.

Då kreditgränsen är en individuell bedömning som görs av American Express så kan man inte ansöka om en kreditgräns utan man får den tilldelas när ansökan har blivit beviljad.

Krav för att få ett kreditkort hos American Express

Då kreditgränsen är något som American Express tilldelar sina kunder så har de väldigt generella krav för att bevilja ett kreditkort.

Då det inte går att ansöka om en specifik kreditgräns så får man efter ansökan se vilken kreditgräns som American Express tycker att den som ansöker borde ha. Varje månad så kommer en faktura där användaren enkelt får välja att betala hela beloppet eller delbetala beloppet. Minst 3 % eller 200 kr är den lägsta summan som måste betalas varje månad.

En av fördelarna som medföljer ett kreditkort från American Express är att om hela beloppet betalas varje månad så är det helt räntefritt. På det sättet så kan ett kreditkort från American Express även användas som ett betalkort och den enda kostnaden som tillkommer är då själva årsavgiften.

Om personen som ansöker om ett kreditkort från American Express vill ha en högre kreditgräns än den som beviljats så kan detta ändras efter att kortet har använts under minst 6 månader. Men något som är viktigt att tänka på är att en ansökan om en höjning alltid förenas med en ny kreditprövning.

Nackdelar med kreditkort från American Express

Den största nackdelen som finns med kreditkort från American Express är att dessa kort inte accepteras överallt. Ett problem man inte har om man använder sig av VISA eller Mastercard. Men då American Express är en egen kortutgivare så är dessa kort inte lika användbara som ett från VISA eller Mastercard.

Årsavgiften på kreditkort från American Express är även väldigt höga jämfört med många kort och även om det ingår en del försäkringar och ett bra poängsystem så är det ett väldigt dyrt kort.

Sammanfattning av kreditkort från American Express

amex gold applepay

American Express är på många sätt ett väldigt bra kreditkort och det gäller oavsett vilket av korten som valts. Alla korttyper erbjuder flera typer av försäkringar som är lämpade för att resa med och personen som använder sig av American Express kan växla in sina poäng mot flygresor och annat. Men det är ett väldigt dyrt kreditkort och om det enbart används som betalkort så är det mycket billigare att använda ett kreditkort från en annan bank eller utgivare. Det som American Express har är främst sitt unika poängsystem där poängen kan växlas in både på deras webbportal eller direkt i kassan hos utvalda butiker. Något som ingen annan kortutgivare har på samma sätt som American Express har. Amex är dessutom ett premium kreditkort med status ute i affärer, på restauranger och nattklubbar.

Användarrecensioner

Inga recensioner ännu.

Vad tycker du om American Express Gold?