Tryggare att boka i resa i Corona-tider hos Lufthansa

Under flera månaders tid nu har det varit både svårt och osäkert att ge sig ut och resa. Att boka resa i förväg har medfört en stor känsla av otrygghet då man inte kunnat veta om resan faktiskt kommer bli av eller ej. Lufthansa har därför, likt många flygbolag, infört flexibla regler gällande deras flygbiljetter.

Bland annat får alla biljetter bokas om kostnadsfritt, inklusive byte till andra avgångsflygplatser och till andra destinationer. Skulle dock biljetten bli dyrare än ursprungsbiljetten så kommer du få betala mellanskillnaden. Det kan det dock vara värt för att känna större trygghet och flexibilitet.

Ombokning är tillåten fram till avresa den 31 december 2021. Det finns alltså goda möjligheter att nyttja den pågående kampanjen, resa billigare i Business Class och ändå ha flexibiliteten att ändra avgång eller liknande om det skulle krisa.

Kampanjen gäller ett stort antal destinationer inom Europa

Vi kommer inte lista exakt alla destinationer som anses vara giltiga för att kunna nyttja Lufthansas kampanj. Nedan finner du dock några exempel på avgångar som gör att du kan få 40% rabatt i Business Class. Alla exempel är baserade på två eller fler personer.

  • Malaga från 3 099 kr/person
  • Mallorca från 3 099 kr/person
  • Milano från 3 299 kr/person
  • Venedig från 3 299 kr/person

Alla priser är tillgängliga fram till den 26 oktober. Reseperioden för att kunna utnyttja kampanjen är 15 september 2020 till 31 mars 2021. Det krävs att ni är minst två avresande och får vara maximalt sex personer på Lufthansas erbjudande. I Lufthansas Business Class får du bland annat Fast Track, blockerad mittplats och lounge access.

Glöm inte boka resan med ett kreditkort

Om du går i tankarna på att utnyttja Lufthansas erbjudande så bör du även se till att boka din resa med ett kreditkort, och då gärna ett kort som har reseförsäkring. De flesta korten idag har en kompletterande reseförsäkring med varierande nivåer av vad som ingår. Om du dessutom vill maxa ditt resebokande så är det att föredra om du även får bonus när du bokar din resa.

Det finns flera riktigt bra kreditkort som har såväl försäkringar som bonus. Supreme Card Gold är ett av de kort som kommer med en god reseförsäkring samt ger bonus på alla köp som görs med kortet. Ett annat populärt resekort är re:member flex. Kortet må sakna bonus men har en riktigt bra reseförsäkring och är dessutom helt kostnadsfritt att äga.

Om du inte redan har ett kreditkort som du är nöjd med och kan boka din resa hos Lufthansa med så rekommenderar vi att du jämför kreditkort här på Kreditkort.com.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.