Lojalitetsprogrammet Eurobonus Everyday (kallas vanligen bara Eurobonus) används av flygbolagen SAS och Widerøe. Via programmet tjänar man in bonuspoäng och olika statusförmåner. Som medlem tjänar man in statusgrundande baspoäng samt extra poäng.

Båda poängtyperna genererar ett gemensamt saldo som sedan kan användas för att bland annat boka bonusresor, hotellnätter eller uppgradera resor med flygbolag inom Star Alliance.

Eurobonus blir Eurobonus Everyday

Eurobonus Everyday lanserades skarpt i december 2019. Nyversionen av det populära lojalitetsprogrammet skulle underlätta intjäningen av poäng ytterligare. Poängen tjänas in automatiskt hos alla utvalda partners utan att som tidigare, behöva dra sitt medlemskort.

Det räcker istället idag att registrera sina SAS EuroBonus kreditkort, man löper alltså ingen risk att missa bonuspoäng på grund av att man glömmer dra sitt medlemskort. Eurobonus Everyday är kopplat till fler än 2000 butiker, restauranger och Caféer.

Det är dock inte enbart kreditkorten från SAS själva som kan kopplas till lojalitetsprogrammet. Bland annat så går det att koppla alla typer av betalkort till Eurobonus så som Curve Blue och även en stor mängd kreditkort som inte ges ut av SAS.

Eurobonus dras fortfarande med barnsjukdomar

Även om Eurobonus är omtyckt och är ett ledande lojalitetsprogram så är det inte felfritt. Flera medlemmar av lojalitetsprogrammet som vi talat har upplevt eller upplever problem relativt regelbundet. Ett problem som verkar vara vanligt förekommande är då köp skall efter registreras. Användare rapporterar att det många gånger inte går att efterregistrera köp alls och istället möts av en skylt “Tekniskt fel”. Det sker oavsett den webbläsare som använts och vilken typ av köp det gäller.

Det råder även stor ovisshet om var man faktiskt kan tjäna poäng och ej. SAS har en “Partner karta” på sin hemsida men som inte verkar vara helt uppdaterad. Många användare upplever att det är svårt att veta vilka som är partners med SAS Eurobonus.

Utbetalning av bonuspoäng verkar även det ha sina brister. Bland annat så var det en medlem i Eurobonus Everyday som mottog 19 000 poäng när hen egentligen endast skulle få 190 poäng. Det betalades alltså ut 100x för mycket poäng och som sedan togs tillbaka.

Även om de problem som verkar vara vanligt förekommande inte är akuta problem, fläckar de ändå ned Eurobonus rykte. Framför allt efterregistrering av köp är något som måste fungera annars riskerar användarna att gå miste om poäng. SAS själva verkar inte ha kommenterat problemen och Kreditkort.com kommer att följa upp detta om något nytt dyker upp.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.