Uppdaterad 17 april, 2019

Betala räkningar och fakturor med kreditkort

av Betala räkning med kreditkort I denna guide går vi över vad man bör tänka på när man ska betala räkningar och fakturor med sitt kreditkort.
Att betala räkningar och fakturor med kreditkort blir bara vanligare och vanligare. Men det är fortfarande ett för många okänt guldkorn. Att kunna betala en räkning med kreditkort gratis och därmed förlänga betalningstiden och samla poäng/cashback är något man inte skall missa. Läs mer om hur de fungerar på denna sida!

Vad är fördelen att betala räkningen med kreditkort?

Det finns flera fördelar med att betala räkningar med kreditkortet. Den största och uppenbara fördelen är att man förlänger betalningstiden på räkningen/fakturan. När man betalar fakturan med kreditkortet betalar man med kreditkorts krediten. De betyder att man själv inte betalar räkningen förrän kreditkortsfakturan betalas från sitt bankkonto. Det går också att betala kreditkortsräkningen med ett kreditkort. De gör att man förlänger en räkning två månader helt räntefritt.

De finns fler fördelar att betala fakturan med kreditkort förutom att man förlänger kredittiden. Om kortet ger poäng eller cashback tjänar man också på att betala räkningen med kreditkortet. Hälften av alla utgifter man ofta har per månad är räkningar och inte inköp i affärer. Genom att betala räkningen med kort får man dubbelt så mycket cashback eller poäng.*

Att skicka pengar utomlands brukar ofta var en svår process via sin vanliga internetbank. Att skicka pengar med kreditkortet är super enkelt och dessutom billigare.

Betala räkningar med kreditkort gratis

Hos Betalo kan man betala räkningar och fakturor gratis med deras partnerkort. Nedanstående partnerkort rekommenderar vi starkt och är helt gratis!

Shell Mastercard

Shell Mastercard

 • Maxkredit: 100 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 18,15 %
 • Räntefritt: 30 dagar
 • Dubbel drivmedelsrabatt i 3 mån som ny kund
 • 0,5% bonus på allt förutom drivmedel
 • Specialerbjudanden varje månad
 • Sparränta på 2%
Preem Mastercard

Preem Mastercard

 • Maxkredit: 50 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 17,40 %
 • Räntefritt: 39 dagar
 • Upp till 25 öre rabatt per liter
 • Tanka-fel försäkring
 • Bonus på alla köp

Betalo eller billhop

De finns två aktörer att använda sig av. Det är billhop eller Betalo. Deras tjänst varierar i utbud och pris. Oavsett om det är ett kreditkort, alternativ till betalning av fakturor via ditt kort eller något annat som handlar om din privatekonomi så är det viktigt att jämföra ordentligt. Det är ibland bra att använda flera olika sajter och då kan vi rekommendera dig att jämföra här.

Betalo

Betalo erbjuder sina kunder att skicka pengar utomlands med hjälp av kreditkortet. Det blir upp till åtta gånger billigare jämförbart mot de vanliga storbankerna. Utöver besparingen är de smidigare och enklare att skicka pengar via Betalo än storbanken.

Betalo logga

 

 

 

De erbjuder också att skicka pengar till ett vanligt bankkonto med hjälp av kreditkortet. Istället för att använda Swish kan du enkelt använda Betalo och ta del av kreditkortsförmånerna. Dessutom slipper du lägga ut pengarna förrän korträkningen dimper ner i brevlådan.

De flesta av oss kommer använda Betalo till att betala räkningar och fakturor med hjälp av sitt vanliga kreditkort.

Detta är de generella priserna för de tre olika korttyperna:

MasterCard – 1,9% av beloppet

Visa – 1,9% av beloppet

American Express – 2,5% av beloppet

Betalo har också partnerkort som har nedsatta priser eller till och med gratis avgift

Shell Mastercard, Santander Mitt kort +, Ikano Visa och Preem mastercard – 0% d.v.s helt gratis!

OKQ8 Visa – 0,3%

Wasa Kreditkort – 0,5%

Alla Nordea kort – 0,7%

Villaägarnas Mastercard, lån & spar Mastercard och alla Ecsterkort – 1,0%

Billhop

Billhop har inte lika stort utbud som Betalo. De erbjuder “endast” betalning av räkningar och fakturor. Prislistan är enkel, alla kort kostar 2,5% i avgift. Billhop har ibland kampanjer där dem sänker avgiften till 1,5 – 2% men sker endast 1-3 gånger om året.

billhop logga

Är Betalo eller billhop bäst?

Det är tre saker som är viktigt när man skall betala räkningar med kort. Ett, enkelheten och här blir de oavgjort mellan billhop och Betalo. två, priset, här vinner Betalo rätt stort. tre, utbudet och här vinner också Betalo.

Betalo är bästa tjänsten för att göra betalningar med kreditkort.

Hur betalar man räkningar med kreditkort?

Vi har kommit fram till att Betalo erbjuder bäst tjänst för att betala räkningar med kreditkort. Men hur gör man egentligen? Vi ska förklara och det är superenkelt!

 1. Gå till www.betalo.com eller ladda ner appen till Android/iphone
 2. Legitimera dig med Mobilt BankID eller BankID på datorn
 3. Välj din korttyp. Mastercard, Visa eller American Express (Amex)
 4. Lägg till betalningsuppgifter om mottagen. Bankgiro eller PlusGiro och referens/OCR
 5. Kontrollera uppgifterna och klicka på “slutför”
 6. Klart!

*Alla kreditkort ger inte bonus & cashback vid betalning av räkningar via Betalo och billhop. Exempelvis ger inte Shell & Preem bonus när man betalar räkningar via Betalo.

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.