Gäller fram till årsskiftet

Den nya kampanjen från Amex mailades ut till kunder med ett Amex Elite i början av december i år. Kampanjen pågår t.o.m. 31 december 2020 och för att kunna ta del av kampanjen gäller det att man under december månad har en spend på minst 10 000 kr. Det är endast poänggrundande köp med SAS Amex Elite som räknas. Kontantuttag, köp av resecheckar, betalning av medlemsavgift och mer kommer inte ta en närmare spenden på 10 000 kr.

Kortet måste registreras för kampanjen och det är endast svenska SAS Amex Elite huvudkortmedlemmar som kan ta del av erbjudandet. Vidare gäller det också att man varit medlem sedan den 1 november 2020 som senast och att man skrev upp sig för kampanjen senast 8 december. Anledningen till att vi lyfter kampanjen efter sista datumet för registrering är för att det varit mycket frågetecken kring de exakta villkoren.

Följande villkor är tagna direkt från Amex och gäller för dig som registrerat dig för kampanjen och vill få 6000 Extrapoäng:


• Det är endast poänggrundande köp med ditt SAS Amex Elite som räknar upp till minimigränsen 10 000 kr. Följande debiteringar på ditt kort räknas därför inte: Kontantuttag, köp av resecheckar och valuta, medlemsavgift för kortet, tillkommande hanteringsavgifter eller liknande avgifter, återbetalade transaktioner samt avgifter och kostnader vid försenad betalning. Ej heller transaktioner som betalas via tredje part.


• Erbjudandet är endast tillgängligt för svenska SAS Amex Elite huvudkortmedlemmar som registrerar sitt kort för kampanjen.
• Registrering måste ske senast den 8 december 2020. Det är endast köp som sker efter registrering som räknar upp till minimigränsen 10 000 kr, dvs registrerar du dig den 8 december kan du inte tillgodoräkna dig köp tidigare under december.


• Detta erbjudande gäller den adresserade mottagaren av detta erbjudande.


• Erbjudandet gäller endast dig som var SAS Amex Elite-medlem före den 1 november 2020 och som valt att acceptera att ta emot marknadskommunikation från American Express.


• Köp måste vara debiterade ditt kort senast den 31 december 2020 för att räkna upp till minimigränsen 10 000 kr. Om ett försäljningsställe inte debiterar ditt kort under kampanjperioden kan det betyda att det inköpet inte räknas in i summeringen mot 10 000 kr.


• 6 000 Extrapoäng sätts in på ditt EuroBonus-konto inom 30 dagar efter att du har uppnått 10 000 kr.


• Genom att registrera ditt kort för erbjudandet accepterar du villkoren för erbjudandet.

Poängen kan sparas till ett senare tillfälle

Eftersom läget ser ut som det gör just nu är det inte alla som vill eller kan resa till sitt önskade resmål. Det går därför spara sina extrapoäng till ett senare tillfälle eller boka en bonusresa upp till 330 dagar före avresa. SAS har dessutom flera destinationer, främst i Europa, som man fortfarande kan resa till trots den pågående pandemin.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.