Sverige är bara ett land av många som Bunq lanseras i

Bunq är en av flera nya mobilbanker som på senare år dykt upp. Sedan tidigare har de varit verksamma i Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Irland och Belgien med huvudkontor i Holland. Bunq är i grunden en mobilbank men där deras främsta produkt är ett resekort som är kopplat till en elektronisk plånbok.

Ett exakt datum för när Bunq skall lanseras i Sverige är idag inte känt.

En nästan helt kostnadsfri tjänst

Bunqs upplägg är väldigt likt det Revolut idag erbjuder på så vis att man själv får fylla på kortet med pengar som sedan kostnadsfritt spenderas. Kortet från Bunq är alltså ett debit kort och inte ett kreditkort.

Bunq erbjuder fyra olika medlemskap i dagsläget med olika prisnivåer och förmåner.

  • Resekort – En startavgift på 9,99€ betalas i samband med ansökan för produktion och utskick av kortet, därefter betalar man inga månatliga avgifter för kortet.
  • Premium – Har en månadsavgift på 7.99€.
  • Business – Medlemskapet för de som är egenföretagare som erbjuder smidigare bokföring och andra förmåner riktade mot företag. Månadskostnad om 9.99€.
  • Joint – Delat medlemskap mellan exempelvis familjemedlemmar. En månadskostnad om 9.99€.

Det mest populära medlemskapet har under en längre period varit resekortet. Detta vare att resekortet från Bunq är helt fritt från avgifter när man handlar i annan valuta. Eftersom kortet inte är ett kreditkort görs det inte heller en kreditupplysning i samband med att man ansöker om resekortet.

Appen avgör

Mobila banker står och faller på sina appar. Om inte appen håller en hög kvalité och erbjuder genomtänkta lösningar för hantering av kundens pengar och tillhörande konton kommer man som mobilbank misslyckas.

Bunq har förstått detta och har prioriterat sin app. Appen ligger i framkant, både när det gäller design, säkerhet och de funktioner som finns tillgängliga.

  • Notifikationer skickas ut till användaren varje gång kortet används.
  • Spärra och lås upp kortet direkt i appen.
  • Starta ett grupp konto för att hålla koll på vem som betalat vad under exempelvis en semesterresa.

Detta är endast ett urval av vad appen har att erbjuda och det verkar som att Bunq regelbundet pushar ut nya uppdateringar. Vi hoppas kunna recensera och lista Bunq här på Kreditkort.com så fort kortet lanserats i Sverige.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.