Egenskaper

Passar dig som...

Nordea Platinum är ett kreditkort från storbanken Nordea. Kortet är exklusivt och gratis för bankens kunder som är med i Private Banking. Det här kreditkortet kommer med såväl försäkringar som erbjudanden och rabatter. Dessutom får du premium-förmåner som inkluderar 10 gratis besök på flygplats-lounger världen över.

Varför vi tycker om kortet

 • Lounge access
 • Reseförsäkring
 • Rabatter

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag

Krav

 • Ingen angiven åldersgräns
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 0
Ränta 9,05 %
Effektiv ränta 9,43 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 250 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Räkna på Nordea Platinum

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 9,05 %
 • Total kostnad 1 885 kr
 • Total återbetalning 21 885 kr
 • Månadsbetalning 912 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av Nordea Platinum

Nordea Platinum är ett premium kreditkort ifrån storbanken Nordea. Kortet har en kreditgräns på 250 000 kr och kan endast beviljas till personer som är Private Banking-kunder hos Nordea. Ingen extra kostnad för kreditkortet tillkommer för dessa kunder. Kortet har således ingen egen avgift, men är givetvis därmed inte heller gratis.

Med det här kreditkortet följer flera olika förmåner och fördelar. Exempelvis ingår omfattande försäkringar, däribland reseförsäkring och köpförsäkring. Dessutom finns det flera fina erbjudanden och rabatter som du kan ta del utav. Bland annat billigare bensin på utvalda bensinstationer runt om i Sverige. Eftersom det är ett kreditkort ingår även exklusiva premium-förmåner såsom 10 gratis besök på flygplats-lounger världen över.

Kredit

Som tidigare nämnts har det här kreditkortet en kreditgräns på 250 000 kr. Gränsen är emellertid individuell och varje ansökan bedöms separat. I början av varje månad kommer banken att skicka ut en faktura som sammanfattar alla köp som du gjort med kreditkortet. Fakturan måste sedan betalas innan månaden är slut för att undvika räntekostnader. Den räntefria perioden är således lite olika från månad till månad.

Betala din faktura

Du finns lite olika alternativ att välja emellan när det kommer till betalningen av din faktura. Du kan dels välja att betala fakturan på autogiro. Då kommer beloppet att dras den 28:de varje månad. Sedan kan du även välja att betala hela fakturan själv direkt när den kommer, då slipper du betala ränta. Ett tredje alternativ är att dela upp betalningen. Om du väljer att göra detta är det viktigt att komma ihåg två saker. Dels måste du alltid betala minst 5% av fakturan. Sedan måste du även betala ränta på den delen av krediten som du inte återbetalat. Räntan ligger i nuläget på 9,05%.

Bonus och Förmåner

Ett premium kreditkort som detta kommer givetvis med flera olika förmåner. Vi kommer nedan nämna några av alla fördelar som du får ta del av som innehavare av ett Nordea Platinum kreditkort.

Rabatt på drivmedel hos Preem

Med Nordea Premium får du rabatt på drivmedel hos Preem. Det gäller på Preems bemannade stationer i Sverige. Du får 15 öre i rabatt per liter som du tankar. Rabatt dras ifrån din nästkommande faktura.

Erbjudanden på hotell, resor och upplevelser

Du får löpande nya erbjudanden om olika upplevelser och resor som du får till rabatterade priser. Dessutom har du alltid rabatt på flygresor som är inrikes med flygbolaget BRA. Exempel på rabatterade destinationer du kan resa till är Japan och Balkanhalvön.

Premium-förmåner

Med ditt Nordea Platinum kreditkort får du givetvis även premium-förmåner. Vad sägs om exempelvis tillgång till över 1000 olika flygplats-lounger runt om i hela världen? Du får de första 10 besöken du gör varje år helt gratis. Sedan tillkommer en mindre kostnad på 32 dollar per besök. De flygplats-lounger som inkluderas är märkta med Lounge Key.

Försäkring

När det kommer till försäkringar ingår såväl reseförsäkring som olika typer av shoppingförsäkringar. Vi kommer nedan lista några av dessa och berätta lite mer om dem.

Reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring är alltid bra att ha. Den här reseförsäkringen gäller dig som betalar resan med ditt Nordea Platinum kreditkort. Vidare är försäkringen giltig i 90 dagar och omfattar inte bara dig utan hela familj. Som familj räknas sambo/make/maka och hemmavarande barn under 23 år. I reseförsäkringen ingår bland annat ett avbeställningsskydd samt ersättning för exempelvis olycka och skada. Dessutom kan du får ersättning för försenat bagage och mycket mer.

Köpförsäkring

Som en del av din köpförsäkring ingår en allriskförsäkring när du handlat en vara med kortet. Allriskförsäkringen är giltig i 5 år. Den här försäkringen täcker dig för alla oväntade olyckor som gör att en vara blir skadad. Viktigt att komma ihåg är att du fortfarande måste ha ett aktivt Nordea Premium kreditkort när olyckan inträffar för att försäkringen ska gälla.

I köpförsäkringen ingår även andra försäkringar såsom leveransförsäkring och självriskskydd.

Nackdelar

Det finns många fina förmåner med det här kreditkortet. Dock även ett par nackdelar som bör nämnas. Till skillnad ifrån många andra premiumkort ingår det inte något bonussystem med det här kortet. Visserligen får du vissa erbjudanden och rabatter på drivmedel. Men de flesta premium-kort har ett bonussystem eller cashback som ger dig poäng på alla dina köp. Det saknas helt med detta kreditkort.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Nordea Premium utan tvekan ett kort du som redan är Private Banking-kund hos Nordea bör skaffa. Då är kortet helt gratis och kommer således bara med fördelar. Är du inte redan kund hos Nordea finns det emellertid andra premium-kort som troligtvis kan ge dig betydligt mer för pengarna.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Nordea Platinum?