Att Covid-19 (Corona) viruset påverkar allt och alla är en underskattning. Allt påverkas och branscher så som hotell- och restaurangbranschen är extra hårt drabbade av virusets framfart. Även om American Express inte kan få viruset att försvinna så vill de hjälpa till där de kan. De har därför valt att starta ett initiativ som de kallar “Backa Krogen“.

Backa krogen startades av Amex för att ge stöd till restauranger, caféer och barer som är hårt drabbade av Covid-19. Initiativet innebär att American express ger bort alt sitt reklamutrymme till de krogar, restauranger, caféer eller barer som väljer att dela alternativt blir nominerade.

Enligt Amex själva så startades initiativet för att försöka stötta en hårt drabbad bransch i dessa tuffa tider.

Backa Krogen är inte svaret på hur vi vinner över Covid-19-smittan. Men det är en liten handling som förhoppningsvis kan hjälpa dem som arbetar på restauranger, caféer och barer att stärka sin ekonomiska motståndskraft“, sa Fredrik Saiter, VD på Amex i Norden, på American express svenska hemsida.

Deltagande

För att potentiellt få en av Amex reklamplatser måste man som restaurang anmäla sig alternativt om man blir nominerad. För att anmäla sig behöver man ange:

  • Namn
  • Restaurangens namn
  • Restaurangens postnummer
  • Stad
  • Ladda upp en bild eller film (max 10 sekunder lång)
  • Motivera varför man skall få en reklamplats

American Express anger också att annonserna kommer att visas för personer i ens närområde och det är därför viktigt att all information är korrekt. Exakt hur det avgörs vem som får en av reklamplatserna eller under hur lång period framgår ej på Amex hemsida.

Kollar man dock på ett urval av deltagare så är det många större restauranger som valt att delta redan idag. Bland de som anmält sig så finner man bland annat kända restauranger så som AG, Rolfs kök, Jureskogs och Restaurang Kung Blacke.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.