Egenskaper

Passar dig som...

Volvokortet är ett gratis kreditkort som ger dig bonus på alla dina köp. Kortet kommer hela tiden med nya erbjudanden till dig och till din bil via CarPay. Bland alla förmåner hittar du exempelvis rabatt på drivmedel på utvalda bensinstationer. Med Volvokortet får du dessutom gratis delbetalning när du lämnar in din bil på verkstad.

Varför vi tycker om kortet

  • Rabatt på drivmedel
  • Bonus på alla köp
  • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Valutapåslag

Krav

  • Åldersgräns på 18 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 16,68 %
Effektiv ränta 20,82 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 100 kr)
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Volvokortet

Volvokortet är ett kreditkort utan årsavgift. Fullpackat med olika förmåner är det här kreditkortet utformat och anpassat för dig som är Volvo ägare. Kortet fyllde nyligen 60 år och har då även fått en ny, modern design där samarbetet med CarPay är tydligare. CarPay är en digital tjänst som gör det lättare för dig att få bättre översikt över din ekonomi. I CarPay-appen kan du enkelt se alla förmåner och tjänster ditt Volvokort har att erbjuda. Däribland billigare bensin och en massa andra rabatter.

Kredit

Med Volvokortet väljer du själv om du vill sätta in pengar på kortet eller om du vill handla på kredit. Väljer du att handla på kredit får du upp till 60 dagar räntefri kredit. Sedan kommer det en gång i månaden att skickas ut en faktura till dig. Varje gång du får en faktura tillkommer en aviavgift på 25 kr. Om du betalar hela fakturan direkt slipper du att betala ränta. Du kan även välja att betala 1/33 eller mer av fakturan. Då tillkommer emellertid en ränta på 16,68%.

Delbetala utan ränta

Det finns även möjligheten att göra delbetalningar. Det gäller när du lämnar in bilen på service hos Volvos egna verkstäder. Det gäller även om du exempelvis köper nya vinterdäck till din bil hos Volvo. Du kan då dela upp betalningen på 4 månader helt utan ränta eller andra avgifter.

Förmåner

När du handlar med ditt Volvokort samlar du alltid poäng. Poängen kan du sedan lösa in i CarPay-appen. I CarPay appen finns en mängd olika erbjudanden att välja mellan. Nedan ska vi titta närmare på några av dessa, samt andra förmåner.

Rabatt på drivmedel med mera

Om du väljer ditt Volvokort när du tankar kan du få bensinen mycket billigare. Med Volvokortet har du nämligen alltid 10% drivmedelsrabatt när du tankar på Tanka eller någon av OKQ8s bemannade stationer. Du har dessutom 20% rabatt på alla Tvättas miljöanpassade anläggningar runt om i Sverige.

Fina erbjudanden på äventyr och aktiviteter

Du som har ett Volvokort får dessutom många fina erbjudanden för aktiviteter för hela familjen. Exempelvis får du 10% rabatt på Borås Djurpark. Ett perfekt resmål för familjen på sommaren. En annan bra rabatt på sommaren är 10% på hyrbilar hos Hertz. Eller varför inte 10-15% rabatt på utvalda sträckor när du åker färja med Forsea. Ett annat exempel på en rabatt som kan passa på semestern är 20% billigare boende på 170 av Nordic Choice olika hotell. Det finns en mängd fler bra rabatter att ta del av, du hittar de alla på CarPay.

Försäkring

Om du ska semestra utomlands kan det vara smart att komplettera hemförsäkringen med en reseförsäkring. Med Volvokortet ingår en kompletterande reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med kreditkortet. Försäkringen inkluderar inte bara dig som kortinnehavare utan även din familj. Den gäller till och med för barn under 23 år om de reser ensamma utan dig.

Reseförsäkringen som du får med Volvokortet är mycket omfattande. Dels inkluderar den bland annat avbeställningsskydd och ersättning för  försenat bagage. Den inkluderar dock även ett flertal andra saker. Som exempelvis ett köpskydd. Med köpskyddet får du ersättning om vara som du köpt med kortet exempelvis skulle bli stulen. Du får dessutom ett prisskydd. Prisskyddet ersätter dig om du skulle hitta varan som köpt billigare någon annan stans.

Nackdelar

Nackdelarna med Volvokortet är bland annat kostnaderna för att göra kontantuttag. Du betalar alltid 2% eller minst 40 kr när du ska ta ut kontanter. Det gäller i såväl Sverige som utomlands. En annan stor nackdelar är kostnaden för valutaväxling som tillkommer när du använder kortet i utlandet. Du betalar för närvarande 1,50% i valutaväxling.

En annan nackdel med Volvokortet är bonusen. Du kan inte använda den som du vill. Bonusen är direkt kopplad till CarPay och måste därmed utnyttjas där.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Volvokortet ett av de bästa korten för dig som är Volvo ägare och som inte redan har exempelvis ett tankkort. Det finns en rad olika förmåner som gör det billigare och enklare för dig i din vardag. Däribland rabatten på drivmedel och på biltvättar. Även möjligheten till delbetalning för service med mera är en stor fördel.

Det ska även nämnas att reseförsäkringen som ingår är relativt omfattande jämfört med många andra kreditkort. Framförallt jämfört med de som är gratis. Men även om detta är ett just ett gratis kreditkort har du inte mycket att hämta om du inte är Volvo ägare. Kortet är helt anpassat för det. De flesta bilmärkena idag erbjuder ett kreditkort. Vi rekommenderar således att du vänder dig till din bilhandlare om du inte har en Volvo.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Volvokortet?