Har du ett kreditkort från Bank Norwegian? I så fall är du med i deras lojalitetsprogram Norwegian rewards, där du tjänar cashpoints som du kan använda hos Norwegian Air eller ta ut i form av cashback. Du får också erbjudanden från Norwegians olika samabetspartners. Inom en snar framtid kommer du i stället vara medlem i ett nytt, större lojalitetsprogram som drivs av Norwegian i samarbetet med hotellkedjan Strawberry.

Två norska framgångssagor i resebranschen

Att Bank Norwegian och det populära lågprisflygbolaget Norwegian air kommer från Norge borde inte förvåna någon. Och även den framgångsrika hotellkedjan Strawberrry, som tidigare hade namnet Nordic Choice till Strawberry har en norsk ägare i form av multimiljardären Petter Stordalen. Det två bolagen har i ungefär ett år diskuterad ett möjligt samarbete men först nu i maj har alla avtal skrivits på och det nya bolaget som ska driva lojalitetsprogrammet, där Norwegian och Strawberry äger 50 procent var, har bildats. 

En ny gemensam förmånsvaluta

Det gemensamma lojalitetsprogrammet kommer ha världens första gemensamma förmånsvaluta som de 10 miljoner medlemmarna kommer kunna tjäna och använda hos Norwegian, Strawberry och ett stort antal samarbetspartners. Norwegians koncernchef Geir Karlsen är mycket entusiastisk i pressmeddelandet och menar att denna lösning kommer att förändra marknaden för lojalitetsprogram. Även Petter Stordalen beskriver förmånsvalutan som en ”game changer” som kommer attrahera de bästa företagen inom olika branscher till programmet. 

Vad kan du förvänta dig som medlem?

Några konkreta detaljer om lojalitetsprogrammets innehåll och villkor är ännu inte släppta. Exakt när marknadslanseringen, som planeras bli under andra halvan av 2024, av programmet kommer ske är inte heller bestämt. Klart är dock att det nya programmet kommer ha betydligt fler samarbetspartners och kunna erbjuda betydligt fler upplevelser inom resor, hotell, restaurang och spa till sina medlemmar.  

Sedan 2018 har Daniella varit en värdefull redaktör på Kreditkort.com med en imponerande erfarenhet inom finans och privatekonomi. Med sin kunniga och engagerade inställning har hon blivit en ovärderlig medlem i teamet.

Publicerad May 24, 2024