Nya kort ska ersätta alla plastkort

"Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ett mer hållbart alternativ", säger Fredrik Lindqvist, chef för Nordeas kortavdelning. "De nya bioplastkorten är ett viktigt steg i vår ambition att minska vår miljöpåverkan."

De nya korten kommer att börja utfärdas till kunder i Norden under 2023, och kommer att ersätta alla befintliga plastkort inom en femårsperiod. Nordea planerar att skicka ut nya bioplastkort till alla kunder, antingen när deras nuvarande kort går ut eller om de behöver ett ersättningskort för ett förlorat eller trasigt kort. De gamla korten kommer att ersättas av nya under de närmaste åren.

"Denna uppdatering påverkar mer än 7 miljoner kort i Norden. Kunderna kommer att få ett nytt kort från oss, ett kort med vertikal design, anpassat för att passa marknadens trender" meddelar Kirsi Wiitala, chef för Transaktionsbank.

Fördelar med bioplastkort

Bioplastkorten har flera fördelar jämfört med traditionella plastkort.

  • Hållbara: De är helt nedbrytbara i naturen, och kommer därför inte att bidra till plastföroreningar.
  • Resurseffektiva: De tillverkas av förnybara råvaror, vilket minskar Nordeas beroende av fossila bränslen.
  • Miljövänliga: De har en lägre klimatpåverkan än traditionella plastkort.

Mathilda är en kunnig och passionerad innehållsansvarig som har varit en del av Kreditkort.com sedan 2021. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort har gjort henne till en ovärderlig medlem av vårt team. Mathilda är inte bara en expert på att spara pengar med hjälp av kreditkort, hon är också en ivrig användare själv.

Senast uppdaterad Oct 31, 2023