Egenskaper

Passar dig som...

Nordea Premium är ett av de lyxigare kreditkorten från banken Nordea. Med det här kreditkortet får du precis som med övriga bra försäkringen. Men du får även premium-förmåner såsom tillgång till över 1000 flygplats-lounger världen över. 

Varför vi tycker om kortet

  • Reseförsäkring
  • Lounge access
  • Mobila betalningsalternativ

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Inget lojalitetsprogram
  • Valutapåslag och uttagsavgift

Krav

  • Åldersgräns på 0 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 200 kr
Åldersgräns 0
Ränta 9,05 %
Effektiv ränta 13,54 %
Rätefria dagar 0 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 19 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,55 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Recension av Nordea Premium

Banken Nordea ger ut flera olika kreditkort varav Nordea Premium är ett av dem. Som namnet antyder är detta ett premiumkort. Det kommer dock till en relativt låg kostnad för att vara just ett premium-kort med en årsavgift på 600 kr. Vidare får du med Nordea Premium flera försäkringar att använda. En del som passar sig på resan och andra som passar bättre i vardagen. Nordea Premium passar bra för dig som vill ha lite extra säkerhet helt enkelt.

Kredit

Nordea Premium erbjuder en maxkredit på 100 000 kr. Du anger själv vilken kreditgräns som du önskar få när du ansöker om ditt kreditkort. Det innebär emellertid inte att du är garanterad 100 000 kr i kredit bara för att du önskar det. Banken kommer att göra en riskbedömning utifrån varje specifik ansökan och sedan bevilja en kredit baserat på det.

Faktura och delbetalning

När det kommer till faktura så skickas den ut en gång i månaden. Du kan själv ställa in hur du vill ha din faktura, antingen som e-faktura eller pappersfaktura. Väljer du e-faktura är det helt gratis, medan den som väljer pappersfaktura måste betala 19 kr i aviavgift. Aviavgiften tillkommer varje gång en faktura betalas ut.

Vad gäller själva betalningen kan du givetvis välja att betala hela fakturan direkt. Om du gör det tillkommer inte någon avgift för detta. Väljer du att delbetala går det också bra, men då måste du betala kreditränta. Krediträntan ligger i nuläget på 9,05%. Du kan aldrig välja att skjuta upp hela betalningen till nästa månad. Minst 5%, alltså 1/20, av fakturan måste betalas varje gång den skickas ut.

Bonusfördelar och andra förmåner

Bonusar och förmåner är inte den stora styrkan med det här kreditkortet. De flesta premium-kreditkort ger dig bonus eller cashback på alla din köp, men det får du inte med det här kreditkortet. Kortet saknas dock inte helt förmåner och bonusar. Vi kommer därför nedan lista ett par fördelar som du kan ta del av som innehavare av ett Nordea Premium.

Premium-förmåner

Med ditt Nordea Premium får du tillgång till LoungeKey. LoungeKey är ett samarbete mellan olika flygplatser och dess lounger världen över. Du hittar totalt över 1000 olika lounger i LoungeKeys utbud. Nordea Premium ger dig tillgång till alla dessa lounger. Dessutom får du 4 besök gratis per kalenderår. Efter det kan du givetvis fortfarande besöka loungerna, men då tillkommer en kostnad. Just nu ligger kostnaden på ca 32 dollar per besök. För att komma in i loungen behöver du bara visa upp ditt boardingkort och ditt Nordea Premium kreditkort. Därefter kommer kostnaden att läggas på din nästkommande faktura automatiskt.

Koppla ditt kreditkort till telefonen

Nordea erbjuder nu sina kunder möjligheten att koppla kreditkortet direkt till telefonen. På så vis kan du aktivera mobil betalning via Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay. Det är ett smidigt sätt att sköta betalning, och du slipper ha med dig kreditkortet!

Cashback hos utvalda butiker och restauranger

Nordea erbjuder något som de kallar för Nordea Cashback. Med Nordea Cashback får du tillgång till specialerbjudanden på utvalda restauranger och butiker. Om du betalar med ditt kort får du då cashback på just de butikerna. Din cashback sköts helt automatiskt. Efter ca 3-5 dagar kommer pengarna att krediteras tillbaka till det konto som är kopplat till ditt kreditkort.

Försäkringar

På samma sätt som med Nordeas andra kreditkort ligger styrkan i alla kompletterande försäkringar som ingår. Dels får du en kompletterande reseförsäkring som ger dig bland annat avbeställningsskydd. Du får även 90 dagar prisgaranti och 90 dagar köpgaranti när du handlar med ditt kreditkort i Sverige. Köper du hemelektronik eller vitvaror ingår för allriskförsäkring som gäller i 5 år.

Nackdelar

Det finns egentligen två stora nackdelar med det här kreditkortet. Dels får du, som tidigare nämnts, inte ta del av något bonussystem. En annan nackdel är det faktum att kortet inte är speciellt billigt att använda i utlandet. Alla dina köp debiteras med ett valutapåslag på 1.55%. Det kan låta lite, men växer snabbt till en stor summa om du är bortrest en längre tid. Det är dessutom en helt onödig kostnad då det finns många gratis kort idag som erbjuder köp utomlands utan valutapåslag. Även kontantuttag utomlands kommer med en kostnad. Undvik därför att använda kortet när du inte är hemma i Sverige.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Nordea Premium ett något enklare premium-kort. Då kortet faktiskt är relativt billigt för att vara just ett premium-kort kan det ändå anses motsvara sina förväntningar. Vi rekommenderar framförallt det här kreditkortet till den som reser mycket, och som vill ha bra försäkringar.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Nordea Premium?